Şimdi Ara

Askerlikten Muaf

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben 3 yıldır Ülseratif Kolit hastasıyım.Bağırsağımda belli dönemlerde iltihaplanmalar oluşuyor.İnternette araştırmama göre muaf olunuyormuş.Bu konuda birkaç sorum var bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

    Muafiyet işlemlerinin başlangıçı nasıl oluyor.Yani ben tecili bozdurmam gerekiyor mu?Şubeye gidip gatada randevumu alacağım?
    Sağlık kontrolüne sevk ettirmek için şubeye gidip ne söylemem gerekiyor?
    Tecilin bozulması zorunlumu?Tecil bozdurmadan sağlık randevusuna gidilebiliyormu?

    Şimdiden teşekkür ederim.



  • Merhaba hocam öncelikle geçmiş olsun bende şeker hastası olduğum için muaf oldum yardımcı olmaya çalışayım.

    İlk olarak askerlik şubesine gidiyorsun onlar seni askeri hastaneye sevk ediyorlar.(Zamanın varsa tecili boz muafiyet işlemlerini hallet derim şubedekiler de sana bu konu da bir şeyler söylerler) Bir zarf veriyorlar sana içerisinde bir takım evraklar var hangi hastane ve hangi bölüme gideceğin zarfın üzerinde yazılı. Hastaneye gidince ilgili bölümden sıra alıyorsun doktora durumunu anlatıyorsun elinde ki zarfı veriyorsun.

    Hastalığınızın tespiti için gerekli tahlilleri yapacaklar seni hastanede duruma göre serviste yatırabilirler. Bu sürede gerekli tahlilleri yapacaklar. Ardından hastanede heyete çıkıyorsun. Heyet onaylıyor ve sana bir kağıt veriyorlar onu tekrardan askerlik şubesine veriyorsun raporunun aslı yani muaf olduğuna dair rapor bir kaç ay içinde adresine posta yoluyla geliyor.

    Kabaca durum böyle ayrıntılar konusunda sorarsanız cevaplarım.




  • Teşekkürederim.Yani ben şimdi direk en yakın şubeye gidiyim.Tecili bozayım ve işlemlere başlayayım.İlk işlem ama tecili bozmak sanırım.Tecili bozup direk şubedne randevumu isteyeceğim birde şubeye randevu almadan gidiliyordur herhalde.Dİploma ve belgelerle gideyim değilmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.