Şimdi Ara

Asus laptop açılmıyor lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar asus marka laptop var. Dün gece normal bir şekilde kapanan laptopum sabah hiçbir şekilde açılmadı. Power tuşuna bastığımda sadece üzerindeki ampul ışığı ve num Lock işiğı yanıyor. Ama laptop dan ne fan sesi geliyor nede başka bir hareketlenme oluyor. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Yardım edebilecek birisi varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arkadaşlar yokmu bir hayır işleyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç görüntü yokmu pc de.Çip arızası gibi görünüyor ama hdd ve ramin kontrol edilmesi gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkaygfb

    Hiç görüntü yokmu pc de.Çip arızası gibi görünüyor ama hdd ve ramin kontrol edilmesi gerek.

    Hocam hiç görüntü gelmiyor. Hatta fan bile çalışmıyor. Bir bilgisayarcı arkadaş chipset olabilir dedi. Sizce nedir sıkıntı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çiptir büyük ihtimalle ekran çipi, kuzey köprüsü, io çipide olabilir.bakılması lazım.

    Anakart tamirini yaklaşık 60-150tl arası fiyata yaparlar bayi fiyatları tabi düşük olur.

    Ama pcni herkese tamir ettirtme piyasada çok sahtekar var maalesef.Anakartı patates ederler güvendiğin yere profesyonel bir yere götür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkaygfb

    çiptir büyük ihtimalle ekran çipi, kuzey köprüsü, io çipide olabilir.bakılması lazım.

    Anakart tamirini yaklaşık 60-150tl arası fiyata yaparlar bayi fiyatları tabi düşük olur.

    Ama pcni herkese tamir ettirtme piyasada çok sahtekar var maalesef.Anakartı patates ederler güvendiğin yere profesyonel bir yere götür.

    İlkay kardeşim teşekkür ederim. Pazartesi bir bilgisayarcıya götürceö bakalım. Bilgisayarcı eğer chipset ise 150 ye yaparım dedi sence normal fiyat vermiş mi? Birde bu chipset tamir görünce laptop eskisi gibi oluyor mu yoksa geçici bir çözüm mü bu? Daha 1 yıllık bilgisayar yurt dışından geldi hemen bozuldu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bios boot etmiyor. Ya bios çipinde sorun var ya da anakart gitmiş gibi görünüyor.
  • Tabi bios ta gitmiş olabilir zaten bilgisayarcı önce bakacak anakartta gözle görünür bi sorun varmı yada bi çip fazla ısınıyormu falan diye sonra bios yazacak.

    Bios yazdıktan sonra çalışırsa çalışır.Sonra diğer büyük çiplere bakıcak.

    Fiyat normal kardeşim sonuçta sen bayi değilsin ama piyasa biraz değişkendir bu konuda önemli olan temiz işçilik.

    Bakbi laptop servisi bilirsiniz soket değişimine 70tl para alıyorlar.Ben 90tl ye değiştiriyorum ama yaptığım işçiliğin yanına yaklaşamazlar fan bakımını yapıyorum kasada kırık çıkık varsa onarıyorum vs vs.

    Geçen gün bitane asus ultrabook geldi soketi sıkıntılı diye adam biyere götürmüş 90tl almışlar soketi değiştirmeyip silikonla sabitlemişler kırık gövdeyi bir müddet götürmüş sonra arıza vermiş tabi.

    Cihazın soketini söküp araştırmaya başladık yenisini hiçbir yerde yok kadıköy, mecidiyeköy, tahtakale falan hiçbiryerde soket yok.Çok büyük bir toptancı var çin e gidip gelen ona sordum adam dedi bu soketi çin de bile bulamadım çok zor dedi.

    Neyse 2 gün sonra müşteri geldi durumu açıkladım böyle böyle ben bunu yaparım ama orjinal soketi olmayacak işçiliğime güveniyorum çok sağlam bişey uydururum oraya ama haberiniz olsun orjinal parçası olmayacak.

    Adam tamam dedi ertesi gün cihazı hazır ettim tabi üstünde 2-3 saat işçilik var.Adam cihazı görünce şok oldu helal olsun dedi cihazı teslim ettim.

    Piyasada sahtekar çok bilmeden iş yapan çakal çok ben her cihazı sanki benimmiş gibi değer veya değmez müşteriyi bilgilendiririm.Cihazdan ne çıktıysa aynen iade ederim değişimlerde.

    Bazı yerler anakart tamirine 60tl yapar bayilere bazılarıda 120-150 değişir o fiyat.Ben laptop anakartlarını yada çipleri 120tl ye yapıyorum.Ama sana verdiği 150tl normal fiyat.




  • Teşekkürler kardeşim dediğin gibi bu konuda temiz işçilik ve karşılıklı güven çok önemli. Bugun power tuşuna bastığımda fanlardan ara gazı verirmiş gibi ses geldi. Sürekli tekrarlandı. Kağattığımda tekrar olmadı ve yine hiç açılmadı. Bugun tamirciyi yakalayamadım Ben tamirciyi tanımıyorum bir arkadaş vasıtasıyla iletişime geçtik. Keşke Size yaptırabilme imkanım olsaydı. Hocam aynı yıl içinde iki kez sıfır bilgisayar bozdum buda benim şansızlığım. Peki Bios veya anakart sornluysa tamir gördükten sonra eskisi gibi olurmu tekrar. Yoksa geçici bir çözüm mü olur? Kusura bakmayın ben biraz cahilim bilgisayar konusunda. Bir yıl dolmadan iki kez sıfır bilgisayar bozunca sinirler altüst oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.