Şimdi Ara

Askerlik Anılarımız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
35.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • güzel anılar. 7 ay sonra bizde yazarız artık buraya anılarımızı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bakkal Gazi

    Benim anım yok henüz ama kaardeşim acemiliğini amasya'da yaparken arama olmuş bölükte. komuan herkesin üstünü rıyormuş. elemanın birine gelmiş sıra. komutan başlamış yandan aramaya bişey yok. elini gögüs kafesinin üstünde gezdirmiş bi bakmış haşır huşur ses geliyor. çıkar lan üstünü demiş. eleman kamuflajı cıkarınca bulvar gazetesi ortaya çıkmış



    hehehe. Süper be :D




  • 313 kd yaptım bende,1 ay komutanım dedirtmek için uğraştılar bize.

    Daha 2. gün başıma gelen olay.

    Bölük komutanı psikopatın teki,onu gören yön değiştiriyor,rütbeliler dahil,yemekhanenin köşesinden ses geldi,bölük komutanı geliyor diye,benimde botlar boyasız,tabi hemen arazi oldum,çıktım binadan duvarın arkasından kapıyı kesiyorum,çıkınca yemeğime devam edicem,o sırada önüme biri geçti,üzerinde kamuflaj var ama omzunda değil rütbesi,bende pek dikkat etmemiştim,önümdeki kişiye ''hoca ne oldu gittimi bölük komutanı'' dedim,eleman bir döndü,tek kademeli uzman çavuş,ne hocası lan diyo.ben tabi kem küm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 17 Kasım 2008; 12:27:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bakkal Gazi

    Benim anım yok henüz ama kaardeşim acemiliğini amasya'da yaparken arama olmuş bölükte. komuan herkesin üstünü rıyormuş. elemanın birine gelmiş sıra. komutan başlamış yandan aramaya bişey yok. elini gögüs kafesinin üstünde gezdirmiş bi bakmış haşır huşur ses geliyor. çıkar lan üstünü demiş. eleman kamuflajı cıkarınca bulvar gazetesi ortaya çıkmış





  • Hikayeler güzel ...

    Bende 6 ay sonra başımdan geçenleri paylaşırım sizlerle ....

  • Askerliğimin ilk günü daha berbat olamazdı





    Piyade Okulu Hatırası :


    Saat 02:15 gibi tuzla piyade okulunun önünde idik... Bizden önce gelen 600 kişiye aday numarası dağıtılmıştı. Orda bulunun bi astsubay kendi aranızda liste oluşturun ben size daha sonra sıra numarası dağıtacağım dedi. Bizde ( 4 kişiyiz ) adımızı listeye yazdırdık sıra numarasının dağıtılmasını bekledik saat sabahın 02:30 u olduğu için vaktimizi arkadaşlarla geçirmeye çalıştık. Astsubay sabah karşı gelip sıra numarası dağıtacağını söylemiş ancak öle bişey olmadı neyse ...Hava aydınlama başladı ve yaklaşık olarak 2000 kişinin elinde sıra numarası yoktu. Nizamiyenin önünde duran polis aracının megafonundan bi astsubay açıklama yaptı ve oluşturulan listelerin geçersiz oluduğunu sebebininde siz kendiniz oluşturmuşsunuz olduğunu duyunca herkes nizamiyenin kapısına akın etti. ( bu arada numara alan 600 kişi ve numarası olmayan 300 kişi daha çoktan içeriye alınmıştı ). Çıkan curcunayla beraber oluşan izdihamın altından kalkamayan askerler ne yapacağını şaşırdı ve o izdihamda içeri girenler girdi giremeyenler beklemeye devam ( beraber geldiğim 3 arkadaşım içeriye girdi ben dışarda bekliyorum ) . Bu arada saat 08:30 u geçmişti sanırım. İzdihamı önlemek için bi subay parmaklıklara çıktı ve sıra numarası dağıtılacağını herkesin karşıdaki otoparka gitmesini söyledi bi askerde elinde numaralarla otoparka doğru gitti yaklaşık 3000 kişide peşinden tabi :) bende onlarla gittim . Otoparkta işler karıştı kimse sıraya girmediği için numara dağıtımı olmadı ben numaranın dağıtılamayacağını erken fark ettiğim için boş olan nizamiye kapısının önüne geldim hemen arkamdanda 3000 kişi :) neyse kapının önünde olduğum için içeriye şans eseri girebildim saat 09:00 gibi ...

    Buraya kadar piyade okulunda içeri girebilmek için çektiğimiz rezilliği anlattım ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.Kalkan -- 2 Aralık 2008; 14:18:00 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gokdeniz26

    quote:

    Orjinalden alıntı: antepliyik

    gece görevdeyim tugayın nöbetcı amiri aradı gece 01:30 da bende nızamıyede nöbetcılerle muhabbet edıyodum uzman cavusda var yanımızda. uzm çvş telefonun calıyo dedı kosa kosa yetısmeye calıstım actım tekmılımı verdım. nerdesın sen ne zamandır calıyo bu telefon dedı kapının onundeydım komutanım ancak yetısebıldım dedım neyse olmasın bıda bu ıkı oldu dedi emredersin dedım bı vukaat varmı bu saate kadar dedı yok komutanıum dedım o da tamma dedi kapattık hemen bidaha caldı telefon tekmılle actım neyse evladım senın yasın kaç dedı 25 komutanım bıde kısa donemsın sen değilmi dedi ewet komutanım. bak sana bı abı tavsıyesı buyukler kapatmadan küçükler telefonu kapatmaz doğrumu dedi. bende doğrudur komutanım dedım eywaaahhh senmısın bunu dıyen, ben doğru duruyorum asıl sen doğru dur karsımda dedi abooo neye ugradıgımı sasırdım.

    Bu nasıl bir psikopatlıktır



    antepli devrem vardı bide uzun dönem arkadaşımız canpolat süper adamdı

    psikopatlık değil arkadaşım. askerlik budur işte. e birazda insanın eşref saaetine denk gelmiş arkadaşımız herkes askerlik hk.da konuşur ama kimse ne olduğunu bilmez. askeri disiplin kültür vardır ve bu da aslında sivil hayatta da olması gereken saygı kurallarıdır. büyüğe saygı gibi..




  • Benim body min bişr vukuatı var ki sormayın. Adam gece botluga botunu koyuyor. sonra da gidip bot kilidini getiriyor (kamuflajın cebinde unutmus kilidi) ve botu kilitliyor. Sabah kalkıyor bakıyor botta kilit yok ama bot yerinde. Bas bas bagırıyor " kim çaldı lan benım bot kilidimi"
    Bizim akıllı body meger uyku sersemliğiyle bir alttaki botu kilitlemiş




  • 319. kısa dönem olarak askerlik yaptığım sınır karakolunda uzun dönem çocuklar aynı gün 6 tane cep telefonu yakalatınca hiç unutmam 1 mayıs 2008 perşembe günü, çakılların üzerinde yaklaşık 2 saat süründürdü üsteğmen bizi. her yerimiz yara bere olmuştu. hiç bitmeyecek sanmıştım o gün =)
  • Benim hala askerliğim devam ediyo. 325. kısa dönem. Nerde olduğum önemli değil. Benim başımdan geçen olay ne kadar komik bilmiyorum ama ben cok güldüm. Daha acemiliğin ilk haftası. Benim badi kazmanın teki. Bize forum doldurtturuyorlar. Herşey tamam. Parmak basacaz. Sol el ve sağ el. Önden mühür arkaya doğru geliyor. Biz arkalardayız. Ben dayanamadım. Kağıdı koydum oturduğum yere gittim elimi mühüre daldırdım geldim sağ eli bastım. Bu salakta benden gördü aynısını yaptı. İkimizde sağı bastık. SOnra ben 1 dakika baska şeyle mesgul oldum ve sol el için tekrar gittim. Bir geldim.Benim kağıda bi öküz sol basıyo. Bi baktım benim badi diyorum ne yapıyorsun. Bana diyor kağıdıma el basıyorum. Sonra bibaktı kağıt benim gülmekten kırldık. Gittim komutana söledim. Komutanın yanına gittim. Kağıt istedim. Neden istiyorsun diye sordu. durumu anlattım. Komutanda yarıldı. Herkeze anlattı butun millet 10 dakika güldü. Sonra acemi bitmeye yakın diğer arkadaslar dedi bu adam seni ustadada birakmaz diye. Adam 430 kişi arasından geldi beni buldu.




  • 307 ksd dim M. KELLECİ diye bir karakol komutanın emrinde (kıd. ast.) sanki genaralmiş gibi askerlik yaptım adam cem yılmazı 4 bölerdi espiride tek sıkıntı o espiri yapmıyor bizlere şu yada bu sebebten kzıyor olmasıydı onun tiki öpücük atmasına halaa hatırlar im
  • Bilenler bilir Bingöl/Kiğı'da mete tepe bir yer vardır alayın tam karşısında bulunur her sabah oraya sabha sporunda askerler koşar durur. 86/3 tertip torunlarımdan biri ilk nöbetine çıkmadan önce bana abi mete tepe'nin altında yatır olduğu doğrumu diye sormuştu bizede eğlence lazım aa olmazmı orada şemsi baba yatıyor demiştim ve şöyle bir hikaye uydurmuştum: şemsi baba selçuklular zamanında bizanslılara karşı savaşırken mete tepe altında ölmüş bir büyük, yatırınıda mete tepe altına yapmışlar diye anlatmıştım hatta demiştim şemsi baba askerleri sever bazen yatırdan çıkar askerleri ziyareti gelir demiştim, 86/3 tertip arkadaş bana abi peki şemsi babayı gördüğümde ne yapayım demişti bende demiştimki şemsi babaaa diye uzun uzun bağırırsan geri döner demiştim, her neyse arkadaş ilk nöbetinde mete tepedeki mevzilerden birine çıkıyor tamda onun şansına nöbetçi astsubaymı uzmanmı neyse bunun mevziye doğru yaklaşıyor arkadaş bunu şemsi baba sanıp şemsi babaaaa diye bağırıyor gelen kumtanda ulan işaret şemsi babamı diye elindeki kağıda bakıyor bakıyorki işaret şemsi baba değil neyse bayağı bir süre uğraşıyorlar anlaşmak için en sonunda askerin yanına gidiyor ve oğlum şemsi baba kim diyince eleman anlatıyor komutana hikayeyi tabi şamarıda yiyor :) aslında üzülmüştüm eleman benim yüzümden şamar yemişti :) .




  • quote:

    Orjinalden alıntı: trocero

    Bilenler bilir Bingöl/Kiğı'da mete tepe bir yer vardır alayın tam karşısında bulunur her sabah oraya sabha sporunda askerler koşar durur. 86/3 tertip torunlarımdan biri ilk nöbetine çıkmadan önce bana abi mete tepe'nin altında yatır olduğu doğrumu diye sormuştu bizede eğlence lazım aa olmazmı orada şemsi baba yatıyor demiştim ve şöyle bir hikaye uydurmuştum: şemsi baba selçuklular zamanında bizanslılara karşı savaşırken mete tepe altında ölmüş bir büyük, yatırınıda mete tepe altına yapmışlar diye anlatmıştım hatta demiştim şemsi baba askerleri sever bazen yatırdan çıkar askerleri ziyareti gelir demiştim, 86/3 tertip arkadaş bana abi peki şemsi babayı gördüğümde ne yapayım demişti bende demiştimki şemsi babaaa diye uzun uzun bağırırsan geri döner demiştim, her neyse arkadaş ilk nöbetinde mete tepedeki mevzilerden birine çıkıyor tamda onun şansına nöbetçi astsubaymı uzmanmı neyse bunun mevziye doğru yaklaşıyor arkadaş bunu şemsi baba sanıp şemsi babaaaa diye bağırıyor gelen kumtanda ulan işaret şemsi babamı diye elindeki kağıda bakıyor bakıyorki işaret şemsi baba değil neyse bayağı bir süre uğraşıyorlar anlaşmak için en sonunda askerin yanına gidiyor ve oğlum şemsi baba kim diyince eleman anlatıyor komutana hikayeyi tabi şamarıda yiyor :) aslında üzülmüştüm eleman benim yüzümden şamar yemişti :) .





  • Şuan askerde olan kardeşlerime hayırlı teskereler diliyorum ben 1987/2 olarak yaptım aslında yaşım 27 idi. Çok zor oldu gerçi ama olsun benden çok daha büyüklerini gördüğüm için çabuk motive oldum.Zaten askerlikte herbişey kendinizi motive edebiliyor. Sadece zaman zaman şafak sayarsanız eğer o biraz sıkıntıya düşürüyor. Acemi birliğim ; 6.J.Er Eğt.Alay K.lığı/MANİSA usta birliğimde 23.J.Snr.Tüm.K.lığı / ŞIRNAK dı çok güzel bi askerlik geçirdim özetlemek gerekirse anılarımızı yazmakla bitiremeyiz valla :) tekrar herkese iyi forumlar...
  • Anı olmazmı,çok da en çok güldüklerimden,
    Askerliğimi bir tatil kampında yaptım,resepsiyonist olarak, neyse, her bölümde tafics yani lokal telefon hattı var, bir gün kamp komutanı motelleri(tatile gelen subay-astsubayların kaldığı odalar) arıyor, motel sorumlusu da osman, yaratık osman diyordum ben, "oğlum ben binbaşımustafa" diye sesleniyo kamp komutanı, bizim osman da onbaşı mustafa anlıyor, "ne var len mustaaaaa" diye karşılık veriyor, kamp komutanı bu sefer daha sert " oğlum ben binbaşı mustafa" diyince osman yerinden fırlayıp "gomutanım ses gelmiyor,gomutanım" diyip telefona vurmaya başlıyor, biraz daha cebelleştikten sonra görüşüyorlar. Olaydan sonra osman bir hafta boyunca elinde telefonla kamp komutanının odasının önünden geçti, guya telefonu yaptırmaya çalışıyor.. eheh biz yerlerde :D
  • Ömer hocam ben daha askere gitmedim.Gitmemeye devam edersem heralde uzun dönem yapacam askeriliği. Sayın İlker Paşa öyle demiş.Bakalım kısmet..
  • askerlik yaptığım yer bir ilçenin karakoluydu, 7 kişiydik bazen 8 bazen 6 luyorduk alım dönemlerinde,tek kısa dönem bendim, hertür işle muhattap oldum diyebilirim, kısa dönem üni mezunu olmak: çamaşır yıkamaya , bulaşık yıkamaya,çay demlemeye,tuvalet temizlemeye,ot yolmaya,paspas yapmaya,lavabo ovmaya,banyo giderinden milletin kıllarını toplamaya,kazan yakmaya,örümcek ağı toplamaya,komutanlara yalakalık yapmaya,fırça yemeye,dalga geçilmeye,kafes gibi ortamda yaşamaya,biçki dikiş işleri yapmaya,toz almaya,çöp dökmeye,toprak eşelemeye,boya badana yapmaya,kağıt kesip biçmeye,f klavyede saatlerce yazı yazmaya,2günde bir 30 saati bulan uykusuz kalmaya,çay kahve servisine,nizamiye nöbeti tutmaya,hergün spor yapmaya,yerlerde sürünmeye ENGEL DEĞİL bunu öğrendim.
  • valla ben de 6 ay yaptım ama anlatacak bir seyim yok
  • Bende Kütahya'da eğitimdeydim.

    Elimize verdiler M1 leri artık 1.dünya savaşından mı kalma 2.den mi belli değil. Neyse, astsubay ders anlatıyor, tabi ağustos sıcağının altında ben iyice bunalmışım.

    Çocuklardan biri sordu,

    - Komutanım bu silahlar çok eski, bununla hedefi tutturabilir miyiz ?

    - Bunlar gibi silah yok evladım, bununla nokta atışı yaparsın, ben 25m den sigarayı ikiye bölüyorum" dedi

    Benimde boş bir anıma geldi heralde

    - Bıraqhhh yaaa" dedim. Sonra herkes gülünce yediğim haltı anladım, tabi komutanda duydu.

    "Kim dedi lan onu" dedi

    Bende hemen çapraz tutşa geçip yanına gidip tekmil verdim.

    -Ne dedin lan " dedi

    -Vurursunuz komutanım dedim" dedim

    -Senide vururm lan" dedi

    -Bende emredersiniz" diyip yerime döndüm :))

    -----------------------------------------------------

    Bide arkadaşın biri eğitim sahasında

    -Komutanım arı var" dedi
    Komutanda "Bırak soksun" diyince gelen cevap
    -Emredersiniz :))




  • acemiliğimi dün itibariyle tamamladım, öncelikle onu söyleyeyim
    g3 tüfeği aldığımızın 2-3. günü heyecanlıyız tabi, bi an önce sküp takmayı öğrenmek istiyorum... neyse söküp takma eğitiminden önce bölüğü amfiye toplayıp nasıl sökülüp takıldığını gösteren video izlettiler.izlemeden önce de komutanlar özellikle biz göstermeden sakın kendi başınıza iş yapmayın, sakın sökmeyin, komutsuz iş yapmayın diye defalarca uyardı.videoyu pür dikkat izledim kafamda hiçbir soru işareti kalmadı.neyse video bitti 15dk. istirahat verildi.arkadaşlar falan toplandık ben başladım tüfeği sökmeye, arkadaşlar dur napıyosun geri takamazsın komutan kızar falan söylenip duruyo...bende "bugüne kadar söktüğüm hiçbişeyi toplayamazlılık yapmadım" dedim. neyse topladım tüfeği tekrar.sonra hoşuma gidince bi daha sökeyim dedim, sen misin az önce büyük konuşan...bilenler bilir g3 piyade tüfeğinin mekanizma kısmında 2 tırnak var, biraz fazla kurcalayınca o tırnaklar dışa doğru atıyo ve yerine girmiyor.neyse mekanizmayı itiyorum itiyorum girmiyo...istirahatın bitmesinede 1-2 dk. kaldı tüfek parça pinçik ortada beni bi heyecan bastı; arkadaşlarda ordan "hani toplamazdın lan" falan dalga geçiyo, her kafadan bi ses...elim ayağım iyice dolaştı artık hiçbişey yapamaz oldum.neyse dedim artık kol girdi parmak hesabı yapmayayım gittim usta askerden yardım istedim.sağolsun yardımcı oldu geldi uğraşmaya başladı... tabi bu arada herkes sıraya geçti ben armut gibi ortada silahımla kaldım.baktım yukardan komutanlar gelmeye başladı, bizim komutan beni gördü yanımıza geldi."noldu lan, napıyosunuz siz" dedi. dedim "komutanım videoyu izledikten sonra merak ettim bi sökmek istedim, sonra bi aksilik oldu toplayamadım" dedim. senmisin bunu diyen başladı bi yandan orta parmağının köşesiyle kafama vurmaya bi yandan "ulan dangalak oyuncak mı bu, size komutsuz iş yapmayın demiyo muyuz" diye bağırmaya başladı.bütün millet bana bakıyo tabi hepten rezil olduk.neyse usta asker sağolsun topladı silahı geçtim yerime; herkes pis pis gülüyo...büyük konuştum ve milletin diline sakız oldum.sonradan mekanizmanın kilidini açmayı öğrendim ama merakımın bedelini bu şekilde ödemiş oldum




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.