Şimdi Ara

Asus anakartımın arkasından ışık geliyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;
    Birkaç hafta önce bilgisayar topladım. Asus A68HM-PLUS Anakart kullanıyorum. Sistemim sorunsuz, gayet stabil, tüm sürücüler güncel ancak anakartımın arkasından tıpkı LAN portundaki veri ışığı renginde turuncu bir ışık süzülüyor. Arka kapaktan yansıyıp kasanın içine yayılıyor ve bu görüntü hiç hoş değil. Bu ışığın sürekli yanma sebebi ne olabilir? Bir sorunun işaretçisi mi, söndürmenin bir yolu var mı? İnternette, kutusundaki klavuzda ya da Asus sitesinde bir bilgiye rastlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Sistemim:
    Amd Athlon X4 860k
    Asus A68HM-PLUS
    Kingston Hyperx Savage 8 Gb DDR3 1600Mhz
    Asus Rx460 OC 4GB Strix
    Kingston Hyperx 120 GB SSD
    Seagate Barracuda 1 TB 7200 Rpm
    High Power 600W 85 Bronze PSU



  • İnternet bağlantısı oldugunu söylüyor işte.
  • Her anakrtta var mıdır bilmiyorum ama çoğu anakartta anakrtların kendi ışıkları da vardır. Sistem açılınca sabit yanar diye biliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Her anakrtta var mıdır bilmiyorum ama çoğu anakartta anakrtların kendi ışıkları da vardır. Sistem açılınca sabit yanar diye biliyorum.

    İnternet ışığı olmadığından eminim çünkü internet yokken de yanıyor.
    Dediğiniz gibi olabilir güç tuşuna bastığım andan PSU şalterini kapatana kadar yanıyor sabit şekilde. Kapatmak mümkün müdür acaba?

     Asus anakartımın arkasından ışık geliyor...




  • Serdarowsky kullanıcısına yanıt
    İnternet ışığı ayrı zaten hocam. Daha doğrusu ethernet ışığı. Ethernet kablosu takılı iken turuncu olarak yanar ve internette surf yapar iken ve ya arka planda ağ kullanılıyor iken turuncu yanıp söner sürekli.
    Anakartın ışığına geleek olursak sistem açılınca sabit yanmya başlar. Kapatınca doğal olarak o da kapanır. Sizin attığınız resimde pek bir şey anlayamadım. Ya resim zoom yapıalrak çekilmiş ya da ışık biraz büyük bir ışık. Bazı anakartlarda sabit ufak bir notka gibisarı ışık şeklinde olur. Kimisinde turuncu mudur bilmiyorum. Sizin ki marka logosu gibi sanki tam anlayamadım resimden :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Evet üstteki arkadaş demişti de o yüzden internet değil dedim. Kasanın içi karanlık Üstteki ekran kartının logosu zaten hocam :) Benim dediğim şu orta-sol taraftaki sarı ışık anakartın arkasından süzülüyor. Sırf bunun için anakartı sökmek istemedim ve kasanın anakart tarafındaki kapağını açtığımda kablo boşluğundan iki tane turuncu led gördüm ama işte bildiğimiz nokta gibi değil kuvvetli biraz insanın gözünü alıyor direkt bakınca. Onların ışığı bu ve kasa içine süzülüyor. Eski sistemimde böyle değildi sizin dediğiniz gibiydi ve ön taraftaydı. Kafamı karıştıran da bu oldu.
  • Serdarowsky kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi tam bilmiyorum ama bildiğim çoğu anakartta kendi ışığı vardır. Zaten Google'da aratırsanız denk geleceksinizdir de. Ben resimden çok anlayamadım. Konuyu yukarıda tutunuz daha iyi bilen bir arkadaş çıkar belki. Ayriyetten resmi birazdaha net ve ayrıntılı atabilirseniz ilk mesajınıza ekleyiniz. Daha iyi olur. Gelen görür direk.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ses kartı devresini ayıran ledli çizgi değilmi?
    benim gigagbyte anakartda da vardı kapadım biostan.

    sende de var gibi gözüküyor.https://www.asus.com/tr/Motherboards/A68HMPLUS/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roltec -- 23 Aralık 2016; 17:5:38 >
  • Tam o bölgede büyük ihtimal odur. Ben ses kartının ledi olduğunu bilmiyordum. Bios'ta hangi bölümden kapatabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim biosda "audio led" diye geçiyor,asusda farklı birşey yazıyor olabilir yada belki yoktur öle bir özellik,biraz kurcalamak gerekli yada aynı kart/bios olan biri söyliyecek direk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.