Şimdi Ara

ASUS N61JA-226DV(i3 350m-ATİ 5730)KULLANICILARI KULÜBÜ(33 ÜYE) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
784
Cevap
4
Favori
61.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anakarta uyumlu oldugunu öğrenip, satın alacagımız güvenli bir yer bulduktan sonra bende alabilirim :)
  • bugun yaptıgım arastırmaya gorede sandy brıdge işlemcileri hm55 chipseti desteklemiyor.
    http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52229&processor=i5-2520M&spec-codes=
    resimdeki hpnin özellikleri yanlış yazılmış galiba fakat eski nesil i7 ve i5 leri bizim hm55 chipseti destekliyor.
    http://cgi.ebay.com/New-Intel-i7-620M-2-4GHz-Turbo-3-066GHz-4MB-L3-ES-C0-/120633339010?pt=CPUs&hash=item1c164eac82
    ebay bu ıslemcı fıyat olarak uygun kargoda ucretsiz 225 tl ye geliyor.ingilizcem cok ıyı olmadığı için alamadım.ebaydan alısverıs yapan arkadas varsa ve bu konuda bıze yardımcı olabılırse bende alırım.




  • aralık 2009'dan bu yana n61ja jx091v kullanıyorum şeytanın kulağına kurşun hiç bir sıkıntı yaşamadım, özellikleri 226dv'den hiç farklı değil, farkı bilen var mı?
  • nette dolaşırken şöyle bir şikayet okudum:
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/689816
  • Arkadaşlar memnun sanırım n61 in gidişatından,başlık sessiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kst37

    Arkadaşlar memnun sanırım n61 in gidişatından,başlık sessiz


    SEnin de dediğin gibi usta.Bi sorun çıksa yazacam Maaşallah diyelim taş gibi
  • bu pc çok çabuk çekildi sanki piyasadan.
  • yani bir kriter olmayabilir ama bir yılı devirdim ama inanmazsın format atmadım daha
  • Arkadaşlar ben Usb 3.0'lı harici harddisk aldım.Harddsiki Pc'nin Usb 3.0 yerine takıyorum ancak hızımda bir artış olmuyor.Yine saniyede 30-40 mb'la aktarım yapıyor.Yani usb 2.0 gibi çalışıyor.Gerekli tüm güncellemeleri yapıp sürücüleri yüklememe rağmen sorunu bir türlü çözemedim.Ne yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim..
  • Aynı sorunu bir iki arkadaştan duymuştum; ben de bu aralar usb 3.0 harici almayı planlıyordum bir bakayım netten bir şey çıkacak mı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fezader

    Aynı sorunu bir iki arkadaştan duymuştum; ben de bu aralar usb 3.0 harici almayı planlıyordum bir bakayım netten bir şey çıkacak mı.


    Çözüm bulursan söyle usta çok önemli benim için
  • usb 3.0 ile ilgili olarak; 1 tb western digital aldım kutunun arkasında usb 3.0'ın 2.0'dan 3 kat hızlı olduğu yazıyordu. bilgisayarın üzerinde 3.0 slotun olduğu yüzde ise 10 kat hızlı olduğu yazıyor. Bilgisayardan usb 3.0 aktarımı ortalama 37 MB/saniye iken, usb 2.0 aktarımı ortalama 22 MB/saniye olduğunu gördüm yani yaklaşık 0.5 kat hız farkı mevcut.
    Bir de BIOS ayarlarına bakacağım bakalım hız farkı olacak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fezader

    usb 3.0 ile ilgili olarak; 1 tb western digital aldım kutunun arkasında usb 3.0'ın 2.0'dan 3 kat hızlı olduğu yazıyordu. bilgisayarın üzerinde 3.0 slotun olduğu yüzde ise 10 kat hızlı olduğu yazıyor. Bilgisayardan usb 3.0 aktarımı ortalama 37 MB/saniye iken, usb 2.0 aktarımı ortalama 22 MB/saniye olduğunu gördüm yani yaklaşık 0.5 kat hız farkı mevcut.
    Bir de BIOS ayarlarına bakacağım bakalım hız farkı olacak mı?


    Bende genelde aktarım hızı 40 mb/sn civarında.Bazen 100'ü gördüğü de oluyor.Sanırım bu hız biraz da pc üzerindeki sabit diskin yazma veya okuma hızına bağlıymış.Aslında değiştirmeyi düşünüyorum sabit diski 7200rpm lik bir disk almayı düşünüyorum.Belki onun da hıza katkısı olur.
  • Arkadaşlar merhaba
    elimde Centrality Atlas IV 533MHz işlemcili WinCE 6.0 işletim sistemine sahip 5''GPS var.Bu cihazın kalibrasyon ayarı bozuldu.
    Sisteme girip kalibrasyon ayarlarını düzeltmem lazım.Fakat her dokunduğumda sürekli farklı yerlere giriyor.Bir türlü sistem menüsüne giremiyorum.
    Reset attım sorun yine düzelmedi.Başka ne yapabilirim önerisi olan var mı ?
  • Laptobun içini açıp temizleyen varmı?Ben geçenlerde açtım baya temizlik yaptım Yaklaşık 4/5 derece fark etti.Çok basit ancak içini açmakta çekinen ,tereddütleri olanlara yardımcı olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kst37

    Laptobun içini açıp temizleyen varmı?Ben geçenlerde açtım baya temizlik yaptım Yaklaşık 4/5 derece fark etti.Çok basit ancak içini açmakta çekinen ,tereddütleri olanlara yardımcı olabilirim.


    Ben açmadan temizledim fan deliğine dayadım elektrikli süpürgenin borusunu çektirdim içerisini laptopun.Oyun oynarken ısınıp kapanıyordu şimdi ısınmıyor bile.
  • Benden başka, kapağı açılırken ekranın menteşe tarafındaki yerinden çat çut ses gelen var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Neytiri

    Benden başka, kapağı açılırken ekranın menteşe tarafındaki yerinden çat çut ses gelen var mı


    Bende öyle bir sorun olmadı geçen içini açtıgımda hazır elim değmişken menteşelerede yağlı kontak sprey sıktım,temizledim sizde deneyebilirsiniz fazla sıkmamak şartıyla :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ktlcnkrdmn


    quote:

    Orijinalden alıntı: kst37

    Laptobun içini açıp temizleyen varmı?Ben geçenlerde açtım baya temizlik yaptım Yaklaşık 4/5 derece fark etti.Çok basit ancak içini açmakta çekinen ,tereddütleri olanlara yardımcı olabilirim.


    Ben açmadan temizledim fan deliğine dayadım elektrikli süpürgenin borusunu çektirdim içerisini laptopun.Oyun oynarken ısınıp kapanıyordu şimdi ısınmıyor bile.

    benim akrabamlada bu laptopu kullanıyoruz onda ısı problemi vardı kapanıyodu servise gönderdi gpu ile cpu arasındaki ısıl bakır boru değiştiği sölendi ve sorun düzeldi şimdi bende korkuyorum çnk ilk defa bugün call of daty black ops oynarken ekran simsiyah oldu ısıya baktım 74 dereceye çıkmış bu böle olmicak gibi sogutucu alsamda bi işe yaramıcak çünkü 12 cm lik fan vardı elimde usb den elektrkle devreye aldım laptopun altında sadece sol altta delikler var bide harddisk üzerinde bende sol alta doğru koydum fanı ısı 2derece oynadı ama bi işe yaramadı açıkca sölüyorum boşuna soğutma fanı almayın eğer alırsanınz ve bunun işe yaramasını istiyor iseniz cpu ve gpu üzerindeki kapağı cıkarmanız lazım ozaman gerçekten işe yarıyo 58 dereceye iniyo oda çok çirkin bi görüntü oluyo gerçekten soğutma yetersiz ama ben profosyenel bi kullanıcı olarak bunu sıkıntı ettimiyorum kapak açık soğutma altta devam ediyo tabi bunun eksi getirisi kapağın açık olması ve fan ın soğutmasından dolayı ana kartta tozlanma oluyo ben sorun etmiyorum çatır çatır oyun oynuyorum harddiskkide değiştirdim 7200 rpm taktım daha önce sistemi komple silip sp1 li windows yükledim ekran kartının son driverını yükledim burda şuna dikkat yeni driver ı yüklediniz zaman görüntü kesilmesi oluyo ama ne hikmetse bu sorun 2 gün filan sürdü sonra windows updatelerle sorun gitti şimdi amacım ileride cpu yu değiştirmek kaynaklı değil öle görünüyor i7 işlemcili olan modelle herşey aynı sadece onlarda gpu ramleri ve normal ramler samsung anakart aynı blurey okuyucu başka fark yok ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Pardus- -- 27 Mayıs 2011; 19:51:30 >




  • Gençler benimkinin de sıcaklıkları oyun oynarken full load'da cpu 84-88 C gpu 85-90 C arası yükseliyor. Max dayanabidikleri sıcaklık bu değerlerden yüksek diye biliyorum( cpu 90 gpu 110) aayrıca bilgisayarda hiç kapanma sorunu falan olmadı oyun oynarken.Ama sanki sıcaklıklar yüksek gibi ne dersiniz? servise yollamalı mıyım? Boştayken de cpu 49-55 C gpu 54 C(300 MHz)-64 C(650 MHz) arası gidiyor...
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.