Şimdi Ara

aŞIRI YÜKLÜ C5 ve HidroPnömatik süspansiyon

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.
    Bu Citroen patentli HidroPnömatik süspansiyon ile aracını yüklü kullanan var mı acaba aranızda?

    450KG yük taşıyorum ve Passat kaldıramıyor. C5 in bu sistemle agırlıyı dengeleyecegi iddia ediliyor.

    Kullanıcı olarak ne dersiniz? Bir de sitesinde bulamadım, C5 dışında bu sistemi kullanan Citroen var mıdır? Arka koltukları yatırıp DS3 falan kullansak?

     aŞIRI YÜKLÜ C5 ve HidroPnömatik süspansiyon



  • Hidropnomatik süspansiyon sadece C5 ve C6 larda mevcut bir sistem.
    Yeni C5lerde sadece 2.0 HDi executive versiyonlarında var 1.6larda yok.
    Bizde 2007 C5 var taşıma kapasitesi 520kg. Taşıma kapasitesini geçmedikçe
    herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.
  • slm dostum sende 2007 c5 varmış o zaman bildiğim kadarıyla sendeki c5'in 2. kasası anladığım kadarıyla.Bana kullandığın 2. kasa c5 hakkında biraz bilgi verebilirmisin çünkü bende 2. el 2007 - 2008 aralığında bir c5 II kasa bakıyorum fiyatları neden bu kadar düşük D segmenti bir araca göre varsa dezavantajı nedir kronik sorunları varmıdır,parçaları pahalımıdır, ve en önemlisi bu hidro-pnömatik süspansiyon sistemi sağlam bir sistemmidir? arıza yapma olasığı nedir ve bu süspansiyon sistemin arıza yaptığındaki maliyeti nelerdir?
    ben 1.6'lık versiyonlarına bakıyorum......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ubtatto

    slm dostum sende 2007 c5 varmış o zaman bildiğim kadarıyla sendeki c5'in 2. kasası anladığım kadarıyla.Bana kullandığın 2. kasa c5 hakkında biraz bilgi verebilirmisin çünkü bende 2. el 2007 - 2008 aralığında bir c5 II kasa bakıyorum fiyatları neden bu kadar düşük D segmenti bir araca göre varsa dezavantajı nedir kronik sorunları varmıdır,parçaları pahalımıdır, ve en önemlisi bu hidro-pnömatik süspansiyon sistemi sağlam bir sistemmidir? arıza yapma olasığı nedir ve bu süspansiyon sistemin arıza yaptığındaki maliyeti nelerdir?
    ben 1.6'lık versiyonlarına bakıyorum......

    Baktığınız modellerdeki c5lerin 10 yıl 200 bin km bakım gerektirmeyecek bir yapısı vardır. 200.000 km bakım gerektirmeyen bir klasik süspansiyon tipi yok. Bence bu bile sağlamlığı hakkında bir fikir vermeli.

    Kronik bir sıkıntısı yok bu araçların. Fiyatın düşük olmasının sebebi Türk kullanıcılarının konfordan çok acaba satabilirmiyim kaygısına düşüp d sınıfı dolu citroen alacaklarına boş c sınıfı araçlara tonla para ödemeyi tercih etmeleridir. Fiyatın düşük olması tamamen kullanıcı odaklı sebeplerden kaynaklanıyor.




  • mey88 M kullanıcısına yanıt
    Pm attım
  • teşekürler fakat inanki googleda o kadar arattığım halde onlarca bilgi bulabildim ama hiçbir yerde bu sistemin arıza yaptığı zaman kaça mal olacağı hakkında bir bilgi edinemedim,bir yerde c5 parçalarının çok pahalı olduğunu görmüştüm ama nerede olduğunu hatırlamıyorum onun için ayrıca yedek parça fiyatlarınıda sordum çünkü bazı arabalar vardır alırken can yakmaz ama arıza verdiği zaman parçalarına o kadar para verirsin ki insanı araba kullanmaktan soğutur?? mesela diyelim olduda sağ aynam kırıldı* KAÇA ALINIR
    yada ne bileyim kapı kolu arızalandı vb....... gibi . ama dediğim gibi sadece citroenin kullandığı oda her modelinde değilde üst segmentinde kullandığı bir sistemin arıza masrafı ne olur gerçekten çok merak ettim, ayrıca bu süspansiyon sisteminin bakımları nasıldır , kolay mı???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.