Şimdi Ara

ASUS N56VZ VS SAMSUNG NP-550P5C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus N56VZ-S4255H Notebook

    Intel i7-3630QM İşlemci
    16 GB DDR3 Bellek
    2 GB 128bit Nvidia GT650M
    1 TB 5400rpm Harddisk
    1920 x 1080px
    Blu-Ray Sürücü
    Windows 8



    Samsung NP-550P5C-S05TR

    Intel®Core™ i73630QM
    15,6 "1600 x 900 px
    8 GB DDR3 Bellek
    SATA750 GB
    7200 rpm
    2 GB Nvidia GT650M
    Blu-Ray Sürücü
    Windows 8




    --->Genel hatları ile yukarıdaki 2 laptop arasında kaldım. fiyat olarak asus biraz daha pahalı. Genel olarak donanımları çok yakın . hard disk , ram , rmp , çözünürlük gibi konularda farklılıklar var.

    --->Ayrıca 2 laptop tada 2 güzel ses kartı mevcut, asus taki çok daha üstün olduğu söyleniyor fakat dahili olarak bass asus'ta yok (harici var) , samsung laptop un altında dahili bas var.

    --->Ekran kartı modeli 2 sinden de aynı fiyat performansı bakımından iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum gt650 nin , sizin fikirlerinizide duymak isterim, DDR3 , DDR5 Gibi farklılıkları bilmemekteyim. bu laptoplar DDR3.

    ----> Kasa kalitesi olarak 2 laptobuda yakından inceledim, samsung biraz daha sağlam gibi duruyor(titanyum kasa) , asus'ta hiç fena değil özellikle çift kat alaşım kullanıldığını ve ısıya karşı dayanıklı olduğunu öğrendim.
    ----> asus pc de 2 gb ekran kartı mevcut fakat aynı serinin 4gb ekran kartı olanıda var , 4 gb olması veya olamaması konusunda gerekli gereksiz , yararlı yararsız olablieceği konusundaki fikirlerinizi duymak isterim.
    ----> genel olarak özelliklere bakıldığında asus biraz daha iyi olduğu gözüküyor ve söyleniyor. fiyat olarak asus 2,500 tl - 3000tl arası . samsung ise 2250 - 2500 arası . fiyat performansı açısından yazdığım bilgileri göz önüne alarak sizce hangisi ve neden ? (Bu fiyat aralıklarında bulabileceğim en iyi makine bunlardı, eğer bu makineler ile kıyaslanabilecek bu fiyatlara önerilerinizi bekliyorum)

    TEŞEKKÜRLER...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etna83 -- 16 Ocak 2013; 22:20:32 >











  • @epica , fikirlerin ve linkler için teşekkürler. darty de gerçten ucuzmuş. hala tam karar verebilmiş değilim; ses sistemi kalitesi , çözünürlük konusunda şüphelerim var. Samsung full hd değil fakat iyi bir teknoloji sunduğudan bahsediyor extra parlak vs. 1600x900 olması beni kararsız bırakıyor. bide asus taki ses kartı çok iyi. eski bir samsung (r620) kullanıcısı olarak samsung gayet başarılı fakat asus'u da denemek istiyorum açıkçası. birde asus un klavye ışıklandırması var ( ufak tefek şeyler çok dikkatimi çekiyor benim)

    Msi daha başarılı gözükse de , çevremde kullanan insanlarda test etme şansım olmadı. garanti ve servis hizmetini iyi bilmiyorum. samsung ve asus 'un servisleri çok fazla bence gayet ilgililer :) (kısacası güven problemi :) )

    Biraz daha detay yorumlar bekliyorum, sadece fiyata göre karar vermek istemiyorum. ayrıca asusta 2 tane 500 gb hard disk var diye biliyorum birini çıkarıp sdd koymak gibi avantajlarda söz konusu olabilicek diye düşünüyorum.

    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etna83 -- 17 Ocak 2013; 12:13:55 >




  • bu konuda bir sürü cevap mevcut geçmiş konularda samsungun hiç bir laptopu asusla kıyaslanmaz msı geo 60 alanlar bin bir pişman forumda o kadar şikayet varken hala nasıl önerebiliyorsunuz o laptopu bu kadar bariz belli ürünler için sormaya gerek bile gerek yok ne samsung ne msı n56 yanından bile geçemez msı geo 60 eh biraz birşeye benziyorda samsung nedir ya berbat ekran tuşlar esner ısınır klavyesi
  • Asus ve samsung un birçok modelini bulunduğum iş gereği hem inceleyip, hem çevremdekilere sormaktayım.

    bende eski samsung kullancısıyım. bende de esneyen klavye vardı , daha geçen yıla kadar asus ta bir çok esner klavyeli laptop üretti, arttık bir çok firma o klavye takımnı üretmiyor veya çok nadir ucuz modellerde üretiliyor.

    msi konsunda bende biraz ön yargılıyım fakat kullanamadığım için birşey söylemeyeceğim.

    samsung un 3-4 yıldır çok iyi mühendislikle üretiliyor. ısınma sorunu yok denecek kadar az diyebilirim.

    Marka savaşından çok, somut nedenlerle asus un daha iyi olduğunu anlatırsanız sevnirim

    Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etna83 -- 17 Ocak 2013; 12:56:25 >
  • herhangi br teknomarkette ikisini inceleyin samsunga bakmazsın bile bu ikisi arasında neden diye bir seçenek yoktur asus herşeyiyle iyidir samsung genelde mağazalardaki ürün gamını doldurur yoksa nasıl dolacak koca mağaza rafları az ve öz ürün çıkaran kaliteli markalar can sıkıcı tabi mağazalar için müşteriye sunduğu bir kalite yoktur laptopta diğer ürünlerdede.hani asus n56 duymaktan sıkıldı belki insanlar tavsiyelerde değişik altarnetif arıyorum diyorsan onu bilememde gece gündüz kadar kalite farkı vardır o dediğin iki model arasında 2 aydır kullanıyorum asusu bildiğin taşşş mühendislik harikası diyebilirim
    somut nedenler
    ekranı
    dizaynı
    sağlamlığı
    servis kalitesi
    ses kalitesi
    klavyesi esnemiyor
    malzeme kalitesi metal ve polikarbon komple
    kronik sorunu olmayan nadir laptoplardan
    ısınmıyor
    sıfır fan sesi var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 17 Ocak 2013; 14:26:47 >




  • Piyasadaki samsung un durumu hakkında hem fikiriz gerçekten çok model çıkarıyor. bunu her sektörde de yapıyor bildiğiniz gibi, laptop piyasasınada doğal olarak bu şekilde girdi, bende pek doğru bulmasamda fiyat-performans açısından çok iyi laptoplar ürettiğini düşünüyorum, sağlamlık konsunda şunu belirteyim; " hunharca hergün taşınan günde en az 10 saat kullanılan laptop çantası olmadan 4 yıl kullanığım ve birçok oyun ve editörler üzerinde oynadım çalıştım servise gitmeden kullanmaktayım hala" öncelikle bunu belirteyim. Bir firmanın servisinden önce malın sağlamlığı daha önemli bence.

    2 laptop u da yakından inceledim o yüzden başlık açtım ve kararsızlığımı belirttim , asus daha ağır bastığı aşikar , çözünürlük ve ses konusu ve başka bir markaya geçme isteğimde beni asusa itiyor. kötülediğiniz samsung bilgisayarın titayum kasası var ( bu normal alaşımlara göre çok daha pahalı , hafif , sert , kesinlikle paslanmaz bir alaşım) bunu bilmenizi isterim.

    Dağlar kadar fark olmasa da tasarım olarak asus bir kaç adım önde bencede , özellikle ışıklı klavye , vga kameranın hd olması , çözünürlük , ses kartı kalitesi beni ayrı bi yaklaştırıyor asus'a.

    fiyat olarak ciddi manada 400 tl kadar fark var , bu beni çelişkiye düşürüyor ve bu yüzden kararsız kalıyorum . İndirim bekliyorum açıkçası.

    asus ve samsung hakkında başka bilgi ve fikirleriniz varsa duymak isterim.Tüm açıklamalarınız için teşekkürler.




  • güncel...
  • Ben de Lenovo'dan ümidi kestiğim için bu iki model arasında ciddi düşünüyorum. Asus'un tasarımı şık. Fakat özellikleri birbirlerine çok yakın. Bir de Asus'un FHD ve Backlit Keyboard olduğunu biliyorum. Bu ufak detaylar Asus'u biraz daha üstün kılıyor benim gözümde.
  • Sadece ses kalitesinden bile asus tercih edilebilir. O ses herşeye değer...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknosa turuncu indiriminden uygun sayılabilecek fiyata asus laptop u aldım, ilk izlenimlerim;

    * ses kalitesi gerçekten laptop pc için fazla iyi , tizler , bass oldukça iyi.
    * tuş kalitesi ve ışıklandırılmış olması gayet hoş
    * harkia bir kısayol tuşu var , istediğinizi ayarlayıp aktif etmeniz için çok kullanışlı bir tuş
    * kasa kalitesi , ekran kalitesi iyi diyebilirim , fakat plastik olan iç kısmı beğenmedim.
    * pek deneyemesemde pil ömrü başarılı.
    * ısınma yok fakat çok az da olsa fan sesi var anlam vermiş değişim. ( tek gözüme batan kusur)

    Yakın zamanda bir çok yönden test edebilmiş olurum. Sonuçları paylaşırım

    asus'u tercih etme sebebim ekran çözünürlüğü ,klavye ve ses kartı. tabi bide başka bir markaya geçme istediği ( eski laptop um samsungtu :D )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.