Şimdi Ara

Asus MX259H Ah-IPS Monitör izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz cuma sipariş vermiş olduğum "Asus MX259H 25" Full Hd" monitör dün elime ulaştıydı bugün de iş çıkışı çıkarıp kurdum an itibariyle kullanıyorum.

    Aslında amatör de olsa sesli,anlatımlı güzel bir inceleme videosu düşünüyordum ancak çekemedim...

    Bu MX serisinin kaderi midir bilmem, ışık sızması,ölü piksel sorunları neredeyse çoğu monitörde çıkmakta.

    Maalesef ekrana görüntü geldiği anda sol altta hissedilir bir ışık sızması tespit ettim , ölü piksel testi yapmadım fakat bu backlight benim için yeterli zaten 1,2 tane ölü piksel çıkmış çıkmamış çok da önemli değil. :)

    Beni en çok şaşırtan ve biraz da üzen özelliği , bir önceki monitörüm VX229H den alıştığım sağ alttaki "dokunmatik" menü tuşlarının yerine "klasik,basmatik" tuşların almış olmasıydı.Ben dokunmatiği gerçekten kolay ve çok modern buluyordum VX model monitörümde hiç takır-tukur etmeden istediğim menü işlemini saniyeler içinde sessiz,sedasız hallediyordum.

    Bu dokunmatik algılayıcıların kullanılmamış olması hem de 2015 de piyasaya çıkmış "dizayn ödüllü" tasarımı ile ön plana çıkmış monitörde gerçekten çok çok büyük bir hayal kırıklığı benim gözümde.

    Pc'de yüklü deneyebileceğim aksiyon,fps oyunu bulunmadığı için oyun içi ghostingi test edemiyorum o da rahatsız edici seviyede çıkarsa zaten bir gün daha tutmam kısacası korktuğum hemen hemen başıma geldi.


    Tüm bu mühim teknik detayların-kusurların yanında tasarım olarak harika bir monitör sadece tasarımı beni etkiledi , Splendin menüsü de 22" VX modelinde ki kadar beni tatmin etmedi , o modelde game mode ile hem filmimi hem oyunumu rahatça halledebiliyordum.

    MX kullanan arkadaşlar yinede bana kullandıkları Trace Free oranını , brightness,contrast oranlarını hangi kalibrasyonda iyi görüntü aldıklarını paylaşırlarsa belki deneyip daha gözüme hoş gelen duruma getirebilirim.

    Son olarak , sizce en ciddisi sol altta ışık sızması ve sağ alttaki dokunmatik algılayıcıların yerine takır-tukur tuşların kullanılmış olması şeklinde ki bu problemleri gördükten sonra yasal hakkım olan sürede ekranı iade etmeli miyim ?

    İade süreci çok sıkıntılı geçecektir bu kesin , vatanla yaşadığım mekanik hissiyatlı klavyenin servis süreci 2,3 hafta sürmüş ve değişim le sonuçlanmıştı , "Asus" marka bir monitör için çekeceğim çileye sizce değer mi ? Işık sızması görüldüğü anda para iadesi,aynı ürünle veya istenen bir modelle değişim alabilir miyim ?

    Fikirleriyle yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • Mümkünse önceki monitörün (21.5 Asus) hakkındaki yorumlarını yazabilir misin? Oyunlarda ghosting var mı? Tasarrım ve film için renk doygunluğu falan nasıl? Ve vereceğimiz parayı sence hak edecek kadar iyi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben pek Düğmelere takılmazdım ama bu kadar yüksek fiyatlı bir üründe ışık sızması olması hoş değil bu ürünler nasıl bu kadar dikkatsiz bir kontrol sürecinden geçiyor ilginç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veleciraptor

    Mümkünse önceki monitörün (21.5 Asus) hakkındaki yorumlarını yazabilir misin? Oyunlarda ghosting var mı? Tasarrım ve film için renk doygunluğu falan nasıl? Ve vereceğimiz parayı sence hak edecek kadar iyi mi?

    Aldığım monitörün yarı fiyatına , seni boyutunun biraz daha küçük olması hariç kesinlikle MX modellerden daha fazla tatmin edecek monitör.

    Oyunda oynadım , dizi,film de izledim piksel aralığının daha düşük olması sebebiyle net ve TN panellere göre gerçeğe daha yakın renk ve görüntüler elde ediyorsun tabi profesyonel tasarımla uğraşacaksan ve bu işten paranı kazanıyorsan PB ile başlayan (yanlış bilmiyorsam) pro-art modellere bakmalısın fakat VX 22 veya 23" senin oyun ve iş ihtiyacını karşılar.

    Belki de aradığımızdan bu kadar kusur buluyoruz , hiç bu işten anlamayan adamı belki büyüleyecek bir monitör adam backlight nedir bilmiyor veya dikkat etmiyor aa ne süper monitör diyor kullanıyor yıllarca Biz de o amatör ruhla kullanıcaz artık :)

    Son cümlen için , 1100 liralık monitör parasının karşılığını hak etmiyor fakat sana açık söylüyorum VX229 gözüne hoş geldiyse kesinlikle parasının karşılığıdır dostum 6,7 ay kullandım biliyorum.Ölü piksel,ışık sızması için mağazada test ettirip al tabi ki ben öyle almıştım.




  • Kullanıcı deneyini benin için önemlidir ve yazdıklarınla bir sonraki monitörümün ne olacağını belirlemiş oldun. Ev için bana yeteceğine kanaat getirdim. Yorumun için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veleciraptor

    Kullanıcı deneyini benin için önemlidir ve yazdıklarınla bir sonraki monitörümün ne olacağını belirlemiş oldun. Ev için bana yeteceğine kanaat getirdim. Yorumun için teşekkürler.

    Kesinlikle yeterlidir , ben paraya biraz sıkışık olduğum bir zamanda ani bir gazla monitörü bozulan halama sattım. Şu anda mutlu mutlu kullanıyor.

    Ben o monitörü kullanırken iyi bir ekran kartı yatırımı yapmak içimden gelmiyordu , 23" mx mi 25" mx mi , gaming BenQ mu yoksa yeni asus mx25aQ mu diye düşüne düşüne 25 MX full hd aldık sağda solda ışık sızması , 1080p dizi izlerken "bu 1080P mi ?" dedirtecek tuhaf görüntü izlenimlerim kötü açıkçası bu monitörle ilgili hala iade aklımın bir köşesinde yasal süre dolmadan karar verebilirsem asus servisi yüzünden "yutkuna yutkuna" da olsa iade edebilirim...

    229H yerine IPS şart değilse ve oyun da oynanacaksa 238H de düşünebilirsin , fiyat farkları çok büyük değil.




  • Arkadaşlar konu ile ilgili sizle bir iki şey paylaşmak ve biraz daha bilgi almak istiyorum ;

    Monitördeki ghosting seviyesine de deneme amaçlı yüklediğim Call of Duty : Modern Warfare 2 ile test ederek baktım, HD 4600 ile oynadığım için mümkün olduğunca kasmayacak ayarlarla denemeye çalıştım ve akıcı oynanacak settings de bu monitörle en ufak bir gölgelenme,ghosting göremedim , ışık sızması gani , ölü piksel test ettim görebildiğim kadarıyla ölü piksel de çıkmadı.

    Devamlı TWD,GoT v.b dizileri takip ettiğim bir iki site var , o sitelerden 1080P kalitede dizi bölümlerini izlerken yani gerçekten arkadaki ağaçlar v.s ciddi şekilde bulanık görünüyor , gerek cisimler gerek oyuncuların vücutlarının ana hatları belli olmuyor , bir de "sahne aralarında" kullanılan siyah ekranda grimsi kareler oluşuyor yani tam siyah olması gereken (en azından diziyi TV ekranından takip ettiğimizde) o ara sahne teması grimsi-beyaz karelerle dolu oluyor sanırım siyahı tam ekran vermede de sıkıntı var veya söz konusu dizi sitesi için geçerli sizin bir fikriniz var mı sizce orjinal , ham bir Bluray 1080P film izlediğimiz de tam net bir görüntü alır mıyım ?

    Oyun konusunda yapmış olduğum denemem de beni ghosting konusunda tatmin etti rahatsız edici bir hareket de bulanma,hayaletlenme göremedim,umarım yapacağım ekran kartı takviyesiyle birlikte oynayacağım diğer oyunlarda da ghosting siz temiz bir oynayış gösterir.

    Son olarak bazı dizi,film sitelerinde ki 1080P içerikler sizce orjinalden farklı olarak kırpılmış,üzerinde oynanmış olduğu için monitörde net görüntülenmiyor olabilir mi ? Seçili kalite 1080p ancak görüntü 480p gibi İçerik mi yoksa tamamen pixel rate ile mi alakalı ?

    Bun konuda da 23-24" ve üzeri Full Hd IPS monitörleri uzun süre oyun,film ve dizi şeklinde kullanmış arkadaşlardan yardım bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 6 Aralık 2015; 4:36:53 >




  • bende bunun 23 inch olanı var sanıyorum 1.5 sene falan oldu bir kere sağ alttaki dokunmatik menu felaketti dokunmatik bazı yerlerde çok hassas bazı yerlerde tepkiyi geç veriyordu basmatik olması daha iyi olmuş ..ben ilk monitoru aldığımda ekran açılırken sol altta bir ışık süzmesi mevcuttu. ekran açıldıktan sonra görüntü de bir sorun yoktu ben de değiştirmedim öyle kullandım 2-3 ay içinde süzme artmaya başladı ve bir gün ekran açıkken sol altta ışık azalmıştı renkler farklılaşmıştı.Monitörü servise gönderdim. serviste panel değişmesi lazım dediler. değiştirdiler gönderdiler ..sorun ortadan kalktı ...
  • laguns kullanıcısına yanıt
    serviste paneli değiştirirken extra ücret istediler mi?
  • erkange E kullanıcısına yanıt
    HAYIR ..

    ama işçilik pek başarılı değildi ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laguns

    HAYIR ..

    ama işçilik pek başarılı değildi ...

    İşte bu yüzden ben de bir iki ışık sızması için servise teslim etmekten vazgeçtim şuanda kullanıyorum umarım senin de söylediğin renk patlaması,kısmi veya tamamen renk bozulması gibi sıkıntılarla zaman içerisinde karşılaşmam.

    Tek avuntum , Asus gibi bir firmanın , 2013 den 2015 e yani Mx259 u çıkarana kadar geçen zamanda aldığı geri dönüşlerle , panel testing e biraz daha özen göstermiş olma olasılığı... Genelde amaçları sadece kar etmek olan böyle küresel firmalar düşünüldüğünde hiç inanasım gelmiyor ama umuyorum :)

    Peki siz film ve dizilerde benimki ile benzer durumlar yaşadınız ve oyunlarda hissedilir bir ghosting ile karşılaştınız mı ?




  • oyun oynamadım bilemiyorum filmlerde bir sorun yoktu güzel monitor sorun artarsa garantisi bitmeden gönderin ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.