Şimdi Ara

ASUS M51 VA MI YOKSA DELL XPS 1530 MU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR BU İKİ LAPTOP ARASINDA HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ. ALACAĞIM AMA KARARSIZLIK ÇOK KÖTÜ



  • İkisi de değil. Özellikle Xps 1530'u kesinlikle at bence listenden. Asus'un da fiyatına göre ekran kartı olmamış bana sorarsan.
    Görünüşe göre performanslı bir notebook bakıyorsunuz, eğer finansal yönden pek bir kısıtlamanız yoksa Toshiba'nın yeni Qosmio X300 serisini bekleyebilirsiniz. Bunun haricinde şu konuya göz atmanızda bence fayda var, ben de daha birkaç saattir kullanıyorum bu cihazı .

    http://forum.donanimhaber.com/m_26040222/tm.htm

    Bunun haricinde Monster notebooklara bakabilirsiniz (8800gtx'li olanlara) ancak birkaç aya onlar da stoklarındaki ürünleri güncellerler diye düşünüyorum.

    www.fokusbilgisayar.com

    Sonuç olarak, bu saatten sonra bir notebooka o kadar para verip, ATI Hd 2000 veya Nvidia 8000 serisinden bir kartlı notebook almak hata olacaktır diye düşünüyorum. 3650 bile orta seviye bir kart güncel olarak. Kullanım amacınıza bağlı ama gördüğüm kadarıyla gerçekten iyi bir model istiyorsunuz bence dediğim gibi ya monster 8800gtx serisinden bir notebook düşünebilirsiniz, linkini attığım Toshiba Qosmio serilerinden bir cihaz düşünebilirsiniz (X300'e de değinildi o konuda) ya da bunların haricinde farklı bir yüksek performanslı bir notebooka yönelebilirsiniz. Kısa zaman sonra 9800, 3800 serilerinden notebookları da görmeye başlarız zaten tezgahlarda. Umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 5 Eylül 2008; 1:54:00 >




  • TOSHIBA QOSMIO F50-10G peki bu model nasıl gerçekten herşeyiyle çok hoşuma gitti
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kanahmet

    TOSHIBA QOSMIO F50-10G peki bu model nasıl gerçekten herşeyiyle çok hoşuma gitti


    Gün içinde gittim aldım ben de bu ürünü, şu ana kadar olan gözlemlerimin bir kısmını belirttim zaten o konuda. Yarın akşama doğru birkaç test daha yapmayı düşünüyorum, genel anlamda zamanla kullanarak tam yorum yapabilirim. Bunun haricinde kağıt üzerinde zaten mükemmel bir cihaz diyebilirim. Ancak dediğim gibi, X300 serisi de yakında gelecekmiş fiyat konusunda bir bilgi yok ama ben rahat 3-4 bin ytl verebilirim diyorsan onları bekleyebilirsin diye düşünüyorum. F50 serisi hakkında diğer konuda zaten çoğu bilgiye ulaşabilirsin, sorun olursa da orada sorarsan gerek Toshiba'da yetkili arkadaş gerekse biz diğer kullanıcıları yanıt vermeye çalışırız . Son olarak şunu da hatırlatalım, F50-10B modeli 320 + 320 toplamda 640gb hard diske sahip, 10G modelinde ise 250gb harddisk var ve 2. bir harddisk takılması mümkün değil, boşluğu var ama girişi yok. Disk kapasitesi senin için önemliyse aklında olsun, onun da yine o konuda belirtildiği gibi e-sata ile harici disk olarak çözümü var tabi ama yine de uyarayım dedim.




  • Bilgileriniz beni gerçekten çok aydınlattı. Gözlerim baya körmüş diyebilirim. Az daha çok büyük bir hataya düşecektim. Ama bütcem maksimum 2500 ytl yi kaldırıyor. Bu fiyatta önerebileceğiniz en iyi model hangisi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kanahmet

    Bilgileriniz beni gerçekten çok aydınlattı. Gözlerim baya körmüş diyebilirim. Az daha çok büyük bir hataya düşecektim. Ama bütcem maksimum 2500 ytl yi kaldırıyor. Bu fiyatta önerebileceğiniz en iyi model hangisi.


    Ne demek ya biz de sora sora öğreniyoruz . Dostum o zaman al F50-10G'yi gitsin derim ben, pişman olacağımı düşünmüyorum ben şahsen ve eğer harddisk sizin için çok büyük bir önem taşımıyorsa tabi. O konudaki Toshiba_shop nickli arkadaş da gerek forumdan gerekse orada yardımcı oluyor zaten . Hayırlısı olsun, şu aşamada bana göre en doğru karar F50-10G diyorum ben son olarak .




  • Çok teşekkürler. En yakın zamanda alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanahmet -- 5 Eylül 2008; 3:07:40 >
  • Önce Asus M51SN düşünüyordum, ancak VA modelinin girecegini duyunca bekledim ve VA aldım. Bu sırada çok araştırma yaptım. VA ile nerdeyse aynı fiyat olan XPS1530 ile iligli tüm yorumlarıda okudum. Makine oldukça iyi hem tasarım hemde özellik olarak. Ancak teorikte iyi olmak yetmiyor pratikte de devam etmesi lazım ama etmiyor. Çünkü makinede elektirik kaçagı var. Bu kaçak adaptörün topraksız olmasından kaynaklanıyormuş. Kasada düşük amperli 100volt elektirik oluşuyor. Ufak çarpma hissediyorsun. Ama asıl mesele b elektirik kaçagının nereye gittiği. İşte bu nokta önemli. Elektirik yüklenen kasa diğer bileşenlerin zarar görmesine ve başta HDD olmak üzere diğer bileşenleri bozularak pcnin açılmamasına neden olabiliyor. Yani teknik servisle akraba oluyorsunuz.

    VA'nın tek sorunu DVD de kopyalama ile ilgili. Bunu VA ile iligli konuda okuyabilirsiniz. Ekran kartına gelince çok şey yazıldı çizildi. Ben hala şunu söylüyorum bu kartlar arasında abartılacak kadar fark yok. Hatta kartlar arasındaki fark oldukça farklı bir konjoktüre sahip. 3D Mark 2001 ve 2005 de 3650 öndeyken, 2003 ve 2006 da 9600M GS önde. Oyunlarda ise şuan nette genelde bulunan test Doom3 ve Fear üzerine. Ancak bu oyunlar Nvidia sponsorlu oldugundan başabaş olan Ati kartı geçmesi çok dogal. Ati sponsorlu bir oyunda da Atinin nvidiayı geçmesi normal. Artık bunu bilmeyen kalmadı. Kısaca arada fark yok. Hatta bence Atide şu artısı var, kart DX10.1 destekliyor. Bunun avantajını şuan yaşamayabilirsiniz. Ama ileride DX10.1 oyunlar yaygınlaşınca ozaman farkı hissedersiniz.

    Toshibaya gelince, tasarım olarak çok janjanlı buluyorum. Qosmio serisi diğer serilere göre nispeten iyi ama ben sadelikten yana olduğum için bana hitap eden daha çok İBM, MAC tarzı pcler. Asus'da tasarım olarak ağır başlı. Tabi bu göreceli olduğudan bu benim şahsi fikrim. F50-10G modeli özellikle ekran kartı olarak oldukça iyi. Oyun için alacaklar mutlaka buna yönelmesi gerekir. Ama işlemci o pcye gitmemiş. T9400 hatta T9500 olması gerekirdi. Ses sistemi ise bence piyasada bulunan en iyi notebook ses sistemi. 4 sene Toshiba alan bir arkadaşım resmen beni toshibadan sogutmuştu. Amerikadan 1500$ almasına rağmen bir çok yönden rezil bir makineydi özelliklde ses sistemi. Ondan beridir ses sisteinde toshiba kötüydü ta ki harman kardon koyana kadar.

    Sonuç olarak yorumlar yazılıyor, sistemler + ve - leri ile karşında, karar senin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 5 Eylül 2008; 5:10:33 >




  • İyi bir şekilde süzmem gerekiyor. Gittikçe seçenekler artıyor. İyi bir araştırmadan sonra bu 3 modellden birini alacağım. Ama toshiba sıcak duruyor.
  • Cem dostum bence güzel bir yazı olmuş. İşlemci konusundaki fikrilerinize kesinlikle katılıyorum, işlemcisi bence de daha yüksek olmalıydı bu Toshiba'nın. Evet diğer serilere oranla biraz daha janjanlı dediğiniz gibi. Bu tarz takıntılarınız varsa zaten görmeden notebook almak gibi bir hataya düşmeyin zaten . Bence özellikle xps 1530'a yönelmeniz hata olur, Asu konusunda karar sizindir. Bana kalırsa şu an en mantıklısı Toshiba, ama eğer tasarımla ilgili ciddi takıntılarınız varsa görmeden kararınızı vermeniz hata olur Cem arkadaşın dediği gibi
  • Tasarım kesinlikle önemli değil. İyi bir bilgisayar olsum. 2500 ytl yi geçmesin yeter.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kanahmet

    Tasarım kesinlikle önemli değil. İyi bir bilgisayar olsum. 2500 ytl yi geçmesin yeter.


    O zaman en yakınında Qosmio F50-10g olan bir yere git ve incele cihazı . Forumda Toshiba_shop nickli arkadaş Bahçelievler MetroPort AVM'deki Toshiba Shop'ta satış yapıyor. Ürün teşhirde orada dilediğin gibi inceliyebiliyorsun, yakınındaysa git - konuş vs vs. olmadı en yakınındakinewww.toshibashop.com.tr adresinden bak. Şu an alınabilecek 2500 ytl'ye kadar en mantıklı model bu eğer kaçırdığım birşeyler yoksa .




  • Zaten İstanbuldayım en yakın zamanda incelemeye gideceğm.
  • Peki bu modelin yanındaki kumanda ne işe yarıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. (Toshiba qosmıo f50-10g
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kanahmet

    Peki bu modelin yanındaki kumanda ne işe yarıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. (Toshiba qosmıo f50-10g


    Hocam Qosmiolar normalde Tv kartlı oluyorlar, ancak F50-10g'de Tv kartı yok. Zaten Tv kartlı modeller genelde uçuk fiyattadırlar, bunun sebebi de Trt'nin gümrükten bu cihazlar geçerken bandrol ayağına iyi para almasındanmış. Kısacası bu modelde tv kartı yok, dolayısıyla kumanda da yok. Birçok F50 modeli olacağı için de temsili resim olarak koyulmuş o resim
  • Tamam zaten benim için çok önemli bir özellik değil zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kanahmet

    Tamam zaten benim için çok önemli bir özellik değil zaten.


    olur da Tv izlemek istersen alırsın harici bir Tv kartı zaten
  • Peki sizi meşgul ediyorum ama son soru parmak izi okuyucu var mı. Güvenlik önemli de. Yoksa klasik şifreleme yöntemimi kullanacağız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kanahmet

    Peki sizi meşgul ediyorum ama son soru parmak izi okuyucu var mı. Güvenlik önemli de. Yoksa klasik şifreleme yöntemimi kullanacağız.


    Hayır parmak izi okuyucusu yok, beni de üzdü olmaması ama çok da takmadım hani .
  • Neyse yeterki istediğim özelliklere sahip olsun böyle küçük aksesuarlar fazla önemli değil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.