Şimdi Ara

Asus G75VW Donma Kasma Oyundan Atma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar ASUSG75VW marka laptopimi bundan 9 ay once yurt disinda iken aldim. Ben aldigimda Windows7 Home Premium yukluydu bende windows 7 professional yuklemeye kararverdim . Format atacagim icin cd yi takip hard diski bicimle ndirdim sonradan Bu disk GPT seklinde oldugu icin windows yuklenemez dedi bu sefer GParted adli program ile hard diskimi MSDOS a Cevirip NTFS seklinde bicimlendirdim fakat formati attiktan sonra bilgisayarim asiri derecede yavasladi hatta soyle soyleyeyim Battlefield 3 u actigimda atiyor. Ve hala ne yapacgimi bilmiyorum bazen tuslar kafayi yiyiyor p ye basiyorsam c diye yaziyor yada tab a bastigimda entera basiyor.. Eger bu sorunmun bi cozumu varsa lutfen yardimci olun bana cok kotu durumdayim. (Laptopun uzerine Icetea dokulmustu 2.5 hafta once ama cok az hemen silip makinayida kapatmistim bu icetea olayindan sonrada biligisayarimda ufak donmalar oldu kendi kendisine kasiyordu. ) Bu arada butun driverlarim yuklu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurCi -- 3 Haziran 2013; 19:31:10 >



  • Onur ısınma durumu nedir,klavyeye sıvı dökülmesi bazı harflerin yanlış karakter yazmasına neden olabilir.Oyundaki atmalar virüsten veya aşırı ısınmadan olabilir,senden birde işletim sistemi bulunan hdd'ni test etmeni istiyorum hd tüne programın kullanabilirsin errror scan bölümünden bedsectör taraması yap sonucu yaz buraya yada resim at.Kullandığın partition programları hdd sıkıntı oluşturmuş olabilir.Bilgisayarının açılış kapanışı nasıl? İşlemler hızlı mı hdd bios'tan aşçı moda mı ayarlı?
  • Abicim isinma durumum pek yok cunku devamli sogutucusu alttan laptopi sogutuyor fanlariyla. Klavyede su an icin bir sikinti yok her sey yolunda. Hdtune yi indirdim dedigin gibi sector taramasi yapiyorum su an bitince resim olarak ekleycegim sonucunu. Kullandigim partition programi Yani GParted tan sonra zaten boyle oldu yani ben diskimi gpt seklinden msdosa alip sekillendirdikten sonra bu yaaslik oldu. Islemlerim cok yavas mesela ben 6 ay once 10 tane program acar muzik acar ustune oyun oynardim ve bu butun programlarin acilisini maksimum 5 dk da yapardim su an bu islemi yapmam 30 dakikayi bulur asiri bir derecede yavaslama soz konusu bilgisayar buz gibi isinma yok fakat mesela bi dosyayi sil dedigimde bile siliniyor diyor cizgiler saga dogru gidip geliyor bi 15 sn sonra cabucak siliyor. Ha bu arada ben driverlari asusun web sitesinden indirdim hepsini ayri ayri biryerlere koymuslar ayirmis lar her programin en gunceli indirip kurdum anlamadigim nokta acaba eski versiyonlarida mi tek tek kurmak lazim ? Bu arada hd tune arama hizi 108mb ile basladi su an 16 - 20 mb arasi bir hizda ariyor hard diski.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurCi -- 3 Haziran 2013; 23:25:04 >




  • Ha bu arada ben biosta bir ara bir kac ayarla oynamistim ve hard diskimi bicimlendirdikten sonra hic bir islem yapmadim biosta
  • Hayır,sürücülerin güncellerini kur.Hdd'de neden partition kullandınız her programı kullanmak sağlıklı olmaz.Isınma yok diyorsun sıcaklık ne konumda baktın mı soğutucu olabilir sıcaklığı hissetmeyebilirsin,ısınmayıp deyipte çok sınırda olan makineler gördüm sıcaklıkları yine bir ölç bir oyunu 15dk oyna sıcaklık programı hw monitör kullanabilirsin arka planda açık olsun donanım ısınır ama sıcaklığı belli etmeyebilir bu seçeneği elemek açısından ille de ısınıp ısınmıyor tartışmasına girmeyeceğim.Gerekirse yeniden formatla hdd modlarını ne şekilde bırakmışsın biosta ona bir bak istersen.
  • Siz benden bilgi ve birikim bakimindan cok usttesiniz sizinle ben nasil tartismaya girebilirim :) Dediginiz herseyi harfiyen yapicam.
  • Abicim dediklerini harfiyen yapiyorum bugun biosuda guncelleyecegim sonuclari bakip gorecegiz. Sence bilgisayar isisi normal derecedemi ?
     Asus G75VW Donma Kasma Oyundan Atma Problemi
  • Ben oyundaki sıcaklıkları demiştim boştaki sıcaklıklar normal,hdd sağlıklı bana kalırsa hddyi tekrar formatlamalısın ama partitionları kullanma sağlıklı olmayabiliyor.biostaki format şeklini uefi'den legacy çavirmen normal şekilde format atmanı sağlardı program kullanmana gerek yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 4 Haziran 2013; 21:21:20 >
  • Bende G53sx var ısınma problemi yaşamıyorum zaten asus g serisi bilgisayarlarda ısınma problemi yaşamazsın hayvan gibi fanları var sen fornatı yanlış atmışsın bence pc kaç bit 64 e 32 mi attın bide ıcetea döküldü diyorsun klavye chiklet olduğu için sıvı içinde kalmış olabilir bi servise götür en iyisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver53

    Ben oyundaki sıcaklıkları demiştim boştaki sıcaklıklar normal,hdd sağlıklı bana kalırsa hddyi tekrar formatlamalısın ama partitionları kullanma sağlıklı olmayabiliyor.biostaki format şeklini uefi'den legacy çavirmen normal şekilde format atmanı sağlardı program kullanmana gerek yoktu.

    Tamam abicm yapicam sonuclari yazicam buraya .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.