Şimdi Ara

Aşırı ısınma(!) yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar, p4 3.0ghz 2x512mb ram 256 mb asus ekran kartı, anakartım gigbyte 915 pl bir makinem var.

    İşlemcinin fanından cok ses geldiği için -kasanın kapagı açık toz toprak(!) dolmus içeri- temizlemeye karar verdim. Hem kasa fanının hem işlemeci fanının kablo bağlantılarını sökmeden, 3 numara suluboya fırçası ve 1980 yılından kalma bir elektrik süpürgesiyle tozları temizlemeyi başardım. Güç kaynagını da az biraz temizledim fırçayla. İşlemci fanını temizlerken elime biraz termal macun bulaştı. Gerçi o kadar azalma ama ne kadar etkiler bilmiyorum. Temizlemez olaydım, o saatten beri makine sapıttı. oyun oynarken 30 40 olan fps 5 6 ya düştü. mozilla firefox bile açılırken naz yapıyor tab lar arasında ctrl+TAB la gidebiliyorum, mouse işlemiyor, asırı yavaşladı. Bios dan sıcaklıga baktım 76-82 C cpu fanı 2766rpm kasa fanı 0 rpm gözüküyor ama fan dönüyor- kasa fanı içeri üflüyor- 1 2 tane kasa fanı alsam 20-25 C düşer mi? yoksa cpu fanı almak lazım? yada dönüş hızı mı yetersiz arttırılmalı mı? Detay gerekirse resim de koyabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler







  • CPU fanini tam oturtamamissindir muhtemelen.
    Ona bak
    Olmadi macuna bak. Azsa yenile.
    En son care kasa degistir hava akimi iyi olan bi kasa al..
  • hmm 4 tane cevirmeli klipsi var. içeri ittirip cevirdim oynamıyor oturmuş gibi. cpu fanını 90 derece cevirerek takmak falan fark eder mi orjinal halini hatırlamıyorum oturdugu sekilde taktım direk?
  • Muhtemelen cpu fanının en az bir bacağını oturtamamışsın. Mümkünse anakartı söküp takarken gözle ve elle kontrol ederek yerine iyice oturup oturmadığını kontrol et. Ha birde eski thermal macunu bir güzel temizleyip (aseton gibi ucucu bir sıvıyla) yenisini sürersen (acemi olduğunu düşünerek iletken olmayan bir thermal macun kullanmanı öneririm) sanırım sorunun çözülür.
  • Önfcelikle soğutmayı tekrar takmanı öneririm bunu yaparkende termal macunu tamamen temizle yenisini düzgünce sık ve yay sonra yaerlerştir.

    İkincisi ise ne yaparsan yap 20 dereceye düşemezsin kasa fanı ile problemi iyi sapta boşa para verme
  • eski bir fan bulup onu da ekledim kasaya, yanları tamamen açık kapakların ikisini de çıkarttım. cpu fanını söküp taktım. şimdi daha iyi performans alıyorum. bir tane daha kasa fanı alıp takacagım o zmn tamam olur hersey sanırım.

    dark hocam 20-25 derece daha düşürmekten bahsetmiştim 50-60C civarına yani.
    yardım eden herkese teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.