Şimdi Ara

ASUS LAPTOP ÇÖZEMEDİĞİM SORUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 yıldır n56vz kullanıyorum. Şu aralar yaşadığım çok ciddi bir sorun var. Laptop da bip sesi gelip ekran karıncalanır gibi olup donuyor ya da ses olmuyor ekran yine karıncalanıp donuyor. Ya da mavi ekran hatası verip kendini kapatıyor. Burada bulunan bir bilgisayar tamircisine götürdüm, içini açtı temziledi, ramlerin yerini değiştirdi falan ama bir çözüm bulunamadı. Hd tune ile tarattım bad sectör buldu harddiskde, sonra hdd reganatör ile bu bad sectörleri düzelttim, ama sorun hala devam ediyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba ? aynı sorunu yaşayan var mı? Bunlar da yaşadığım soruna ait video ve fotoğraflar;

    https://www.youtube.com/watch?v=2vJX9Fd0Mrw&feature=youtu.be

    https://store.donanimhaber.com/7b/26/bb/7b26bb457b89f775d15a7946f39b947e.jpg

    https://store.donanimhaber.com/5b/15/ad/5b15ad04b51bfda205480b2f0ad96d57.jpg
     ASUS LAPTOP ÇÖZEMEDİĞİM SORUN ASUS LAPTOP ÇÖZEMEDİĞİM SORUN







  • Ekran kartı problemi gibi geldi bana.
    Biosa girdiğinde yine bu şekilde mi oluyor görüntü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bad sectör düzeltmek genelde pek işe yaramıyor siz bulursanız bir hard disk blup onu takın veya alın ama sorunun resimlere bakacak olursak ekran kartı kaynaklı gibi duruyor.
  • Bazen bir kaç saat sorun çıkarmadan çalışıyor bilgisayarım. Bir kaç saat film izleyebiliyorum ya da oyun oynayabiliyorum. Bazen de 5-10 dakikada bir bu hatayı veriyor. Yani biosa girdiğimde sorun yok, ama şöyle bir şey var. Bu şekilde donduğunda resetlemem gerekiyor ve açmaya çalıştığımda ya hemen kapanıyor pc ya da ses geliyor ekran simsiyah kalıyor, tekrar resetlemem gerekiyor.
  • myo_1433 M kullanıcısına yanıt
    Şu an hard disk bulabilecek durumda değilim, ama bilgisayarı götürdüğü yerdeki kişi hard diski başka bilgisayara taktığında sorun olmadığını söyledi.
  • Problemin Hdd den kaynaklı olma ihtimali yok denecek kadar az.
    Sanki ekran kartı çipset arızası gibi görünüyor.
    Laptopın tüm havalandırma deliklerini koli bandıyla bantlayıp kapat , hava çıkışı ve girişi olmasın.
    Klavye , alt kasanın olduğu bölümü bir battaniye ile iyice kapat pc yi çalıştır bir kaç dakika içinde aşırı ısıdan pc kendini kapatacak , kapanınca 15 dakika daha o şekilde beklesin. 15 dakika sonra battaniyeyiıkar bantları sök ve tekrar çalıştır bakalım aynı hatayı verecekmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 saattir çalışıyor bilgisayar, bir daha hata verdiğinde yazdıklarını deneyebilirim.
  • Ok o zaman denersin. Bence dediğim gibi çipset arızası gibi geldi bana ama belli de olmaz tabi.
    Ekran kartının çipseti aşırı ısınıp soğuduğunda zamanla lehimler iletkenliğini yitiriyor. Uzun zaman yüksek ısıda oyun oynamak bunun başlıca sebebi. O nedenle notebooku soğutucu ile kullanmakta fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aida64 programı ile baktığımda sıcaklığın 100'ü geçtiğini gördüm.Net bir şekilde çok fazla ısınıyor
  • Isı çok yüksek.Problemin sebebi belli oldu gibi bişey. Muhtemelen Ekran kartının çipset arızası var bu ısılarda çok yaygın oluşan bir durum bu. Dediğim koli bandı olayı geçici bir çözümdür. O dediğimi yap ardından soğutucu ile kullan idare edene kadar ama uzun vadede Çipsetin Reballing yapılması gerekiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • INSURG3NT kullanıcısına yanıt
    yardım için teşekkürler sorun olduğunda tekrar yazacağım buraya.
  • trknasln kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Aygıt yöneticisinden Intel HD Graphics 4000 ekran kartını devre dışı bıraktığımdan beri bu sorunu yaşamıyorum. NVIDIA GT 650M ekran kartı etkin durumda şu anda, fakat böyle de oynadığım tek oyun olan fm16 da çok donma oluyor. Şimdilik böyle idare edebilirim sadece sorunun tam olarak bu olduğundan emin olmak istiyorum.
  • trknasln kullanıcısına yanıt
    şu an farklı bir hdd de format atma imkanım yok. display driver uninstaller programı ile ekran kartı driverlarını kaldırdıp, sırasıyla Intel ve Nvidiayı kurdum. Bu şekilde iki ekran kartı da etkin olarak kullanıyorum, ama yeniden donmalar başladı. Fakat bu donmalar şimdilik video ve resimlerdeki gibi değil, hiçbir tuşa basamıyorum ve resetlemem gerekiyor bilgisayarı.
  • %85 ihtimalle ve Tahminimce ekran kartın ömrünü dolduruyor Geçmiş Olsun Bence Kesin Ekran Kartı Çünki Başka Bir Nedenle Çıkmaz Eğerki Laptopu Yere Düşürmediysenz
  • Bir çözümü yok mu peki
  • Videodaki ve resimlerdeki sorun tekrar oldu biraz önce Intel ekran kartı devre dışı olduğu halde. Ekran kartının fanını sökebilecek düzeyde bir bilgim yok bilgisayarlarla. Kars'ın bir ilçesindeyim ve buradaki tek bilgisayar tamircisine götürdüm o da yapamadı.
  • O bilgisayarcı kimse bir zahmet o dükkanı kapasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tabutta Rövaşata

    Bir çözümü yok mu peki

    hocam Bildiğim Kadarı ile Laptoplarda Her Modelde Ekran Kartı Değiştirme imkanin Yok Mesela Benimki toshiba satallite l855 14n ama ekran kartı anakart ile.kaynaşık yani imkanin varsa içini açıp bak eğer hdd hariç bütün parçalar yapışıksa geçmiş olsun derim değilse zaten yeni bir tane alırsın imkanin Yoksa güvendigin Bi teknisyenciye git sorunu anlat %80 benim dedigimi diyicektir ama guvendigin bir teknisyenciye git bazı cakallar parca degistiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus n56vz kullanıyorum,bildiğim kadarıyla bu modelin de ekran kartı değiştirilmiyor. Bulunduğum yerde götürebileceğim bir teknisyen yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.