Şimdi Ara

Asus k56cb vs. Lenovo z500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu iki bilgisayar arasindan siz olsaniz hangisini secerdiniz.
    Benim almaktaki amacim
    gunde 2-3 saat oyun, internet film, dizi vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • daha spesifik modeller vermelisin bence sağlıklı bir yorum yapabilmek için..k56cb nin mesela birsürü konfigürasyonu var..ama genelde u işlemci kullanırlar.Bu senin için bir kriter olabilir mesela seçiminde..ama u işlemciler turbo boostla en fazla 2.5 gzhe çıkar.

    ekran kartları inteldir..
  • 1800-900 tl bütçen varsa ; msi ge60 (i5-gtx660m), lenovo y500 gibi daha yüksek konfigürasyonlu modellere de bakabilirsin. K56 da u işlemci kullanıldığı için i7u , standart i5 seviyesindedir. İ5 olanı da standart i5 lerden daha düşüktür. Ekran kartı da z500 deki gt645m ile hemen hemen aynı performansta. Aralarında pek fark yok denilebilir. Kalite olarak belki asus biraz daha iyi olabilir, fakat soğutma babında hemen hemen aynı sayılırlar.
  • bende k56cb i7 almayı düşünüyorum. asus hem incelik hemde daha uzun süreli bir notebook olmaz mı lenovodan?
    bir de 4 gb ekran kartı var ( gt 740m )?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mefisto84 kullanıcısına yanıt
    İşlemcisi, standart i5 seviyesinde olur. Ekran kartı da orta sınıf ve oyunları ; orta-yüksek, karışık ayarlarda oynarsın. Uzun süreli nasıl olur bilemem ama işlemci babında, standart i7 li z500 biraz daha uzun güncel kalabilir. Ekran kartları da hemen hemen aynı randımanda zaten. Bu arada ekran kartının belleği o kadar önemli değil. Bellekten çok diğer özelliklerinin yüksek olması önemli. Yine de ileriye dönük olarak düşünülebilir, fakat performansa bir katkısı olmaz. Bu arada yukarıdaki yazdığım, ge60 serisine de bakabilirsin.

    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html




  • Teşekkür ederim bilgilendirme için. oyunlarda oynayacağım pes ve fm olur başka oynamam o yüzden yeterli olacaktır. şuan vatanda 1850 civarında umarım kampanya bitmeden yetişirim. Eğer yetişemezsem msi'a yönelirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende aynı ikilemde kaldım ama büyük ihtimalle z500ü seçeceğim çünkü onun işlemcisi k56cb den baya üstün.Ekran kartları ise ikisinin de aynı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.