Şimdi Ara

Asus GT420 Görüntü Vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekran kartini kasaya takip pc'yi baslattigimda ekrana kesinlikle goruntu gitmiyor. Kart takiliyken onboard ekran kartina baglanti yapiyorum. Yine ekran gelmiyor. Fakat ekran kartini anakarttan sokup onboard karta kabloyu baglayinca goruntu geliyor. Sorun ne olabilir ? Ram'i sokup taktim. Psu yetiyor zaten uzun zamandir ayni sistemi kullaniyorum. Bios pilini cikartmak icin ekran kartini sokmustum. Ayni sekilde geriye taktim ama calismiyor simdi de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Daha evvelinde sağlıklı çalışan bir grafik kartı ise, sökme işlemi esnasında eliniz topraklamış veya statik koruyucu eldiven kullanmış iseniz;

    Onboard grafik kartınız takılı iken biosa geçip Advanced menüsünden (Init display/initiate graphic adaptor/Boot graphic adaptor) gtafik kartı önceliğini PCExpres(PEG)/Onb(InternalGraphic/PIC) şeklinde yeniden ayarlayın (farklı bilgisayar modellerinde yazım şekli değişebilir ancak genel karakteristik bu yöndedir). Bilgisayarı kapatıp grafik kartınızı takın (yerine oturduğundan emin olun)ve yeniden başlatın.

    Sorununuz çok büyük bir olasılık ile basit bir öncelik ayarlamasından ibaret olarak görünüyor. Bios ayarlaması sonucu yinede yukarıda bahsedilen öneri yardımcı olamamış ise aşağıdakileri dikkatlice uygulayarak bu işlemi yeniden gerçekleştirin.

    1- Grafik kartınıza ait sokete bir miktar kuru karbonat koyup temiz ve kuru bir diş fırçasıile güzelce fırçalayın, elektrik süpürgesi yardımı ile tüm karbonatı çekip temizleyin.

    2- Temizlenmiş grafik kartı yuvasına yeteri miktarda saf alkol döküp temiz bir diş fırçası yardımı ile temizlik yapın. Yaklaşık 30 dakika kadar uçması için zaman verip grafik kartınızı takın (çok acelesi yoksa bir saat kadar bekleyebilirsiniz)

    3- Bildiğimiz silgi vasıtası ile altın renkli grafik kartı ayaklarını güzelce silin, bir miktar pamuk yardımı ve bu pamuğa döktüğünüz karbonat ile bu ayakları silip temizleyin.

    Bu girişimler sonucu yine olumlu bir cevap alınamamış ise fiziksel bir sorun olduğu varsayımı düşünülüp grafik kartınızı uyumlu olan farklı bir bilgisayar sistemine takıp çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Onarım düşünülebilecek öneme haiz bir grafik kartı ise uygun bir servis ile irtibata geçip onarımını gerçekleştirin.


    NOT: Temizlik esnasında şebeke beslemesini ve bios pilini çıkartmayı unutmayın ! ! ! Donanım değişimleri öncesinde topraklama işlemine özen gösterin veya statik eldiven giyin. Saf alkol son derece yanıcı bir maddedir dikkatli kullanın, temizlik esnasında gözünüzü korumayı unutmayın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.