Şimdi Ara

Asus N56VZ-S4402H SSD upgrade ve Win 8 yükleme anlatımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
4.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni aldığım N56VZ - S4402H'nin SSD upgrade'ini ve Win 8 yükleme işlemini yaptım geçen hafta. Tabi bir Win 8 cahili olarak yaptığım için biraz zaman aldı. Gereken bilgiler için link veriyorum:

    SSD (Solid State Drive) Hakkında Her şey

    Asus N56 Serisi SSD Terfisi ve DVD Sürücü Yuvasına HDD Montajı

    Windows 8 Core Single Language: Temiz Kurulum (Format)

    Windows 8 Single Language Kurulum Medyası (ISO) Hazırlamak

    Windows 8: Önyüklenebilir USB Bellek Oluşturmak

    SSD olarak OCZ Vertex 4 256GB aldım. DVD yerine takmak için bir aparat gerekli ama Türkiye'de 50TL civarlarında satılıyor. Yurt dışında ise 9$'a aynısı satılmakta. Almışken diğer bilgisayarıma da alayım dediğim için yurt dışından sipariş ettim. Almak isteyenler için en ucuz ve güvenilir olarak bunu veya bunu tavsiye ederim. Çıkaracağınız DVD'yi ise buna takabilirsiniz. Tabi sipariş yurt dışı olduğundan bu işlem için daha beklemedeyim. SSD'yi takmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

    http://www.youtube.com/watch?v=Mgl0jxbrJ58

    Yalnız aman ha diyim SSD'yi takmadan önce HDD'niz takılı iken 16GB'lık bir USB bellek bulup Kurtarma Disk'i oluşturmayı unutmayın ne olur ne olmaz. Linki:

    Windows 8: Üreticinizin Diskinize Gizlediği Kurtarma Bölümünü (Recovery Partition) USB Bellekte Oluşturmak ve Kullanmak

    Hatta ben USB içeriğini ISO'ya çevirerek bir kenara koydum. Böylece istediğim zaman USB kurtarma diski oluşturabilirim. Oluşturduğunuz iso dosyası aracılığıyla tekrar USB Kurtarma Diski oluştururken USB'yi hazırlamanız gerekecek ama. Bunun için de öncelikle USB belleğiniz bilgisayara takın ve yedek almadıysanız içindeki dosyaları yedekleyin. Sonrasında komut istemini yönetici olarak açmanız lazım:

    Yönetici Haklarıyla Komut İstemcisi Açmak

    ve aşağıdaki komutları sırası ile giriniz:

    1- Komut istemcisine diskpart yazın ve Enter'a basın.

    2- list disk yazın ve Enter'a basın.

    3- select disk * yazın ve Enter'a basın. ("*" yerine yazacağınız numara burada usb belleğinize karşılık gelen numara olmalı örnekte select disk 1)

    4- clean yazın ve Enter'a basın.

    5- create partition primary yazın ve Enter'a basın.

    6- select partition 1 yazın ve Enter'a basın.

    7- active yazın ve Enter'a basın.

    8- format fs=fat32 label="KURTAR" quick yazın ve Enter'a basın. USB'yi fat32 değil de NTFS olarak formatlarsanız olmuyor, dikkat edin.

    9- Eğer otomatik çalıştırma penceresi çıkarsa kapatın.

    10- assign yazın ve Enter'a basın.

    11- exit yazın ve Enter'a basın.

    12- Komut istemcisini exit yazıp Enter'a basarak kapatın.

     Asus N56VZ-S4402H SSD upgrade ve Win 8 yükleme anlatımı

    Bir de eğer elinizdeki boş bir harici diski kullanmak istiyorsanız USB'ye göre nisbeten kapasitesi yüksek olacağı için diskin tamamını fat32 formatlamaya izin vermeyebilir. Bu durumda partition oluşturmanız lazım. Bunun için create partition primary komutuna ek yapacaksınız:

    create partition primary size=20000

    Böylece diskte 20000 MB'lık bir alan açıyorsunuz. Sonrasında

    list partition

    komutu ile oluşturulan partitionları görün ve ayırdığınız 20GB'lık bölümü listeden kontrol edin ve seçmek için aşağıdaki komutu girin:

    sel partition *

    * yerine numarası gelecek tabi. Sonrasında 7. adımdan devam edin.

    Oluşturduğumuz iso dosyası ve kurtarma belleği bir kenarda dursun, lazım olacak çünkü. SSD'yi taktıktan sonra Win 8 için sorunumuz şu: Bellekte kurulu Win 8'imiz yok. Dolayısıyla bize bir Single Language Win 8 lazım olacak. Nette Türkçesini biraz zor buluyorsunuz. Bunun için ben de en başta verdiğim linklerdeki anlatım yardımı ile hazırladığım iso dosyasını nete yükledim. Buyrun link

    SSD'ye Win 8 kurmadan kurtarma medyası ile işlem yapamıyoruz. Yoksa aşağıdaki ekran karşımıza geliyor:

     Asus N56VZ-S4402H SSD upgrade ve Win 8 yükleme anlatımı


    Öncelikle Single language iso dosyamızı mount ediyoruz ya da içeriğini boş bir klasöre açıyoruz. Sonrasında yukarıda anlattığım gibi minimum 4 GB olan bir USB belleğini hazırlıyoruz (diskpart komutu ile). Hazırladıktan sonra da iso içeriğinin tamamını USB belleğe kopyalıyoruz. İçeriği aşağıdaki gibi olacak:

     Asus N56VZ-S4402H SSD upgrade ve Win 8 yükleme anlatımı


    İşlem tamamdır. SSD'yi takmıştık zaten. Ve Win 8 yüklü USB'mizi bilgisayara takıp bilgisayarı açıyoruz. Eğer USB'den başlamazsa BIOS'a F2 ile bilgisayarı açar açmaz girerek boot ayarlarından USB'yi öncelikli olarak ayarlıyoruz (Bende gerek kalmamıştı. SSD zaten boş olduğu için tek boot şansı USB idi çünkü). Bilgisayar USB'den başladıktan sonra aşağıda anlatıldığı gibi Win 8'i yüklüyoruz:

    Windows 8 -UEFI Modunda- Temiz Kurulum (Format)

    Kurulum esnasında lisans anahtarı istemiyor (Malum BIOS'a gömülü lisans anahtarı olayından dolayı). Kurulum bitince de bilgisayar yanında verilen Driver DVD'si aracılığıyla tüm sürücülerini ve yardımcı programları kurabilirsiniz. Bundan sonraki format ve kurulum işlemlerinde ise başta aldığınız kurtarma USB içeriğini de kullanabilirsiniz. Zaten iso haline getirmiştik kurtarma bölümünü, işinize yarayacağında boş bir USB bellek ile bilgisayarı ilk orjinal haline getirebilirsiniz. Çıkan hard diski ise isterseniz yukarıda linklerini verdiğim aygıt aracılığı ile DVD sürücü yerine takabilirsiniz. Ama size tavsiyem tamamen bir format atıp da hard diskte bulunan kurtarma bölümünü silmemeniz. Sonradan belki işinize yarayabilir çünkü.

    Tüm bu işlemler sonucunda SSD'ye terfi etmiş bir bilgisayarınız oluyor. Win 8 taş gibi çalışıyor. Asla ama asla indirdiğiniz Single Language Win 8 iso'su ile Kurtarma Bölümü iso'sunu kaybetmeyin. Hatta ben aşırı sağlamcı olduğumdan sanırım, Driver DVD'sinin bile iso'sunu oluşturup bir kenara koydum.

     Asus N56VZ-S4402H SSD upgrade ve Win 8 yükleme anlatımı

    Peki SSD'miz var ve nasıl bakım yapacağız? Öncelikle burayı okumanızı tavsiye ederim.

    Sürçi lisan ettiysek affola, herkese iyi günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 4 Haziran 2013; 12:52:50 >







  • Konuyla ilgili iki sorum olacak.
    1-Verdiğiniz linkten indirdiğimiz win8 single language iso dosyasını win 7 usb tool ile usb ye atıp oradan kursak sorun olur mu?
    2-SSD'ye Win 8 kurmadan kurtarma medyası ile işlem yapamıyoruz. Yoksa aşağıdaki ekran karşımıza geliyor: diyerek ekran görüntüsü paylaşmışsınız. Bu durumda biz kurtarma sürücüsü olarak usb flash yerine aldığımız SSD yi göstersek ve onu da takıp oradan kursak acaba kabul etmez mi?
    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7509C95AC -- 4 Eylül 2013; 15:49:54 >
  • Merhaba. 1. sorunuzu ben denemiştim ama başarılı olmadı. 2. sorunuz da olmaz çünkü aynı Sürücüye kuracaksanız SSDyi formatlayınca işlem başarısız olur. Tüm win 8 verisi silinmiş olur çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 4 Eylül 2013; 16:51:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba,
    Komut istemi aracılığı ile anlattığınız gibi başarılı bir şeklide oluşturduğum USB FLASH diske sizin verdiğiniz linkteki win8 single lang iso içeriğini attım ve sadece autorun.inf dosyasın atmadı ve yönetici izni istedi. Atlayarak tamamladığımda ise usb den boot işlemi başarısız oldu. Sorun ne olabilir sizce?
  • Kopyalarken antivirus programınızı devre dışı bırakın, bende de olmuştu aynısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam dır, antivirus devredışı, yöntem tıkır tıkır çalıştı, teşekkürler...
  • Merhaba. Ben ayrıca işlemler bittikten sonra aşağıdaki siteden 25$ a Win 8 Pro upgrade key aldım:
    http://www.getsoftwarekey.com/
    Yorumları aşağıda:
    http://www.webutation.net/go/review/getsoftwarekey.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba,
    Bilgisayarın içindeki recovery bölüntüsünü Usb ye kopyalamak istediğimde, 16gb bir flash takılı olmasına rağmen, Usb yi tanımıyor. Usb yi fat32 olarak da formatladım ama olmuyor. Sorun nedir sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hizliomer

    Tekrar merhaba,
    Bilgisayarın içindeki recovery bölüntüsünü Usb ye kopyalamak istediğimde, 16gb bir flash takılı olmasına rağmen, Usb yi tanımıyor. Usb yi fat32 olarak da formatladım ama olmuyor. Sorun nedir sizce?

    Tanımıyor derken...? Neyi kopyalamaya çalışıyorsunuz ve nasıl? Eğer kopyalayacağınız dosya 4GB'ta büyükse FAT32 dosya sistemi ile formatlanmış bir belleğe atamazsınız, NTFS olması gerekli.
  • Merhaba arkadaşlar yeni aldım bende bilgisayarı , fakat 1920x1080 de web siteleri çok küçük görünmekte ve yanlarda boşluk çıkmakta ayrıca kullandığım masa üstü uygulamaları da bozuk görünmekte, Çözünürlüğü düşürdüğümde ise resimlerde bulanıklık söz konusu olmakta, bu konuda yardımlarınızı rica ederim ,
  • OrTHoMaNiaC O kullanıcısına yanıt
    OrTHoMaNiaC

    Öncelikle vermiş olduğun bilgiler çok doğru ve faydalı olduğunu buradan herkesin bilmesini isterim. Güncel ve yeni teknolojiyi anında ve herkesin anlayabileceği dilde vakit ve emek harcadığın için minnettarız.
    vermiş olduğun bilgi ve argümanlar için teşekkür ederim.
  • takip
  • OrTHoMaNiaC O kullanıcısına yanıt
    Selam hocam, bi şey danışacağım. Şu an farklı bi PC'de olduğum için yazıyı çok detaylı okuyamadım. Sıkıntım şu; fikrini alayım istiyorum.

    Şimdi Microsoft, 10 için geri sayım başlattı bildiğin üzere. Ben de bu esnada vakti zamanında Windows 8 olarak aldığım n56vz'mi lisanslı haline çevirmek niyetindeyim. Ücretsiz indirmeden faydalanmak için yani ama şu an "8.1 Pro x64 en_us Pre-Activated" yüklü. (murphy-78)

    Verdiğin linkteki "mediacreationtool" programını çalıştırıp, 8.1 Single Language x64 TR'yi indiriyorum. Bilgisayarımı alırken içerisindeki lisansa hiç bakmamıştım :D yani ilk kurulumu bile yapmadan format atıp Windows 7 yüklemiştim aldığımda. O yüzden içindeki lisansın 8 Single Language olduğunu düşünüyorum. Standart bi şekilde, USB'ye mount edip, bilindik tarzda format atıp kursam lisanslı hale döner mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.