Şimdi Ara

Astra j (cruze) 1.4 turbo motor aşırı yag yakma mavi duman. Rektefe oldu 3 kere çözülmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba aracim chevrolet Cruze ( opel astra j motorlu her şeyiyle ayni) 1.4 turbo 140hp motorlu. 1 yıl önce Radyatör hortumu patlaması sebebiyle motor üst kapak egildi. Motor söküldü üst kapakciya gitti eğiklik düzeltildi ve üstü taşlandı. Subaplar piston halkalari triger üst kapak contasi vs herşey değişti. 35bin civari ödeme yapıldı.


    Araci tamirciden aldim egzozdan mavi duman çıkıyordu çok fazla, geri götürdüm. Ücretsiz tekrar sekman atildi (piston halkalarinin degisimi). Araci aldim sorun düzelmemisti. Bir iki ay sonra tekrar götürdüm. Diğer servislerdeki opel ustalarina danışıldı ve soylendigine gore tekrar sekman atildi.


    Ben para harcamaktan ve servislerde haftalarimi harcamaktan bikmistim ve pes ettim. Çünkü hala sorunlu bir motordu. Gözle görülür bir duman yoktu aldigimda ama performans turbosuz atmosferik 1.4 gibiydi bu şekilde kullandim uzun süre.


    Tabii motorun herrr yerinden aşırı şekilde yağ kaçakları var ve her seferinde yapmalarini istedim, yapicaz deseler de fark olmadi. 1000 km de yaklasik 2 litre yag eksiltir aracim ekleye ekleye kullandim.


    Turbocuya gittim performans düşük diye, westgate sensör parçası değişti. Önceden max 0.6 barda çalışan turbom 1.8 psi degerine yani üç kati verimle çalışmaya başladı.


    Asil sorun şu ki; tekrar inanilmaz duman atma başladı. Yanma odasına yağ kaçağının nerden olduğunu bulmam gerek yoksa yeniden 50bin tamir ücreti isteyecekler çünkü ayni yere goturmeyecegim.


    Gaza yuklendigimde duman atmiyor, ancak gazdan bir anda ayagimi çekersem arkasi sis bulutu oluyor bütün arkayi kapliyor mavi/beyaz duman. Düşük devirlerde yokus cikmaya calisirsam yine duman atabiliyor. Motor isinana kadar cok hafif mavi duman cikariyor egzozdan sadece arkadaki arac görebiliyor. Gaza yüklenip cektigimde sis bulutu birakiyor. Seri hizlanmalarda da hafif mavi duman cikariyor egzoz ama aynadan gozukmuyor. Motorum 160 i gectikten sonra tekleme duman atma tarzi seyler yapiyor ara ara. Gazdan cekip tekrar gaza bastigimda duman atarak hizlaniyor. Veya gaza yüklenip bir anda gazdan cekersem aşırı sis bulutu birakiyor. Gazi yavas yavas azaltarak birakirsam duman atmiyor.


    Yanma odasina yağ kacaginin nerde olduğunu nasil anlayabiliriz?


    Subap lastikleri sorunluysa: gazdan çektiğinde ve ilk calistiginda duman atarmis. Piston ringlerinden olsa gaza basarken duman atarmis. Turbo yag basiyor olsa motorun çalıştığı her saniye aşırı derecede mavu sis bulutu birakirmis. Kendi arastirmalarimda öğrendim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba sorunun nerden kaynaklı olduğunu çözdünüz mü?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sorunu çözdünüzmü aynı problemden müzdaribim yardımcı olurmusunuz lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.