Şimdi Ara

Askeri öğrenci olamaz(biküspit aorta), asker olur!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2005 yılında dereceyle kazanmış olduğum hava kuvvetleri askeri lise sınavından sonra sağlık muayenelerinde doğuştan aort darlığı(biküspit aorta) teşhisiyle elendim.Raporda "askeri öğrenci olamaz, uçucu yetiştirmeye elverişli değildir" yazmaktadır.Ayrıca bu raporu veren doktor bana bırak subay olmayı askerlik dahi yapamayacağımı o zaman dile getirdi.Yani ne askeri öğrenci ne pilot ne de asker olabilirdim.Bazı kişilere pilot olamaz ama askeri öğrenci olabilir raporu verilmişti ben o kısma dahil olamadım.

    İlk zamanlar açıkçası böyle bir hastalığımın olduğunu kabul etmiyordum.Ancak yaş ilerledikçe belirtileri ortaya çıkmaya başladı.Nefes nefes kalma çabuk yorulma, ayak parmaklarında morarma vb. Bu rapor verildiği günden bu yana her sene farklı hastanelere kontrollere gittiğimde aldığım cevap spor yapmaman gerektiğiydi.Ve her seferinde sen askerlik yapamazsın dendi.Fiziksel olarak böyle bir hastalığımın varlığını hissetmesem zaten kendi isteğimle askerliği yaparım.

    Sonuca gelirsek tecilimi bozdurdum ve İzmir kara hastanesine sevkimi istedim.Elimde Hava kuvvetlerinin askeri öğrenci ve pilot olamaz raporu-yanında alsancak devlet hastanesinden alınmış eko ve ekgli raporumla hastaneye gittim.Çıkan sonuç "askerliğe elverişlidir".Yani diyorki sen askeri öğrenci olamazsın ama asker olmaya elverişlisin. Kendi içinde çelişen birtane TSK Sağlık yönetmeliği mevcut.Ancak çıkan karar şaka gibi.İtiraz hakkımı kullandım, istanbul gataya sevk edileceğim.Bu gibi durumla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.Mahkemeye kadar yolu var.Özellikle avukat arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagilsz -- 13 Temmuz 2016; 3:58:33 >







  • Ne elemanlar var askere el verişsiz raporu alıyorlar GATA`dan.

    Sende büyük ihtimal alırsın. GATA daha ince eleyip sık dokuyor. Askerinin başına bir şey gelmesini istemez.
  • Tsk da askeri kimse ureme organina takmaz kibarca. Sen orda kölesinsir asker degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamış değilim.Madem er olarak askerlik yapabilecegimi iddaa ediyorlar, ozaman askeri ogrenci de olabilirdim.Ha pilot olamazdim o ayri bi durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zorunlu askerlikle harp okulu sağlık koşulları farklı.hele gata'nın tamamen farklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsk saglik yonetmeligi tektir asker ve askeri ogrenci icin degismez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zorunlu askerlik ile harp okulu sağlık koşulları farklı hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagilsz

    Anlamış değilim.Madem er olarak askerlik yapabilecegimi iddaa ediyorlar, ozaman askeri ogrenci de olabilirdim.Ha pilot olamazdim o ayri bi durum.

    Aynı şey değil ki hocam. Birinde tüm hayatını askerliğe adıyorsun öbüründe ise birkaç ay temel eğitimler alıp dönüyorsun evine (Doğu'da yapmazsan diyelim). Aynı şey mi ikisi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.