Şimdi Ara

Asus n53 sarj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar asus n53 kullanıyorum bi kaç gün önce bataryayı çıkarıp 2 gün çalıştırdım daha sonra bataryalı kullanmaya karar verdim şuan taktım %67 kalmış prize takılı doluyor diyor ama 10dkdır %67 seviyesinde sizce sorun nerede ayrıca bataryasız kullanıyorum sarj aletinde olamaz şuanda bataryayıda görüyor ama dediğim gibi kaldı öyle



  • bataryayı çıkarmayın, adaptör ile kullanırken bataryaya bir zarar gelmez. çok uzun süre (bir ayı aşkın süre ile) batarya kullanmayacaksanız o zaman %50 civarı şarjda bırakıp çıkartın.
    onun dışında haftada ya da iki haftada bir tam deşarj-şarj yapmanızda fayda var.

    şu anki durum için bataryada kullanıp tamamen bitmesini bekleyin, bilgisayarı kapatıp adaptörü bağlayın. iki sebep olabilir, biri uzun süre kullanılmadığı için kalibrasyon hatası vardır, gösterge okunamıyordur. ikincisi pil yıpranması %40'ları bulmuş, kısaca ölmeye yaklaşmıştır.

    açtığınızda bu şekilde en azından bir kaç saat bekleyin, doluyor dediği halde göstergede değişiklik yoksa yine de yaklaşık dolma süresince bekletin. şarj olmuşsa tam deşarj-şarj yaparsanız gösterge normale dönecektir (pil hatası yok ise)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 6 Ağustos 2013; 15:29:59 >
  • pil ömrünü bitiriyor olabilir bu sebeple yüzdesi düşüyor. bendeki de yüzde 97 de kalıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.