Şimdi Ara

Asus N550JV Isınmadığı halde fan gürültülü çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Uzun zamandır kullandığım ve memnun olduğum Asus N550JV model bilgisayarımın çok enteresan bir sorunu var. Normalde çok sessiz çalışan bilgisayarım Win10 sürüm 1809 güncellemesini aldığımdan itibaren bilgisayar kasası buz gibi olmasına rağmen 10-15 dakikada bir fan uçak motoru düzeyinde gürültülü çalışıyor. Fan çıkışına elimi koyduğum zaman fandan gelen soğuk havayı hissediyorum bilgisayar soğuk olmasına rağmen fanı zorluyor. Bios sürümü 208 ve herhangi bir fan kontrol ayarı bulamadım. Üçüncü parti fan kontrol sistemi denedim kararsız çalıştı. Bilgisayarı açıp fanı temizlemeyi denedim. Bilgisayara format atmam en son seçenek olacak şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum. Format vs. tavsiye etmeyin son çare yapacağım zaten. Şimdiden teşekkürler.

    Asus N550JV Isınmadığı halde fan gürültülü çalışıyor







  • Eski bir windows sürümüne geri dönmeyi deneyin derim. 1809 güncellemesini bir kaldırın bakalım ne olacak. Windows10 son çıkan güncellemeleri hep sorunlu. Asus Rog GL753Vd kullanıyorum windows kaynaklı sebeplerle ara ara pc kilitleniyor. Güncellemeleri silince sorun geçiyordu ama son çıkanları nedense sildirmiyor.

    Windows10 olsun Nvidia olsun son dönemlerde sorunlu yazılımlar çıkarıyorlar.
  • Fanin motorla kart arasında kısma yuvarlak ince sünger kesip yapistirirsan ses kesilir.
  • konu hortluyor ama sorayım, buna bir çözüm bulabildiniz mi?

    makineden soğuk hava çıkıyor ama fan hiç durmuyor hala, işlemci yüzde 1 kullanım, ısı 40 derece ama fan durmuyor.

  • fan pinlerinden birisi eğilmiş benimkinin, düzeltince ses kesildi :D

  • Uzun zamandır siteyi ziyaret etmediğim için böyle bir başlık oluşturduğumu bile unutmuşum :) Cevap veren arkadaşlar lütfen kusura bakmasın. Şu an bu bilgisayarı artık kullanmıyorum ama zamanında sorunun fandan kaynaklı olduğunu düşünüp fanı komple değiştirmiştim. fanın biri ses çıkartıyordu ancak 2 fanı birden değiştirmiştim ve o zaman için sorunum çözülmüştü. Fanı kendim değiştirdim gayet kolay sökülüp takılıyor. işlemciye giden bakır soğutucuyu sökmeye gerek yok. Fiyatı da oldukça uygundu yanlış hatırlamıyorsan sarı siteden temin etmiştim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.