Şimdi Ara

Askeri lise harp okulu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sa beyler sizce askeri okullara insanlar gitmeli mi
    Lise akademi harp okulu gibi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Saolun hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak kardeşim mesela Harbiye'nin 2013 devresini ele alalım, şu an hepsi teğmen, vatansever idealist umutlu çalışkan zeki pırıl pırıl gençler ama hepsinin de daha şimdiden 5 devre arkadaşları şehit oldu , emre as, hubeyib turan vs 5 teğmen dile kolay daba 22/23 ünde 5 aslan parçası. Devre arkadaşlarının birlikte spor yapıp yemek yediğin can dostlarının şehit olmasına dayanabilecek misin? Millet dün sabah güne ailesiyle belki sevgilisiyle mutlu mesut uyanırken 2013 devresi devre arkadaşları recep erdoğan ın şehit olduğunu öğrenerek uyandı. Bir düşün Şemdinli'nin Irak sınırında bir dağ taburunda genç bi teğmensin aileni en son 8 ay önce görmüşsün ve nerdeyse her ay bi devren şehit düşüyor üstelik yazın sizin tabura saldıracakları ve şehit vereceğiniz de kesin çünkü her gün taciz ateşi açıyorlar ve o kadar yakınlar ki atış talimi yapsalar silahlarını deneseler duyuyorsun. He bu arada taburun son 6 ayda yola döşenen eyp nedeniyle 2 şehit vermiş olacak. Buna dayanabilirsen gir, ol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlginiz için teşekkür ederim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarda bi arkadaş maaştan bahsetmiş de maaş icin yapılacak bir sey değil askerlik.Gerçekten bir yerden sonra kendinden gecmen gerekiyor. Harp okulu ayrı bir sey zaten,hava harp okuluna basvurmustum ön elemede elendim, o sırada askeri liseden başlayıp hava harbe geçen 2 öğrenciyle konuşma fırsatım oldu cidden onların yanında kendimi biraz ezik hissettim,orda sadece asker değil idealist birer komutan yetiştiriyorlar ve oraya layık olmak için çok çaba sarfetmek gerekiyor.Ben asker çocuğuyum bir de aile boyutu var bu işin oraya girmicem bile.Yanı kolay değil ve sorumlulukların büyük, en azından o onura gurura layık olmak için sorumluluk hissetmen gerekiyor.Hayallerini ve fikirlerini iyice tart ona gore git.Gidip de ayrılanlardan olma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para için yapılmaz !

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para için yapılırda batıya düşmek lazım. Yoksa bu ülkeyi korumak falan hikaye.. şehit falanda olmuyorsun bok yoluna siyasi anlaşmazlıklar yüzünden ölüyorsun. 3 5 kendini bilmez vatan hayini şerefsiz yüzünden yavrularını babasız karını kocasız bırakıyorsun. Arkandan şehitler ölmez falan fıstık bağırıyorlar ama ölüyorsun yani öyle ölmemezlik falan yok. Ne için öldüğünde mechul oluyor. Eğer bok yoluna ölmek istiyorsan ol güzel maaşları var. Ama bunun kararını vermeden önce git bir askerlik yap. Kuşun bile tenezzül edip sıçmadığı dağda nöbet tutarken sakat kal sana devlet 3 kuruş gazi maaşı versin olay bundan ibaret kardeşim.
    Lisedeyken 3 kez askeriyeye gidip askere alsınlar diye yalvarmış tüm ailesi milliyetçi olan ve vatan sevgisiyle büyütülmüş türk ve sonuna kadar ırkçı faşist biriyim. Lakin durumun aslında hiç okadar basit olmadığını üniversitemi okuduktan 25 yaşı geçtikten sonra anladım. Ağustosta askere gideceğim 26 yaşındayım gideceğim güne bile lanet okuyorum. 26 senemin 20 senesi okumakla geçti devlete içtiğim sudan sıçtığım boka kadar vergi verdim birde üstüne bedavaya köpeklik yapıcam ve belkide bunu yaparken hayatımı vericem saçmalıklarla dolu bir sistem. Ha dediğim gibi batıda kalma garantin varsa güzel maaşa yapılabilir bir iş ancak doğuya gider şehit olurum kahraman olurum nağrası atıcaksan ki batımı doğumu sen seçmiyorsun ne kadar para verirlerse versinler yanından bile geçilmez. Siyasiler sıcacık koltuğunda 10 lira maaş alsınlar diye ölmek ? Komik olmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blgrçoban -- 3 Şubat 2016; 15:12:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.