Şimdi Ara

Askeri Liseler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
10.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,

    Askeri liseler sınavına girdim ve kazandım.Önceleri gitmem diyordum ama daha sonradan düşünmem gerektiğini kavradım.Aklıma takılan yerler var.Mesela Askeri Liseden üniversiteye gidebilirmiyim? Oradan sadece askermi çıkıyor mesela mühendis vs. çıkmazmı?Birde oksyide %70 kazandım(sonuçlar açıklanmadığı için kesin birşey söylemiyorum) 430 puan ve civarı yaptım + Okul puanı vs. yani Anadolu Lisesine girebilme şansım var.Çevremdekiler askeri lisenin eğitimi çok iyi diyorlar ama ben hala kararsızım.Birde askeri lisenin zorlukları nelerdir.Ben yatılı okumak istemişimdir yatılı olması daha iyi olur açıkcası .Daha öncede böyle bir konu açmıştım ama yeniden açmanın daha iyi olacakğını düşündüm.







  • Kardeşim askeri lise mezunu.Ondan dolayı bildiklerimi aktarayım sana:

    1.Askeri liseden üniversiteye giremezsin ama tekrar izin verilebilme ihtimali var.Şu an mühendis vs çıkabilme ihtimalin yok.
    Muharip subay olabilirsin.

    2.Eğer ders çalışmayı alışkanlık haline getirebildiysen ve seviyorsan askeri lisenin eğitimi çok iyi denilebilir.
    Ama sınava son gün çalışan klasik öğrenciysen orda da geçecek kadar çalışırsın.

    3.Ayrıca askeri liselerde Bursa Işıklar Askeri Lisesi hava lisesi olarak seçildi ve bundan sonra sadece hava kuvvetletleri adına okuyan öğrenciler orda okuyacaklar.

    4.Askeri liseler 5 seneye çıkıyor.Bu sene hem 4 sene hem 5 sene okuyacak öğrenciler alınacak.İsteğe bağlı bir seçim olacak.4seneliği seçenler Hazırlık sınıfı okumayacaklar.

    5.Yatılı okumak istiyorsun ancak yatılı okumanın negatif yanlarını da iyi hesaba kat.Örneğin ailenden tamamen uzak olacaksın ve hastalığından aylık ailenin sana yolladığı paranın harcanmasına ve idaresine kadar tamamen kendi başına olacaksın ve tüm ihtiyaçlarını kendin gidereceksin.

    6.Kimi zaman öyle mantıksız şeylerle karşılaşabilirsin ki bıkabilirsin.Para için yapılacak bir meslek değil.Sadece o meslek olduğu için yapmak istiyorsan girmeni tavsiye ederim.başka kafana takılan şeyler olursa sorabilirsin.




  • askeri liseden üniversteye gidebilrsin kazanırsan tabi , askerden de doktor mühendis vs oluyor.öte yandan askeri kurallara bağlı olmaya devam ediyorsun.askeri eğitim iyidir de neye göre iyi. asker olacaksan iyi düşün.
  • Peki karşılaştırma yaparsanız Askeri Lise ve Anadolu Lisesi arasında eğitim açısından ne gibi farklar var?Anadolumu iyidir yoksa Askeri Lisemi?
  • Anadolu lisesinde ÖSS sınavına gireceğin için çok çalışmak zorundasın.Askeri lisede ise ÖSS sınavına girme şansın olmadığı için geçmek için çalışıp fazlasına gerek duymayacaksın.Yani kardeşim öyle yapıyordu.O yüzden tam bir karşılaştırma yapmak mümkün değil.
  • Herkes üniversiteye girebilirsin diyordu o yüzden düşünüyordum.Ama girilmiyorsa oraya gitmeminde mantığı yok.Girilseydide gitseydim keşke
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Unidad Popular

    Peki karşılaştırma yaparsanız Askeri Lise ve Anadolu Lisesi arasında eğitim açısından ne gibi farklar var?Anadolumu iyidir yoksa Askeri Lisemi?

    ben askeri lise sınavına girdiğimde zaten anadolu lisesinde okuyordum, 13 sene önce , kuleliyi kazandım ama gitmedim, 98 de universite sınavında hava harp okulundan çağrıldım gene gitmedim, rahat adamsan,sıkıntı stres çekemem diyorsan asker falan olma.şimdinin anadolu liseleride ayriyeten dandikleşmiş iyice. 2sin arasında eğitim iyi olsun ben zoru severim dersen askeri lise, öte yanndan askeri lisede alcan eğitim hiçbir işine yaramıcak çünkü asker olacaksın, mesleğinin inceliklerini icra etmek gibi bir kaygın olmayacak.askeri öğrenci olduğundan andan emekli olana kadar ordu malısın.
  • öss sınavına girebilmen lazım, benim dönem arkadaşlarımdan askeri lisede okuyanlar liseden sonra sınava girdiler, hatta şöyle bir avantajın bile var , askeri lise çıkışlılar Gata tıp a özel ek puanlarla giriyorlardı.atıyorum ben sınavda(sivil) 600 alıp giriyorsam onlar 500 e falan girdiler diye hatırlıyorum.
  • Askeri lisenin eğitimi Türkiye'de 1 numaradır 2. sırada polis koleji gelir bu iki okulun kalitesi tartışılmaz bile ama askeri okula girmen için gözünü karartıp girmen gerekir çünkü herhangi bir hatanda veya derslerinde başarısız olman durumunda yüklü bir tazminatla(50-60 bin) okuldan atılırsın.Eğer disiplinli biriysen ve özgürlüğünden ödün verebiliceksen gir derim harikadır okul çok zorlar ama çok iyi arkadaşlıklar edinirsin ve bu arada okulda devre kaybı çoktur söyliyim ben askeri lise intibak eğitimindeyken üst devrelerden okul birincisi okuldan ayrılmıştı.Birde askeri liseye girmek o kadar kolay değildir daha bunun mülakatı,sağlık kontrölü,sporu vs. onları geçip sıralamada asillere girmen gerekir ondan sonra güvenlik sorgulaması başlar dinci bir okulda yada dershanede okuduysan başın ağrır.Güzel yanlarından biride öss diye bir derdin olmaz lisede derslernde başarı gösterirsen harp okuluna sınavsız geçebilirsin ama harp okuluna girersen 20 yıl askerliği bırakamazsın bunuda göz önünde bulundur bunları sana askeri lisenin kapısından dönen biri olarak yazıyorum ben intibak eğitiminde ailevi şartlar yüzünden okula yazılamadım (daha doğrusu annem yüzünden ).Tavsiyem git mülakatlara gir herşeyden geçersen intibak eğitimine katıl(bir çeşit deneme sivilden askeri hayata alıştırma) yapabilirim diyorsan kal ama en ufak şüphen varsa okul seni hayatından bezdirebilir yani tamamen sana göre kişiliğine göre çok zevk de alabilirsin yada dediğim gibi hayattanda soğuyabilir 4 yıl şafak sayarsın




  • Git kurtar dostum kendi sen kimseyi dinleme evet zor yanlari var fakat cikista pasa olursun ve cok rahat edersin.. Bak ben giremedim orta okulda simdi kara astsubay myolar ile ugrasiom ... dinleme kimseyi git kurtar kendini
  • Ömür boyu asker olarak kalabilirim diyorsan neden olmasın .

    Şahsen benim söz dinlememe gibi bir özelliğim var bu yüzden asker olmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AnotheRDie

    Ömür boyu asker olarak kalabilirim diyorsan neden olmasın .

    Şahsen benim söz dinlememe gibi bir özelliğim var bu yüzden asker olmaz



    Her turk asker dogar
    Eninde sonunda olursun merak etme
  • daha mulakatın ve intibak egıtımın olucak sadece sınavı kazanmakla olmuyor bu ısler eskıden sabancı koç gıbı unıversıteler senı havada kapıyordu ancak 2sene once kalktı onun ıcın mecburen harbıyeye gıdıcen kendıne guvenmıyorsan aılenıde zora katma cunku okulu bıraktıgında tazmınat odemek zorundasındır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MFIRE


    quote:

    Orjinalden alıntı: AnotheRDie

    Ömür boyu asker olarak kalabilirim diyorsan neden olmasın .

    Şahsen benim söz dinlememe gibi bir özelliğim var bu yüzden asker olmaz



    Her turk asker dogar
    Eninde sonunda olursun merak etme

    Elbette olucam.

    Yani askere gitsem dayak yerime ama askeri liseye gitsem atılırım bide tazminat öde




  • Sınavı Kazanmakla olmaz Sadece

    Mülakat

    Spor

    Sağlık...

  • Askeri liselerden üniversitee gidemezsiniz.En son gülhane askeri tıp akademisine geçiş yapılıyordu ancak o da kaldırıldı...Harp okuluna geçtiğinizde zaten branşlara ayrılacaksınız bilgisayar endürtri gemi inşaa mühendislikleri gibi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nightmare_2

    Askeri liselerden üniversitee gidemezsiniz.En son gülhane askeri tıp akademisine geçiş yapılıyordu ancak o da kaldırıldı...Harp okuluna geçtiğinizde zaten branşlara ayrılacaksınız bilgisayar endürtri gemi inşaa mühendislikleri gibi

    Açarmısın konuyu.
  • Üniye geçiş yok bunu söyleyelim bir kere...

    Deniz harp okulu için konuluyorum ancak karada da böyle hava ile ilgili bir bilgim yok harp okuluna geçtiğiniz zaman 2 sınıftan intibaren mühendislik derleri almaya başlarsınız (seçtiğiniz branşa göre entürtri yada bilgisayar yada dedıgım gıbı gemi inşaa) yani bir alanda uzmanlaşırsınız
  • subay ol bence.geçebilirsen mülakatları filan hem sen yakışıklıyım diyodun teğmen olarka işe başladığında ne karizman olur.seviyosan askerliği ben git derim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

    Anadolu lisesinde ÖSS sınavına gireceğin için çok çalışmak zorundasın.Askeri lisede ise ÖSS sınavına girme şansın olmadığı için geçmek için çalışıp fazlasına gerek duymayacaksın.Yani kardeşim öyle yapıyordu.O yüzden tam bir karşılaştırma yapmak mümkün değil.




    Okul notları kariyeri etkiler.Bence kardeşinize yüksek notlar almak için çalışmasını tembih edin


    Eskiden askeri liseyi bitirip, üniversite sınavlarına girdikten sonra normal üniversitelere gidenler vardı.Mesela adam tıp falan kazanıyor.Ayrılmak istiyor.Ama ayrılmak için atılması gerekiyor.Atılınca da yüklü bir tazminat gerek...Şu an durum hala aynı mı bilmiyorum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.