Şimdi Ara

Asus L5C batarya yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    4 yıldır kullanmakta olduğum Asus L5C dizüstü bilgisayarım var. Bir pil edinmek istiyorum. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarımda en ucuz (yan sanayi) 150 YTL'ye sıfır pil bulabildim. Ben de makineye artık böyle bir yatırım yapmanın fazla geleceğini düşündüğümden pil hücrelerini değiştirme konusunu araştırmaya başladım. Dün konya sokakta iki yere sordum. Birisi Asus'lar sorun çıkartmaz dedi ama garanti de veremedi. 100 YTL istedi. Bir başka yer baştan uyardı, hücreleri değiştiririm ama çalışmazsa mesuliyet senin dedi. 64 YTL istedi. Cuma günü de istanbula gideceğim acaba orada yaptırmak daha mı uygun olur? Buradaki dükkanların elindeki lityum hücrelerin yıllardır rafta beklediğini düşünüyorum çünkü çok büyük bir iş hacimleri yok. Ayda alemde bir pil yeniliyorlardır. Lityum pillerin ömürlerinin raf ömrü arttıkça azaldığını bildiğimden ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. Böyle bir tecrübe yaşayanınız varsa beni yönlendirebilir mi acaba?







  • Bugün gözümü karartıp 64YTL isteyen dükkana gittim. Yaklaşık yarım saatte pili açıp içindeki hücreleri değiştirdi. Yaparken pek umutlu değildi çalışacağından. İnşallah çalışır, yazık parana gibilerinden konuştu. Ben de amin dedim :) Eve geldim ve hemen denedim. Çalışıyor. Önceden 5 dakika dayanmayan pil az önceki denememde 1 saatten fazla çalıştırdı. Daha da dayanır gibime geliyor. Bir pil kalibrasyonu yapayım bakalım biostan bu akşam, güç ölçer göstergesi ondan sonra düzelir sanıyorum. Yaptırmak isteyenler olursa dükkanın yeri konya sokakta esnaf sarayının girişinde hemen solda. Bir dükkan ilerisinde Ufuk elektronik var. Karşısında da her türlü kablo soket jack lehimleyen bir küçük dükkan. Ama dediğim gibi çalışıp çalışmayacağına dair garanti vermiyor, sorumluluk yaptırana ait. Aklınızda bulunsun...
  • 5 ay içinde yaptırılan pil 10-15 dakika dayanacak şekilde bozuldu. 2. bir pil yaptırmıştık aynı makinenin eşi için o da 3 ayda iptal oldu ve şarj tutmamaya başladı. Tavsiyemi geri aldım. 130 milyon paramız çöpe gitti. Şimdi ebayden çin malı pil getirtiyoruz... Bakalım onlar ne kadar dayanacak?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.