Şimdi Ara

Asus M2A-MVP için Çift Kanal Ram Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Sistemimde 2 gb (1gb+1gb) ram var ve iki gb ram daha eklemek istiyorum. Ama özellikle iki konuda kafam karışık ve tavsiye istiyorum.

    İlk olarak, ramlerim kontrol ettiğim kadarıyla TwinMos marka 800 MHz DDR2, Cl5. Genelde yeni takacağın ramlerin eskileriyle aynı marka olsun deniyor. Ama twinMos bulamadım, piyasadan çekilmiş herhalde. Anlamadığım konu, ikisi de DDR2 olan, aynı MHZ değere sahip ve CL5 olan farklı ram markaları uyumsuz çıkabilir mi? Bu üç değerden farklı şeyler uyumsuzluk yaratabilir mi? Kısaca başka hangi değerlere dikkat etmeliyim ki sorun çıkmasın.

    İkinci olarak, anakartımın çift kanal bellek işlevini yeni öğrendim ve açıp kasayı baktığımda ramlerin, çift kanal belleğe izin vermeyecek şekilde, yani yan yana takılı olduğunu gördüm. Şimdi onları düzelteceğim, Sorum ise, çift kanal bellek için yeni ramleri 1gb +1gb olarak almam daha mı iyi olur? Sadece bir tane 2gb ram daha alıp eklesem yeter mi? (daha ucuza geliyor) Yani 1gb olan eski 2 ram çift kanal çalışacak, bunlardan ayrı olarak ,yeni alacağım 2gb'lık tek bir ram olacak. Bu mümkün mü? Yoksa zorunlu olarak iki tane 2gb ram daha mı almam lazım?

    Ram satın almadan önce tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

    NOT: Bilgisayarımda anakartım Asus M2A-MVP, işlemcim amd athlon 64x2 5000+, ekran kartım Nvidia geforce 8500gt. Win7 ultimate 64 bit işletim sistemim var.
    NOT 2: Twinmos ile beraber başka marka ram kullanan var mı?. uygun fiyatlı bir kingston ya da Hi-level alacağım gibi gözüküyor. Bir de ucuz bir soğutuculu hi-level ram gördüm, bu soğutucu işlevi işe yarar mı? yoksa tersine sorun mu çıkarır?







  • http://www.exa.com.tr/hilevel/bellekler/hilevel_2-326-7057.html
    elindeki ramleri sat biraz daha ekleyip 2 tane bundan al
  • quote:

    http://www.exa.com.tr/hilevel/bellekler/hilevel_2-326-7057.html
    elindeki ramleri sat biraz daha ekleyip 2 tane bundan al


    Makul çözüm, ama elimdekileri satmakla uğraşmak istemiyorum. Sorum halen aynı aslında, bu tavsiye ettiğin ramden bir tane (2gb) alsam benim eski ram'lerle sorun çıkarmadan çalışır mı? (ya da ddr2, 800 MHz ve cl5 değerleri aynı olan başka bir 2gb ram ile) Ayrıca mevcut 2x1gb ramlerimin dual channel olarak, yeni alacağım -tek- 2gb ram ile sorun yaratmadan çalışır mı?
    not: metin içine link ekleyince, iki gündür "Type mismatch: 'SQLSafeInput'" diye hata veriyor ,o yüzden alacağım ram'in linkini şuraya yapıştırıyorum. (http://www.hepsiburada.com/Liste/hi-level-2gb-800mhz-ddr2-ram-hlv-pc64002g/ProductDetails.aspx?productId=bd71666&categoryId=47)




  • quote:

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek/kingston-value-2gb-ddr2-800-mhz-cl6.html


    cl6 olan bu ram, mevcut cl5 ramlerimle uyuşur mu? aynısının cl6 olan versiyonu biraz daha pahalı (http://www.hepsiburada.com/Liste/kingston-2gb-800mhz-ddr2-ram-kvr800d2n52g/ProductDetails.aspx?productId=bd53044&categoryId=47
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.