Şimdi Ara

Asus neden hala Amd sahiplerine fakir muamelesi yapıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • herhalde son 10 senede 4 tane gigbayte 1 tane msi aldım. muadili gigabyte anakart bulamadım diye fiyat farkı fazla idi .


    Gigabyte ilk tercihim oluyor her zaman anakartta.

  • proxima35 P kullanıcısına yanıt

    Hocam, hava soğutucum geldi. Be quiet Dark Rock 4 aldım. Dün aksam kurdum ve sorun çözüldü. Şuan bilgisayarı yeni açsamda, reset atsamda cpu fan için 0000 rpm sorunu ile karşılaşmıyorum. Al suite'de işlemci yük altında olmadığında fanlar calışmasın seçeneği vardı. "Slient'le ilgili bir madde vardı". Onu off'a çektim. Hava soğutucu fanını boşta yuzde 30'da calışsın diye ayarladım. İşlemci sıcaklığım 29 - 33 derece arası sabitlendi. Sıvı soğutmadan sıcaklık olarak hic bir farkı kalmadı. Ben 4, 5 derece farkeder diye düşünüyordum. Bu soğutucunun Asus rog ryuo 240 ile aynı performansı vermesi beni çok mutlu etti. Sıvı soğutucuyuda aldığım arkadaşa iade ettim.

    Ufak bir not ekliyim. Al suite 3'te işlemci yük altına girmediği sürece işlemci fanını çalıştırma modu aktif olursa, off'a çekmezseniz boşta zaman zaman cpu fan dönmüyor. O zaman cpu fan 0000 rpm olarak gösteriyor yine. Ama sıcaklık 60 70 derecelere cıkmıyor. Fan dönmese bile hava soğutucu bloğu olduğu için işlemcim boşta 35 36 derece gördü ve burada kendini sabitledi. Bu değerde çok iyi. Seçenegi off yaptığınız zaman islemci boştada olsa yüktede olsa fan exptertten ayarladığınız değerlere gore cpu fan sürekli dönüyor ve ozaman 29 derecelere kadar düşüyor ve cpu fanı asla 0000 rpm olarak göstermiyor. Sıvı soğutucuda ara gaz verir gibi fan sesi geliyordu. Hava soğutucuda böyle bir durum kalmadı. Cpu Z Hardware ilede kontrol ettim. Sıcaklık değerleri birebir Al suite ile aynı doğru olarak gösteriyor. Ve kasada 0 ses, hiç fan sesi yok. Sıvı soğutucu sesliydi. Hava candır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • giga ve msı varken asus nedir ki..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: S0NADAM

    Genç nesil Asus reklamlarına kanıyor. Zamanında hatırlıyorum asus un yaptığı hiç bir şey düzgün çalışmazdı. CDROM okuyucuları vardı beş para etmezdi. Bu işi bilen, bu işin atası Gigabayt firmasıdır. MSI da iyidir hakkını yemeyelim ama Gigabyte başkadır. Şimdi şu anda bile Asus ile Gigabyte anakartların tasarımını karşılaştırın. İşi bilenler farkı anlayacaktır. En basiti mesela anakartda PCIe yuvalarını ekran kartı yuvalarının hemen altına birleşik yapıyorlar. Ekran kartını takınca PCIe yuvaları iptal. Gigabyte anakartların hiçbir modelinde göremezsiniz bu saçmalığı. Ya üstüne koyar yada uzak koyar.

    Hocam 1155 ve sonraki çok seride kuzey köprüsü erken bozluyordu benimde çok başım ağrıdı bu durumdan. O nedenle artık gidabayte tercih etmiyorum.





  • Crosshair en üst seviye zaten. Ama problemli. Bir de intel e ürettiği gibi üst seviye yine de yok Amd de.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.