Şimdi Ara

Asus DSL-AC750 ana modemden dhcp ile ip dağıtmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Türk telekomun sağlamış olduğu modem arka odalarda çekmediği için elimde de boşta bu modemden olduğu için kablosuz ap olarak kullanmaya karar verdim. Bütün ayarlarını yaptım, aynı subnette yani 192.168.1.1 ana modem, asusun ipsini 192.168.1.10 olarak ayarladım. ASUS'un dhcpsi kapalı, ana modemin açık olacak şekilde ayarlı. Kablosuz ağların ayarları birebir aynı sadece kanallarını 1 ve 11 olarak farklılaştırdım. Fakat asus ana modemden dhcp ile ip vermiyor bu ayarlarla. Hatta WAN bağlantısı bile sağlayamıyor ancak manuel ip girersem WAN bağlantısından internete bağlanabiliyorum. Aynı şekilde bağlanan tüm cihazlara manuel ip atamam gerekiyor yoksa ip alamadıkları için bağlanamıyorlar. Yapmam gereken başka bir ayar var mı, ben mi kaçırıyorum?

    Asus modemin ayarları;

    Asus DSL-AC750 ana modemden dhcp ile ip dağıtmıyor

    Asus DSL-AC750 ana modemden dhcp ile ip dağıtmıyor

    Asus DSL-AC750 ana modemden dhcp ile ip dağıtmıyor







  • Modem ile router'i hangi arayuz ile bagladiniz? Yani lan to wan mi yoksa lan to lan mi?
  • HeiLi kullanıcısına yanıt
    Ana modemin lan bağlantısından aldığım çıkışı Asus modemin WAN girişine bağladım. LAN to WAN oluyor sanırsam. Gerçi ASUS modemde belli bir wan portu yok taktıktan sonra hangi arayüzün WAN olacağını size seçtirtiyor.
  • Appetite kullanıcısına yanıt
    O sekilde router modunda calisir ve dhcp server ozelligi devreye girer, lan to lan yapin ve asus modemin dhcp ozelligini kapatin, bir de ayarlarda repeater veya access point modu varsa ona alin. Sistemde iki tane dhcp server oldugu icin cakisma oluyor olabilir.
  • HeiLi kullanıcısına yanıt
    Şu anda Asusun dhcp server özelliği kapalı. Ayrıca bayağı bir aradım ama ap modu vs bulamadım maalesef. WAN ayarları sayfasında sadece şu 3 ü arasından seçim yapılabiliyor;

    Asus DSL-AC750 ana modemden dhcp ile ip dağıtmıyor
  • Soyle bir olay var siz ac750'ye modem ile ayni subnette ip vermissiniz onu 192.168.2.1 ve ya 10.0.0.1 yapabilirsiniz. Bu sekilde dhcp server ozelligi acik olsa bile cakismayip ip verecektir diye dusunuyorum.
  • HeiLi kullanıcısına yanıt
    Evet fakat bu sefer wifilar arasında değişiklik yaparken sıkıntı oluyor. Tekrar ip alması gerekiyor, 2-3 dk internete bağlanmıyor falan. Ben de bu yüzden çözüm bulmak istiyorum zaten.
  • Appetite kullanıcısına yanıt
    yukarıda yazılmış çözüm, asus'u 255.000 li subnet mask ve ip aralığına al. bu durumda asusa atanacak olan wan (lan ip) çalışır. öbür türlü çalışmaz. asus 10.0.0.1 yap subnet mask 255.0.0.0 yap ve dhcp'yi açık bırak. wan ip gördüğüm kadarıyla 192.168.1.15 olacak. ama asusa bağlanan cihazlar 10 lu ip'lerden çıkış yapacak.
  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum bunda sıkıntı yok şu anda zaten Asus'u 192.168.2.1 ip adresi ve 255.255.255.0 subnet mask ile kullanıyorum fakat sıkıntı iki modem arasında wifi geçişi sağlanırken bu ayarlarla bayağı bir bekleme oluyor. 2-3 dk internete bağlanmıyor falan. Ben istiyorum ki hepsi aynı subnette olsun iki wifi arasında sıkıntısız geçiş yapabileyim. Eğer elimdeki cihaz uygun değilse ona yapacak bir şey yok. Konuyu açmamdaki neden bu soruna çözüm olup olmadığını bulmaktı.
  • Appetite kullanıcısına yanıt
    cihazla alakalı değil. wan'ı aktif hale getiriyorsun. başka cihaz da alsan aynı şeyler olacak. farklı subnet mask girmen gerekiyor. normalde asus'un bu uyarıyı vermesi gerekir diye düşünüyorum. kullanıcıyı hataya düşürüp, boşuna uğraştırıyor bence. yoksa normalde modem 192.168.1.1 iken buna bağlı olan cihazı 192.168.2.1 yaparak dhcp'yi kapatsan asus'a wan vermiş olursun ama dikkatini çekerse pppoe bağlantı yapmıyorsun. wan port aktif ediyorsun. ben böyle biliyorum yani.

    ya da yukarıda yine yazılmış, wan'ı aktif etmeyeceksin. dhcp'sini kapat, lan portuna modemden ethernet gir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet kontuy -- 17 Haziran 2020; 3:17:41 >
  • dhcp'yi kapat wan portunu lan yap ve ana modemden lana ethernetle bağla.


    forum da çöküyor mu ne yazdıklarım gitmiyor, mesaj değiştiremiyoruz oo hoo .. ben gide.r



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet kontuy -- 17 Haziran 2020; 3:19:7 >
  • mesaj editleryemiyoruz iyi mi

    deneme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet kontuy -- 17 Haziran 2020; 3:46:49 >
  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Onu bende demek istedim fakat elindeki her iki cihazda modem, normalde dedigini yapmasi icin router'i lan ile baglayip repeater moduna aliyorsun ve hizlica gecis yapabiliyorsun aglar arasinda ama asus modemde bu olay(ya da var ben bilmiyorum) olmadigi icin sikinti yasaniyor.
  • HeiLi kullanıcısına yanıt
    Asus'un websitesinde modun nereden değiştirileceği gösterilmiş şöyle;

    Asus DSL-AC750 ana modemden dhcp ile ip dağıtmıyor

    Fakat bendeki modemin arayüzünde o ayar maalesef ki yok;

    Asus DSL-AC750 ana modemden dhcp ile ip dağıtmıyor

    Demekki AP olarak kullanılamıyor bu cihaz. Unifi AP AC Lite düşünüyorum sizce sorunumu çözer mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Appetite -- 17 Haziran 2020; 11:24:52 >




  • Appetite kullanıcısına yanıt
    Soyle yapabilirsiniz, bir tane router alip direk onu internet dagiticisi olarak kullanabilirsiniz. Cekim gucu iyi olan routerlar var daha ucuza, yani ben oyle yaptim. Benim modemim sadece telefonu internete ceviriyor. PPPoE bilgisini bile routerdan giriyorum. Fakat yine de yolladiginiz urun is gorecektir, tabi daha ucuza access pointler ve ya repeaterlar var.
  • HeiLi kullanıcısına yanıt
    Özellikleri iyi olan routerlarda zaten en az 400-500 tlden başlıyor. Unifi AP AC lite ise 650-700 tl gibi fiyata temin edilebiliyor, ayrıca eve gelen internet ftth, modem mutfakta kapalı bir dolapta durmak zorunda o yüzden ne kadar iyi bir router alırsam alayım ya yine çekmeyecek ya da tam hız alamayacağım. O yüzden en sağlıklısı unifi ap yi almak gibi duruyor.
  • hocam çözüm bulabildiniz mi acaba?

  • asus dsl ac750 modemi ap mode’a alınamıyor sanki. router mode’a alınıyor ve DHCP ip yi kendi dağıtıyor.

     

    Dolayısıyla asus un DHCP yi kapatmayın.

    İnternete bağlanması için Vdsl WAN dan Ethernet WAN aldım

    Ethernet WAN ın yanındaki LAN port 1 veya LAN port 2 çok önemli onu doğru ayar yapmanız gerekiyor


    Edit


    şu an dhcp yi kapattım telefon ip aldı fakat asıl modemin ip aralığında değil gene modem kendi ip aralığında ip dağıtıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wa$abi -- 3 Ekim 2021; 17:46:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.