Şimdi Ara

Asus Crosshair V Formula Overclock Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLacKSquaD

    arkadaşlar m5a99fx 'e sahibim 8350 ile h100i elimde iken psu 'm da cx750 bu şekilde 5 Ghz görebilirmiyim ? yada 5.3 görmeye çalışan arkadaşım hangi soğutma ile kullandın / kullanıyorsun ?

    Güzel anakart ve güzel soğutucu.
    5.0 görebilir.
    ama voltaj çok yükseltilirse 5,0 için,prime testinde sıcaklıklar mutlaka kontrollü olmalı.
    Özellikle, çekirdek sıcaklığından ziyade cpu sıcaklığı.
  • asus anakartımda turboevo vardı masaüstünden o.c yapıyordu onun tek faydası ramleri ayarlıyordu. büyük ihtimal formula serisi için de masaüstünden tıklayarak açılan böyle bir program veya direk bu program vardır. bunda extreme o.c diyorsun resetlenip açılıyor makine açılışta %16 o.c yapıyor sonra hiçbir tuşa basmazsan 60 sn sonra daha da yükselticem diyor bekliyorsun sonra 4 mhz 4 mhz arttırarak gidiyor. eğer çarpan da yükselteceksen önce çarpan yükselt sonra bu programdan extreme tıklayacaksın. gerçi işlemci kısmına yaptığı o.c önemli değil, ramlerin frekansını ve timinglerini ayarlıyor böylece 4.5 ghzleri rahat geçtim ram hatası almadan fx6300 ile. athlon x3 435 ile de bu yöntemle 2.9 dan 3.9 da kullanmıştım. cpu-zden bakarsan bu program ram ve cpu frequency mi ne onu 1:2 yapıyor. genelde 3:8 veya 3:10 oluyor bu oran. 1:2 yaptırırdım sonra kendim cpu çarpanlarına girişirdim ram olayını hiç ellemezdim, mavi ekran da görmüyordum testlerde veya günlük kullanımda. 1:2 oranı yakaladığımda da aida64 içinde olan bellek testinden hep yüksek skor alıyordum memorylerde.

    bu yöntemi araştır anakartın için elbet asusun vardır adı başka da olabilir veya budur dediğim gibi o.cyi buna yaptır sonra kontrol el 1:2 olmuşsa biostan sen çarpanlarla devam et istediğin seviyeyi yakala, çok düşük voltajda kalmazsan mavi ekran görme olasığın neredeyse kayboluyor




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.