Şimdi Ara

Astra Twintop vs 307cc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cabrio bir araç almak istiyorum ve bütcem 35 bin lira civarında. Belki çok güzel bir araç bulabilirsem biraz daha zorlayabilirim. Araştırmam sonucunda iki model kafama yattı. Biri 2006-2009 arası Astra H Twintop 1.6 benzinli 115HP. Aynı aracın turbo motorlu versiyonu da var ancak ona malesef bütçem yetmiyor.

    Diğeri ise 2004-2006 arası 307 CC 2.0 benzinli 140HP veya 180HP olmak üzere iki motor seçeneği var. Hatta 1.6 109HP motorlu versiyonu da var ancak pek tavsiye edilmiyor. İki araç da LPG ile kullanılacak. İkisi hakkında da genişçe bir araştırma yaptım ancak modellerinin biraz eski olması ve daha da önemlisi cabrio olmaları dolayısıyla çok fazla bilgi bulamadım. Forumda yazan sınırlı konuyu okudum sadece.


     Astra Twintop vs 307cc
    İkisini karşılaştırırken benim gördüğüm artı ve eksiler ise şunlar:

    -Astra kesinlikle çok ağır kalıyor, 115HP aracı çekme konusunda yetersiz kalıyor. Bunu yaklaşık 14 saniyelik 0-100 değeri ile görüyoruz. Ki bunlar fabrika verisi.

    -"Bence" Astra daha güzel görünüyor.

    -Astra genel görünüm itibarı ile daha diri duruyor. Aracın özellikle içinin (koltuk döşemeleri, plastikler, direksiyon vs.) eskime oranı 307cc'ye göre gerçekten çok daha az.

    -Astra'nın yakıt tüketimi biraz daha düşük.

    -İkisi de tavan konusunda çok problemli görünmüyor ama 307'nin tavan mekaniği bana biraz daha sağlam gibi geldi.

    -307cc ise daha güçlü motora sahip olması ile biraz önde.

    -Ancak özellikle deri kaplı ön konsol ve tamamı deri koltuklar eskime konusunda çok problem yaratmış. Ön konsol çoğu araçta sökülmeye başlamış. Deri koltuklar ise çatlamış, parlamış ve gerçekten kötü görünüyor.

    -Bir diğer problem ise; ilanlarda gördüğüm "motor sıfır yapıldı" yazıları. Çok yüksek kilometreli araçlara zaten bakmıyorum ancak 110-130 bin kilometredeki araçlarda motorun rektefiye edilmesi bana çok normal gelmedi. 307 hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa özellikle bu konuda bilgilendirirlerse çok sevinirim.

    -Bunun dışında MTV ve kasko fiyatları da ayrıca incelenmesi gereken bir konu. 307cc'nin kaskosu hatırı sayılır derecede daha pahalı. Zaten aracın da 1800-2000cc aralığında vergilendirilmesinden dolayı vergisi de daha yüksek. Dolayısıyla bana yıl içindeki masrafı daha pahalı olacak.

    Özellikle kullananlar varsa yorumlarını merak ediyorum. Ne tarz problemler çıkıyor? Hangisi daha sorunsuz olur?

    Farlı bir araç önerecek arkadaş için ise şimdiden teşekkür ederim. Ancak cabrio ve harttop'lı olmayan bir araç almayı düşünmüyorum.







  • Eski aracım 307 de 1.6 109 hp motor vardı gayet iyi performansı vardı
    Cabrio olarak bu karşılaştırmada astra sadece tasarım olarak önde benim önerim 307cc

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ancak 307cc, hatchback 307'ye göre 200 kilo daha ağır. O yüzden 109 HP yetersiz kalıyor diyor kullananlar. Zaten 0-100 hızlanmalarına baktığımız zaman da 2 saniyelik bir fark var aralarında.
  • Up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.