Şimdi Ara

ASTRA 1,6 SEDAN VE HB KULLANICILARI DİKKAT-2000 DEVİR TORK YAZILIMI YENİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracınız 1,6 lt motor ve 115 hp lik Z16XER(ruhsatta yazar) modeli ise ve ilk kalkışta çekiş problemi yaşayan varsa opel yetkili servislerine gitsin bu motor için yeni yazılım çıkmış durumda.Bu motorun özelliği toyotada (vvt) olduğu gibi değişken subap zamanlamasına sahip olmasıdır.Yeni yazılım hem yakıt tüketimini düşürmekte hemde 800-3000 devir arasında performans artışı sağlamakta.

    Dün(03,03,2009) izmir Opaz Opel yetkili servisinde z16xer motorun 2000 devirde tork değerlerini iyileştiren yeni yazılım yüklendi.İlk izlenimler olumlu.Yetkili servislerle temasa geçmekte fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taner11 -- 4 Mart 2009; 15:38:43 >



  • Sitede rusça veya almanca bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok iyi olacak veya foruma yurt dışından katılan arkadaşlar varsa çevirileri yaparak yazarlarsa bilgilenmiş oluruz.

    Birde şu gerçek var ki bilgilenmemiz sadece bilgi sahibi olmuş oluruz önemli olan bu sistemsel bilgiyi arabaya yükleyebilecek kişi ve donanım olması gerekli...
  • paylaşım için teşekkürler
  • arkadaşlar bu yeni yazılımı araca sadece yetkili servisler yükleyebilir.bu bizim yapabileceğimiz bir olay değil.bunun için özel donanımlar gerekli.ancak bu tip motora sahip arabası olana şiddetle tavsiye ediyorum yeni yazılımı yükletsinler.performans bariz artıyor.birde bu ilk site yeni yazılımı doğrulayan bir foruma ait,diğer rus siteleri ise bu z16xer motorun yapısal özelliklerini anlatıyor.tün neti taramama rağmen en genş bilgi bu motor hakkında ne yazıkki rus sitelerinde var.
  • tanercim bende performans düşüklüğü yok ama aracı zorlamadan 14 litre gördüm izmir şehir içi trafiğinde.Acaba performans düşüklüğü olmaması update edilecek program sonucundaki yakıt tüketimi değişimi hakkında bi tahmin oluştuırurmu?
  • 14 lt lik yakıt tüketimi 1,6 lt motor için oldukça yüksek şehiriçi olsa dahi.sanırım sen performansı yakalamak için motoru oldukça devirli kullanıyorsun.zaten bu yazılım 800-3000 devir arasında performans düşüşünü ortadan kaldırıyor.bu devirlerin üstünde motor gayet performanslı.demek istediğim sen şuan aldığın performansı daha düşük devirde alabilceksin yeni yazılımla.bende bu aracı almak üzereyim.bu ayın sonlarına doğru kısmetse araç geliyor.kuzenimde aynı araç var.ilk kalkışta şikayeti vardı araç ağır kalkıyor diye.yeni yazılım yüklendi önceden kalkışta verdiği gaz miktarını şu an verdiğinde araba patenaj çekiyor .bu motorun özelliği değişken subap zamanlaması yapabilmesi hem emme subaplarında hemde egsoz subaplarında.yani toyotanın vvt(veriable valve timing) motoru gibi.bu yeni teknoloji hem yakıt tasarrufu sağlıyor hemde performans.sana tavsiyem bu yeni yazılımı yüklet zaten yetkili serviste ücretsiz. kuzen sanırım ya egem de yada kopelde yükletmişti.bir forumda okumuştum rölantide ki yakıt tüketimi 0,8 lt den 0,7 lt ye düştü diyen biri vardı.
    eğer yazılım yükletirsen sonuçlarını açıklamanı bekliyorum. saygılar
    quote:

    Orjinalden alıntı: ucanhoroz

    tanercim bende performans düşüklüğü yok ama aracı zorlamadan 14 litre gördüm izmir şehir içi trafiğinde.Acaba performans düşüklüğü olmaması update edilecek program sonucundaki yakıt tüketimi değişimi hakkında bi tahmin oluştuırurmu?




  • Servisde yeni yazılımı yüklettim.yani onların demelerine göre yeni yazılımı ve yol bilgisayar yazılımı sps yi yüklediler.Ama aracın performansı düştü.Yakıt tüketimindeki düşüşte sanıyorum yeni bc yazılımı ile oldu.Yani aslında arttı gibi hisediyorum.Belki de psikolojik.
    Taner sen nerde yüklettin yazılımı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ucanhoroz

    Servisde yeni yazılımı yüklettim.yani onların demelerine göre yeni yazılımı ve yol bilgisayar yazılımı sps yi yüklediler.Ama aracın performansı düştü.Yakıt tüketimindeki düşüşte sanıyorum yeni bc yazılımı ile oldu.Yani aslında arttı gibi hisediyorum.Belki de psikolojik.
    Taner sen nerde yüklettin yazılımı?


    Kaca yukluyorlar arkadaslar bu yazılımı servisler?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tano


    quote:

    Orjinalden alıntı: ucanhoroz

    Servisde yeni yazılımı yüklettim.yani onların demelerine göre yeni yazılımı ve yol bilgisayar yazılımı sps yi yüklediler.Ama aracın performansı düştü.Yakıt tüketimindeki düşüşte sanıyorum yeni bc yazılımı ile oldu.Yani aslında arttı gibi hisediyorum.Belki de psikolojik.
    Taner sen nerde yüklettin yazılımı?


    Kaca yukluyorlar arkadaslar bu yazılımı servisler?

    Araç garantideydi ücretsiz yüklediler.Ama sanırım yine ücretsiz olmalı.
  • bahsedilen olayı ben yaptırdım hissedilir değişim var 1000 3000 devir bandında çekiş ataklık çok daha ii oldu
    tavsiye ederim ucretsiiz olarak opel yetkili servislerinde yaptırabilirsiniz
  • Ankara'ya henuz gelmedi sanırım.
    Dün Eskişehir yolundaki Reis'i aradım, yazılım güncellemesi dedim, ilk defa duyuyormuş gibiydiler.
  • Arkadaşlar bende de 2004 Astra Elegance var,16XEP miydi tam hatırlamıyorum,sizinkilerin bir alt modeli olabilir,kalkışta hantallık benim arabada da var,bu modellere de yazılım atılabilyyor mu acaba,bilgisi olan var mı???
  • 2004 modellerde 105hplik motor var bi sor servise belki atılıodur
  • bahsedilen motor 1.6 115 lik motor arkadaşlar.2007nin ikinci yarısında çıkan motor.Twinport değil yai.
    Bende yüklettim ama performansda düşüş gördüm.Oktay servisden yüklediğin yazılımın versiyonunu alabilirsen çok makbule geçer.
  • 2009 subat 2 de aldım ....benimde yükletmem gerekir mi...motor bu denilenin aynısı
  • sanırım 2 kişi bu yükleme işlemini yaptırdı . Bir arakdaş memnun kaldı bir arkadaş da performans düşüklüğü yada fark olmadığını söyledi.

    Başka yaptıran yokmu arkadaşlar.


    Ben kendi aracımda astra 1,6 sedan 2009 model ekim 2008de aldım birşey yaptırmadım . Yaptırmayı düşünüyorum fakat. ucanhoroz un bahsettiği gibi şehir içinde hiç 14 lt görmedim en fazla 11 lt ye çıktı ortalama .. benim araçta sport tuşu da var .. acaba buda motor performansı açısından önemlimidir. Acaba sport olan astralarda yükleme yapılıpdamı geliyor.

    Rolantiden bahsedilmiş. 0,8 - 0,9 arası rolenti çalışıyor yüklemeden sonra 0,6 -0,7 oluyormuş. Ben aracı aldığımdan beri 0,6 -0,7 hep rolenti.

    Performans iyimi kötümü bilemiyorum mesala ucanhoroz benim arabayı kullnmalı bende onunkini . acaba ne hissdicez..
  • Benim aracımda easytronic.sport tuşu var ama bu fonksiyon 6500 devirde vites değişimi dışında motorda işlevsel değil.Direksiyon parametrelerini değiştiriyor.
    Yol bilgisayarımda update edildi.Şuanki ortalamam 10.8 litre.bu servislerde online bağlantı olmadığı için bir güven eksikliği oluşturuyor yapılan işlemin güncelliği hakkında.Yükleme öncesi birinci viteste patinaja kalkıyordu aracım tcs devreye giriyordu ama şimdi tık yok.
  • Ucanhoroz kardeş şurda bir yanlışın var bence. sport tuşuna basınca Eğer otmatik vitesde kullnıyorsan dediğin gibi 6000 6500 devir arası vites değiştiriyor. Ancak gaz tepkimeleri normal kullnıma göre çok değişiyor araba daha istekli hızlanıyor. sport tuşuna manuel vitesdeyken bas ve vitesleri kendin değiştir. Kesinlikle normal kullnımdan daha istekli hareket ediyor araba. En azından benim Astrada öyle oluyor. manuelde özellikle 2 ve 3 vites de sport tuşu açıkken kullan tepkimeler çok farklı hissedeceksin.
  • yükleme bursa neskarda yapıldı şuan ankarada olduğum için vesiyonu alamıcam
    zaten motor yazılımı yükleniyor sadece
    servistekilerde zaten yazılımı son yazılım olarak biliolar
    yapılan işlem hakkında bilgi veren kağıtta motor yazılımı güncellendi yazıyodu
  • 2009 subat 2 de aldım ....benimde yükletmem gerekir mi...motor bu denilenin aynısı

    700 km şehir içi gittim yol bilgisayarı 9.7 de ortalama yakıt tüketiminde ...ankara trafiğinde ....kızılay yenimahalle arası nasıl durumlar sizce????
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.