Şimdi Ara

Askı Aparatı Montajında Sorun! Resimli :) ÇÖZÜLDÜ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    Salonun tavanı köpük asmolen.Projeksiyon görüntüsünün perdeye ortalanması ancak askı aparatının iki kiriş arasındaki straforun tam ortasına montajı ile mümkün!Gel gör ki strafor avize ,prj gibi alet edevatın yükünü çekmez!

    Projeksiyonda yatay shift yok! (model:w1070)

    İki kiriş arası 45 cm!Arası köpük.

    Tek fikrim: Aliminyumculardan balkon korkuluklarında kullanılan 10 cm eninde 50 cm uzunluğunda kare aliminyum alınacak. Profil, kiriş tavana; prj, profile monte edilecek.

    Aynı işlemi mdf plaka ile de yapabiliriz ancak görünüm açısından 60 cm uzunluğunda bir plaka tavanda hoş olmayacak gibi.Aslında aliminyum profil de görüntü açısında içime sinmiyor.

    Eğer deneyimi ve fikri olan varsa bir ışık yaksın lütfen!

     Askı Aparatı Montajında Sorun! Resimli :) ÇÖZÜLDÜ! Askı Aparatı Montajında Sorun! Resimli :) ÇÖZÜLDÜ! Askı Aparatı Montajında Sorun! Resimli :) ÇÖZÜLDÜ!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laedri81 -- 31 Ekim 2014; 16:12:02 >







  • Hocam codegenin aparatları daha sağlıklı olur ben şahsen montajlarımda bunu kullanıyorum.. bu aparatlarda duvara atabilme özelliğide var, bunu kullanarak resimlerdeki gibi bir açı ile çözüm olabilir.. tabi orda birazcık müdahale ile sağlamlaştırmak gerek aparatı ama bu şekilde sıkıntı çıkarmaz kiriş olan bölgeye atıldığında... bu şekli yakalamak için CODEGEN 20 cm ve 18-32 cm olan aparatlarını parçalamanız lazım. ya da kısa olcaksa 18-32 yerine 30-60 cm alabilirsiniz..Görsel olarak profilden daha iyidir herhalde , aparata 2 delik daha açıp 6 tane kalın vida ile sapasağlam tutar.. ama biraz maliyet olabilir..
     Askı Aparatı Montajında Sorun! Resimli :) ÇÖZÜLDÜ!




  • Duvardan projeksiyonun olması gereken noktaya kadar olan uzaklık neredeyse 1,5 metre.O yüzden bahsettiğiniz askı aparatı bahsettiğim çözümden daha kötü bir görünüme sebep olacaktır.Kısa mesafe olsa 40-50 cm bahsettiğiniz çözüm gayet iyi.Ben de önce sizin gibi duvar askı aparatı düşündüm ancak işte mesafe işi bozuyor.
  • hocam duvara atmayacaksınız zaten anladığım kadarıyla perdeye ortalayacağınız bölge tam köpüğe geliyor.. Benim demek istediğim her 2 asmolin köpük arasında içi demirle örülü beton vardır.Ki var orda..Bu şekilde tavanda betona atıp ortalayacak şekildesağa veya sola uzatmanız..Duvara aparatla o mesafede tabiki atamazsınız..
  • Mesajınızda kirişe monte edin demediğiniz için duvar olarak algıladım.Sunduğunuz öneri gayet mantıklı ancak ben askı aparıtını aldım bile.Kaldı ki fotosunu verdiğiniz askı aparatı çirkin değil mi sizce de?Çok robotik!



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinkara -- 30 Ekim 2014; 12:26:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metinkara kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar köpük asmolene ilk mesajdaki askı aparatını takmanın teknik açıdan yolu nedir?Ne bileyim özel bir dübel olur, bu iş için yapılmış bi' aparat olur, ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laedri81 -- 13 Ağustos 2022; 16:37:37 >
  • Dayanamadım ve bahsettiğim çözümü bugün uyguladım.

    Aliminyum profili zor buldum. Aliminyumcularda genelde 8 cm lik profiller var.Zar zor bi' kaportacının rehberliğiyle gittiğim bi' bayiiden 10 cm'lik 1 metre uzunluğunda aliminyum profili 5 tl'lik pazarlıkla 25 tl'ye aldım.Çizgileri gayet hoş ve yan taraflarına takılacak kapakları var! 48 cm'lik bi' parça kestirdim.Askı aparatını da bu aliminyum parçaya monte ettim.

    Sonuç gayet güzel oldu.Tavanda çok şık duracak gibi.Profil aparatla renk uyumu açısında 10 üzerinden 9 aldı.İkisinin de kabartma şeklinde çizgileri var.Siyah yan kapaklar askı aparatın siyah plastikleriyle uyum sağladı.

    Henüz tavana monte etmedim çünkü perdem yarın gelecek.perdeye göre konumu belirleyip sabitleyeceğim.

    Umarım benimki gibi köpük asmolen tavanı olanlara fikir verme açısından faydalı bi uygulama olmuştur.

    Bunlar da farklı açılardan fotolar:






     Askı Aparatı Montajında Sorun! Resimli :) ÇÖZÜLDÜ! Askı Aparatı Montajında Sorun! Resimli :) ÇÖZÜLDÜ! Askı Aparatı Montajında Sorun! Resimli :) ÇÖZÜLDÜ! Askı Aparatı Montajında Sorun! Resimli :) ÇÖZÜLDÜ!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.