Şimdi Ara

Asus Combo Router de NAT ayarı yapmam lazım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, öncelikle hepinize merhaba. bu ilk mesajım.
    sizlerle bayağıdır halledemediğim bir sorunumu paylaşmak istiyorum. Asus AAM6010EV-M Combo Router im var.
    arkadaşlarımla online olarak oyun oynayacağız. ben oyunun serveri olduğum zaman benim makinama giremiyorlar. zaten oyunda benim ip'm : 192.168.1.20 olarak gözüküyo. arkadaşlarım benim ttnetten aldığım ip yi (örnek 81.214.205.21) yazsalar bile benim makinaya giremiyorlar.
    bu durumu bir arkadaşa sordum ,"modeminin NAT ayarlarındandır" dedi. fakat görmeden yardımcı olamayacağını söyledi. birkaç haftadır gelip bakmasını bekledim fakat gelmedi. NAT la ilgili hiçbirşey bilmiyorum. nereden ne yapmam gerekir. Explorerira 192.168.1.1 yazdığımda modemimin ayarlarını görebiliyorum. orada NAT seçeneği var. fakat ben ne yapacağımı bilmiyorum. asus modemi olan arkadaşlar , yada bu işten anlayan diğer arkadaşlar (mümkünse) resimli olarak anlatabilirlerse çok sevinirim. umarım sorunumu anlatabilmişimdir. eksik bıraktığım birşey olduysa sorun , yazayım.
    şimdiden çok teşekkürler.

    (düzeltme: network bölümüne attım ama umarım yanlış olmamıştır, yanlışsa affedin.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absxxii -- 14 Ekim 2005, 18:31:53 >







  • arkadaşlar yokmu bi çözümü yada cevabı olan. lütfen yardım edin.
  • dostum girersin nat bölümüne, seçeneklerden "disable"yi işaretlersin ve böylece nat özelliği kapatılmış olur.sayfanın altında varsa submiti işaretlersin ve yine save setting seçeneğini işaretleyerek işlemi bitirirsin..yok hala sorunun düzelmediyse zaten nat bölümünde 3-4 seçenek vardır,tek tek denersin.herhangibir zorluğu yok.
  • NAT ı disable yaptığımda modeme restart atıyo, o zmaada ya tekrar kendi kendine NAT işaretlenmiş oluyo, yada işaretlenmediyse internete giremiyorum. böyle bir durum. ya benim ip leri falan bu NAT tan yönlendirmem lazımmış. mesela 0.0.0.0 'ı 192.168.1.20 'ye falan gibi (attım ipleri). bana bu tip bişey anlattılar fakat nasıl yapıcam. ve neyi neye yönlendircem?
  • http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

    al arkadasım bu adreste bır suru modemın port acma olayları fılan var nat olayıda var bi bak işine yarayabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.