Şimdi Ara

Asus GT BE98 Router - Bridge Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Uzun bir süredir Asus'un DSL AC88U modemini TTKOM'un VDSL aboneliği ile kullanıyorum. Bugün yıllar sonra ilk defa bir router almaya karar verdim. Alırken de özelliklerini çok beğendiğim biraz pahalı ama mutkala almak istediğim Asus GT BE98 modelini bugün aldım. Daha önce bir router kullanmamıştım ancak az çok mantığını biliyorum. Bugün bağlantılarını yapmaya çalışırken bir sorun ile karşılaştım. O da bir türlü Bridge (Köprü) modunda çalışmaması. Tahmin ediyorum sorun daha çok benim kullandığım DSL AC88U modemde. Ama emin olmak için buradan sormak istedim.



    Normalde sadece bağlantı türünü değiştirip Köprü yapmak yetiyor olmalıydı. Daha sonra Lan1 portuna bağlı olan Router'da da PPPoe ayarı girerek kullanıcı adı ve şifreyi girmek yeterli olması gerekirken Wan IP'yi router hiçbir şekilde bu modda almıyor.


    Biraz araştırdığımda DSL AC88U'nun köprü modundayken VLAN ID'yi desteklemediğini öğrendim. Ekran görüntüsünde enable edilmiş gibi görünse de çalışmıyormuş. Zaten güncelleme de almıyor bu modem yıllardır. Sorun tamamen bundan kaynaknalıyor olabilir mi? Router'da kurulum esnasında gelişmiş ayarlarda bir yerde özel ISP ayarları bölümünü aktif edip VID kısmına 35 yazmış olsam da sonuç değişmedi. Elimde uyduruk başka bir TTkom modemi de yok aksilik. Deneme de yapamıyorum.


    Karar veremedim ne yapacağıma. Sanırım kullandığım modemin bridge modunda VLAN'ı destekliyor olması gerekiyor ve bu elimdeki sözde gelişmiş bir modem olmasına rağmen bunu desteklemiyor.


    2 şey deneyebilirim:


    1 tane ucuzundan Zyxel veya TPLink modem alıp bridge moda getirip kullanmak ki bu pahalı bir çözüm.

    Birisinden modem bulup deneyebilirim ama o da şu anda biraz daha uzak bir ihtimal.


    Bir 3.ncü çözüm de TTkom sürekli beni arıyor ve fiber hattı binamıza gelmiş alt yapıyı değiştirelim diyor. Belki onu yapabilirim onların modemi de bedava gelecek. Herhalde fiber modemlerde bridge özelliği düzgün çalışıyordur diye umuyorum.


    Sizin yapmayı denemediğimi düşündüğünüz bir şey varsa duymak istedim. Teşekkürler.



    Asus GT BE98 Router - Bridge Bağlantı Sorunu


    Asus GT BE98 Router - Bridge Bağlantı Sorunu







  • Sorunumu çözdüm arkadaşlar. Sorun DSL AC88U modemin bridge özelliğinin doğru çalışmamasından kaynaklanıyor. Farklı bir yöntem ile bridge yaptım. Aldığım GT BE98 router ile ilgili bir problem değil çok şükür.

  • Sorununuz, DSL AC88U modemdeki köprü modu özelliğinin doğru çalışmamasından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Ancak farklı bir yöntemle köprü modunu sağlayarak sorunu çözebilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.