Şimdi Ara

ASUS F3JC ile Sorun yaşayanlar ve MEMNUN olanlar, buyrun katılın.. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
3
Favori
35.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jacki cikarip takiorm bi sekilde duzelior, duzeldiginde de tekrar takmiorm
  • win7 kurup kullanan var mı? asusun sitesinde win7 driverları yok, nerden bulup halledebiliriz ki? ben win7 denemeyi düşünüyordum
  • Kullanıyorum Win7 yle.Gayet güzel çalışıyor.Zaten Wifi ve lan driverı yükleniyor kurulumda.Yani masaüstünü hazırlayana kadar çoğu driverı buluyor.Geri kalanlarda update bölümünde çıkıyor.Ola ki bulamadığı kalırsa da donanım kimliğinde yazanı direk google a yazın çıkan driverı yükleyin.Kart okuyucu olur genelde bu.

    Sadece programlarını (power4gear gibi,wireless console) ayrıca isterseniz yüklüyorsunuz.
  • vista için mevcut olan "asus splendid" programı win 7'de çalışıyor mu , deneyen var mı acaba
  • arkadaşlar,

    win 7 kuracağım ama windows DVDsi ile boot edemiyorum direkt xp başlıyor, bios'a girmeyi de bulamadım

    nasım DVD'den boot ederim??? yoksa win 7'yi kurdurmuyor
  • kendi sorumu cevaplıyım

    restart yapıp F2'ye basılıyor, bios ekranı açılınca "boot" menusunde ilk boot seçeneği cd/dvd yapılıyor

    sonra win 7 dvd 'si ile boot yapılıyor.......
  • windows 7'de notebook'un kapağı kapandığında hiçbirşey yapmasın istiyorum. güç seçenekleri kısmındanda dediğim gibi ayarlıyorum ama bekleme modu gibi birşeye alıyor. bilgisi olan var mı?
  • merhaba arkadaşlar , bende asus f3jc seri notebook var, aynı yerden bende ki notebook da kırıldı, şu an kasa kırık vaziyette, ancak asıl problemim sol menteşenin altındaki elektronik kartta, ekrandan gelen konnektörün takıldığı yerden kırıldı, o kartı almak istedim ancak 50$ maliyet çıkardılar, o kartın ismi nedir? Fiyatı nedir? <yurt dışından e bay vs.. ile getirtebilirmiyim?
  • F3S serisi sahibiyim sol menteşenin bulunduğu bölgenin alt kasa kısmı kırık mavi ekran arada bir çıkıyor aşırı ses ve ısınma mevcut
    cihaz 2.5 yaşında
    sistem olarak iyi fakat kasa çok kalitesiz
  • bnde memnun kalmadım 2,5 sene oldu önceden çok ısınıyordu ama bios guncelleyınce ısınma sorunu ortadan kalktı.sadece yuksek performans ısteyen ve ekran kartını yoran oyunlar oynadıgım ıcın normal bır ısınma var okadar . fan ses yapıyo bır yere surtermıs gıbı onu da en yakın zamanda degıstırecegım.kasası cok kalıtesız lcd panelının bulundugu yer harıc tum alt ve ust kasa degıstı catlaklar yuzunden.dvd rw dan hıc memnun degılım sureklı %22 de kalıyor hıc bır dvd cd yakamıyorum .garantısı varken gonderdım ankara asus servısıne 3 defa dvd problemınden gıttı ama dvd degısmedıler ıste bız denedık yaktı bı sorun yok dedıler.sımdı garantıde bıttı . dvd rw ıle bırsey yakamıyorum maglesef .hard diskim çok sesli çalışıyor bir sorun yok bad sector de yok ama açayip sesli . win7 kurdum işletim sistemi olarak rahat ve guzel kullanıyorum drıver olarak vista driverları uyusuyor onları yukledım .
  • kırılma hakkında asus müşteri hizmetleri ile görüştüm ( 0216 524 30 00 ) bana kullanma hatası olduğunu 100 000 satan bir seriden şimdiye kadar 100 civarı kasa kırılması şikayetinin geldiğini ve bu rakamın fabrika hatası olmadığını söylediler.telefondaki arkadaş kullanma klavuzunu okumamız gerektiğini söyledi ve aynı kişlerin farklı isimlerle nette çok sayıda şikayette bulunarak sayıyı abarttıklarını söyledi.
    şaşkınlıktan ne söyliyeceğimi şaşırdım

    SİZCE KASANIN KIRILMASIYLA KULLANMA KLAVUZUNUN NE ALAKASI VAR RİCA ETSEM ( KULANANLAR, USTALAR , TAMİR İŞİYLE İLGİLENENLER ) BİR ARKADAŞ KONU HAKKINDA YORUM YAPABİLİRMİ.....

    sonra yetkili servislerini araştırdım netten bulduğum telefonları aradım biz asus laptop u bıraktık dediler.sonunda bir servis buldum ve oradaki yetkili arkadaş bu kırılmayla ilgili çok çok fazla şikayet var asus bize yedek parça vermiyor ve fabrika hatası olduğunu kesinlikle kabul etmiyor dedi.hatta ellerinde bekleyen cihazlar olduğunu ve konu hakkında çok fazla arayan olduğunu yedek parça olmadığı için cihazları almadıklarını söyledi.

    bunu yazmamın sebebi donanım haberin araştırma-bilgilendirme sitesi olduğu içindir.asus ürün alan arkadaşlar ne aldıklarını ve sonra neyle uğraşıcaklarını bilsinler.

    saygılar......




  • Maalesef asus un müşteri memnuniyeti sıfır bende asus kullanıyorum allaha şükür tık demedi ama servise gittimi de allaha emanet
  • bende benzer sorunlar yaşadım, o yüzden çok sevdiğim asus markasından anakart dışında birşey almayacam artık.
    bu arada f3 serisi batarya isteyen varsa f3sv den kalma bataryam mevcut. ilgilenenler pm atabilir.
  • 3 yıldan uzun bir süredir bu bilgisayarı kullanıyorum. Bugüne kadar hiç bir donanımsal sorunla karşılaşmadım. Bilgisayar tamamen stabil çalıştığı için herhangi bir driver ve BIOS güncellemesi de yapmadım. Dosya sistemim hala FAT 32. Bunun bana pratikteki tek dezavantajı, disk birleştirirken (defragmentation) biraz daha uzun bir süreye ihtiyaç duyması. Ayrıca bugüne kadar bilgisayara hiç format atılmadı veya fabrika ayarlarına geri dönülmedi.

    Bilgisayarda yaptığım tek değişiklik, üzerinde gelen Nanya marka 2 adet 512 MB 667 Mhz Ram'leri, Kingston marka 2 adet 1 GB 667 Mhz Ram'lerle değiştirmek oldu. Ve bu değişiklik bilgisayarı epey rahatlattı.

    Bilgisayarımda epey program yüklüdür. Photoshop CS3, Capture NX, Zoner photo studio, ProShow Producer, iTunes, Video Convert ve DVD Rip programları, Winamp vs, media oynatıcılar vb gibi sistemi yoran programlarda özellikle Ram değişikliğinden sonra ortaya çıkan kasılmalar kalmadı.

    Buradaki sorunları okuyunca ben de biraz bilgisayarı yormak istedim. iTunes ve Quick Time yeni versiyon güncellemeleri yapılırken, aynı anda Firefox ve İE8 de 8/10 sayfa açtım, PS CS3 de 10 MP'lik 3 fotoğraf işledim, Winamp'de müzik dinledim, msn'de birkaç pencere açtım. Bu arada Norton 360 ve ad-aware gibi virüs tarayıcılar da sürekli açık idi. Bu durumda hiç sorun yaşamadım. Mavi ekran problemini sadece bu forumda okudum. 3 yıldan fazla bir süredir hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.

    Bana kalırsa, bu tür teknolojik aletlerde sorunların büyük kısmı kullanıcı alışkanlıkları ile doğrudan ilintili. Özellikle lisanssız ve crackli programlar kullanmak (bu gruba ben de dahilim), internet ortamına yeterli güvenlik önlemi almadan girmek, bilerek veya bilmeden bilgisayarın temel ayarlarını değiştirmek, bilgisayardan sınırlarının ötesinde talepte bulunmak, yani kısacası bilgisayarı hor kullanmak (hem fiziksel, hem yazılımsal anlamda), nihayetinde hepimize baş edilmesi gereken sorunlar olarak geri dönüyor. Tabii bilgisayarın donanımsal olarak fabrika çıkışında arızalı olmasını hariç tutarak yazıyorum. Burada da beklenen, üreticinin iyi bir servis ağına sahip olmasıdır ki, maalesef "tüm markalarda" en büyük sıkıntı burada yaşanıyor.

    Kısaca özetlemem gerekirse, 3 yıldan fazla bir süredir hiç bir donanımsal, yazılımsal ve fiziksel (sadece CD sürücü tarafında kasada küçük bir alanda kararma bende de var) sorun yaşamadım.

    Belki de ben çok şanslıyım, bilemiyorum...




  • öncelikle bu kadar bilgiyi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim
    donanımsal olarak haklı olabilirsiniz yüklediğimiz programlar vs.. bunlar sorun teşkil etmiş olabilir benim asıl sorunum kırılan kasa ve firma yetkilisinin kullanıcı hatası demesi.
    ben asustan bu seri hatalıdır cihazınızı getirirseniz gerekli değişim tarafımızca yapılacaktır demesini beklerdim.
    özetle bana söylenen

    siz ve sizin gibi kasası kırılan arkadaşlar kapağı kapatmayı bilmediğiniz için kırılmıştır bunun bir yontemi var ve siz hatalı kullanarak cihaza zarar verdiniz

    olayı bilmeyen arkadaşlar için bir hatırlatma yapayım kasaların hepsi sol menteşenin alt kısmından kırılıyor ( nette araştırma yapabilirsiniz )
  • Başınıza gelen bu sorun nedeniyle üzüldüm. Umarım en uygun şekilde çözersiniz.

    Aslında servis hizmetinin Türkiye'de maalesef halen beklenen düzeyde yerleşmemiş olmasının sıkıntılarını yaşıyoruz. Çoğu servis elemanı bilgisiz ve daha kötüsü ilgisiz. Servis ağları eksik ve bilgisayarı yollarken aklınızda birçok soru işareti kalabiliyor. Sorularınızı ve sorunlarınızı yeteri kadar dinlemiyor veya dikkate almıyorlar. Çoğu zaman en kolay yöntemi seçiyor ve hemen bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürmemizi öneriyorlar. Birçok fiziksel problemi ise kullanıcı hatası diyerek (ki bir ölçüde doğrudur) geçiştiriyorlar. Bu nedenle de birçok kullanıcı kendi sorununu deneme-yanılma yoluyla çözmeye kalkışıyor ve bazen bu yöntem garanti kapsamı dışında kalınmasına bile yol açabiliyor.

    Ancak bu sadece Asus markasına özel bir durum değil ne yazık ki. Birçok markanın servis hizmetinde aynı sorunlarla karşılaşılabiliyor. Hani biraz bize özgü bir durum da denilebilir. Eskiden daha da kötüydü, şimdilerde en azından bazı standartları zorla da olsa kullanıcıya sunmak zorunda kaldılar. Biraz göstermelik belki ama, bu da yavaş yavaş aşılacaktır.

    Bence asıl önemlisi, kullanıcıların bilinçlenerek haklarına sahip çıkma (bunun için öncelikle haklarını öğrenmeye ihtiyaçları var) yöntemlerini hayata geçirmeleri. Üretici hatasından kaynaklandığı düşündükleri bir sorun için tüm yasal haklarını öğrenmeleri ve bunun için gerekli tüm girişimleri yapmaları gerekiyor. Sizin örneğinizde ise, bunun bir kullanıcı hatası olmadığını düşünüyorsanız, bölgenizdeki tüketici hakem heyetine başvurarak, bu ayıbın giderilmesini isteyebilirsiniz.

    Neyse çok uzattım. Özetle; hem ürün seçiminde, hem kullanım aşamasında, hem de kullanıcı hakları anlamında bilinçlendiğimiz ölçüde, bu tür forumlarda farklı şeyler konuşuyor olacağız.




  • ya ben kurdum kurmasınada windows 7 yi klavyedeki kısayollar calısmıyor mesela FN+ F11 yada F12 ye bastıgımda sesin artıp yada azalması lazım.Bu gercekleşmiyor realtek in sürücüsünü yüklememe ragmen.Bunu nasıl halldebilirim acaba??
  • 2-3 yıl once aldım halen kullanıyorum ,ısınmadan dolayı kronik olan arka köşede kasa kırılması olmuştu, gittim ankaradaki asus servisine hatta garanti süresi bitmişti sanırım,adamlar aynı gun kasayı değiştirdiler verdiler bir kuruş para istemediler, işte bu yüzden diyorumki eğer notebook alacaksanız bulunduğunuz ildeki servisleri araştırın :) Ankarada en iyi servis asus sanırım.
  • arkadaşlar f3jc me ram almak istiyorum ve sonra win7 kurmak istiyorum 2 tane 2 gb lik taksam ram 4 olurmu? yada tek 2 taksam yanına 512 taksam olurmu?(eskileri)

    bide bugun servisten geldi leptopum menteşe proglemi yüzünden değişmiş herşey ama genede ekrana görüntü cokcok silik geliyo anakarttan dediler oda 700 dolarmış artık leptopbımı ayrı bi ekranla kulancam malesef yani masaüstü gibi bişyi oldu :)

    neyse ankaradaki servis ciiden cok ii bi ton sey yaptılar 5 kuruş para istemediler..

    emektar 3 yıllı doldurdu sanırım leptop genede helal olsun ne diyim.. ram kaca kadar destekliyo bilen varmı 800 mhz taksam olurmu emsela arkadaşlardan bilgi bekliyorum saygılar..
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.