Şimdi Ara

Aşırı Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar bir süredir oyun oynarken bilgisayarda aniden kapanma sorunu yaşıyordum. Forumlarda araştırdığım kadarıyla bu sorunun aşırı ısınmadan kaynaklı olabileceğini öğrendim ve oyun esnasında Everest programından aşağıdaki değerleri tespit ettim bu değerler zamanla daha da artış gösteriyor. AMD 5000+ işlemci 9600 GT Ekran kartı ve 2 GB Ram olan sistemde Power Man'in 350 W'lik güç kaynağını kullanıyorum PSU ve soğutucu yetersiz gibi görünse de 1 senedir aynı sistemle hiç bir sorun yaşamadan oyunları oynadım. Ancak durduk yerde ne gibi bir sorun çıkmış olabilir. Tozlanma, termal macun bitmesi vs gibi şeyler araştırdım internetten ancak tam olarak tespit etmeden yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Anlayan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

    CPU 1 / Çekirdek 1 81 C

    CPU 1 / Çekirdek 2 69 C

    MCP 84 C

    Aux 97 C

    Grafik İşlemci (GPU) 78 C







  • ısılar baya yüksek sadece işlemcinin değil diğer bileşenlerde yüksek büyük ihtimal havaların ısınmasından kaynaklanıyordur malum oturduğumuz yerde terliyoruz
  • ancak daha önce böyle bir sorun yokken bir anda böyle olması ilginç geldi pc ye format attım düzelmedi tozları silmeye çalıştım gene aynı acaba donanımları tek tek söküp temizlesem faydası olur mu basınçlı hava olmadığı için elektrik süpürgesiyle tozları almaya çalıştım ama yetersiz gelmiş olabilir mi acaba ?
  • eyer macun varsa elinizde macunu yenilemede fayda vardır
  • Bugün denemeye çalışıcam az önce bilgisayarı açıp baktım tozlar içeride topak halini almış artık :) geniş kapsamlı bir temizlik yapmayı deniycem termal macun olması gereken yerde de sadece kalıntılar kalmış bunu yayarak sürmem gerekiyor değil mi ? yani sürdüğüm kısımda boş yer kalmayacak az önce baktığımda eski macundan kalan çok az bir yerde vardı çünkü. Bunun fiyatı ne kadardır ? Herhangi bir bilgisayarcıda bulabilirmiyim ?
  • evet prinç tanesi kadar sürün ve onu güzelce ince olacak şekilde yayın her bilgisyarcıda bulunması lazım lakin ben yerinizde olsam kendim alırım bilgisyarcıya vereceğiniz para ile ben kendim alırım ve 4-5 defa kullnırım sizin alacağınız daha iyi perfonmans verir bilgisyarcı ise dandik birşey sürer tavsiyem bu macun olacaktır hem anakartın çpininede sürersiniz
    http://www.hepsiburada.com/Liste/gelid-gc-extreme-termal-macun-gamer/ProductDetails.aspx?productId=bd100232&categoryId=1125




  • çok teşekkürler zalman ben daha ucuz sanıyodum gerçi bunu ama olsun bir de birşey farkettim az önce yolladığım değerler oyun açılmadan önce oldukça düşük oluyo en son işlemcilerden birinin ısısı 108 C'yi gördü ve yine pc kapandı soğutucuların hepsi çalışıyo pc açıkken baktım ama bu macun şart mı bu kadar bazı yerlerde gerek yok falan diye yazıyo ama pek bilmiyorum yani sadece temizlik yeterli değil mi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emretrg

    çok teşekkürler zalman ben daha ucuz sanıyodum gerçi bunu ama olsun bir de birşey farkettim az önce yolladığım değerler oyun açılmadan önce oldukça düşük oluyo en son işlemcilerden birinin ısısı 108 C'yi gördü ve yine pc kapandı soğutucuların hepsi çalışıyo pc açıkken baktım ama bu macun şart mı bu kadar bazı yerlerde gerek yok falan diye yazıyo ama pek bilmiyorum yani sadece temizlik yeterli değil mi :)

    Isı değerlerin oldukça yüksek. Bu değerlerde Macun yenilemende fayda var. 10TL'lik bir malzeme için Sistemi tehlikeye atmana değmez..
  • saolasın aLcat[R]aZ deneyeceğim bunu. bu sorun ortaya çıkmadan önce termal macun diye bir şeyden haberim yoktu inşallah düzelir bunu uygulayınca çünkü 1 senedir aynı ekran kartıyla hiç bir sorun olmazken şimdi oyunlarda durduk yere ısınıp kapanması tuhaf geldi o yüzden ya tozlanma ya da bu macunun olmaması gibi bir şey olabileceğini düşünüyorum ben de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.