Şimdi Ara

Asgari ücretliler hazırmıyız (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
2
Favori
22.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şu an çevremde sürekli duyduğum asgari ücret zammı ile ilgili bir şeyler yazayım bende.

    Asgari ücret çok arttı işten atacaklar bizi diye korkan bir grup var. Bu gruba biz Makarnayı çok yiyenler grubu diyelim. Halbuki daha bir kaç ay önce bu kişiler "koyduk mu" diye ortada gezinen, kendi yaşam stilini Almanya'nın kıskandığını sanan, 3. havaalanı deyip heyecandan eli ayağı oynayan, kendi uçağımızı, helikopterimizi yaptık diyenlerden oluşuyor. Bu kişiler devletin belirlediği en düşük maaşı bile alırken işten atılacak korkusu ile yaşıyor şu an. Ve hala atılmalı diye de ortalık da dedikodu çıkarıp asgari ücrete zam gelmesin diye dua eden de aynı kişiler. Bu forumda bile konuları okuyun tamamen bu. Bu insanlar yapılan asgari ücret zammını müdür maaşı mı sanıyor diye düşünüyorum bazen. Adı üstünde asgari ücret zam mı, bir insanın yaşayabileceği en asgari ücreti alıyor ama korkuyor çok para alıp maliyetleri arttırdığını sanıp kapıya konulacağını düşünüyor.

    Bir de bir grup daha var. Bu grup diğer grubu yıllardır uyarıyor kandırılmayın diye. Üretim olmazsa işsiz kalma korkusuyla yaşayacaksınız diye. Memlekette üretim yok. Havaalanından, uçaktan, helikopterden sanane diye söylüyor. Sen böyle giderse borç içinde sürüneceksin ve üstüne bir de en düşük ücretle çalışırken bile işten atılma korkusuyla yaşayacaksın. Çünkü üretim yok. Bu sebeple işsiz kalacaksın.

    Ve bu ikinci grup her zamanki gibi haklı çıktı. Ömür boyu da haklı çıkacaklar. Çünkü bunu bilmek için 2 ile 2 yi toplayabilecek kapasiteye sahip olmak yeter.

    İşin özü işten atılma senaryosunu yaşayacaklar için söylüyorum bunu. Neden atıldığınız bu son sözüm içinde, dikkatli okuyun. Kendinizi patron olarak düşünün. En düşük maaşla çalışan yani asgari ücretle çalışmayı kabul eden işçileriniz varsa bu adamları işten kovup yerine daha pahalıya çalışan eleman mı alırsınız, yoksa memleket battı iş yok, üretecek bir şey bulamıyoruz diye mi asgari ücretli çalışanınızı işten çıkarırsınız?

    Kısaca kabul edin arkadaşlar. Memlekette üretim olmadığı için işsiz kalacaksınız, asgari ücret zammından değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kimse asgari ücrete gelen zamma sevinmesin seçimden sonra her şeye öyle bir zam yaparlar ki keşke asgari ücret 1603 tl de kalsaydı dersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    kimse asgari ücrete gelen zamma sevinmesin seçimden sonra her şeye öyle bir zam yaparlar ki keşke asgari ücret 1603 tl de kalsaydı dersiniz.

    1 yıldır insanlar hiç zam almadan bir sürü şeye yüksek oranda zam geldi. O nedenle insanlar neden bu zamların kazanç ile alakalı olmadığını çözemiyor anlamış değilim.
    Eğer dediğiniz gibi olsaydı en son Ocak 2018 de zam aldı insanlar. Neden o tarihten bu zamana kadar her şeye zam geliyor. Uyardık yıllarca insanları, üretim olmazsa az maaş alırsın ve her şeye zam gelir diye. İnanmadı insanlar. O nedenle veriyorum mehteri. Haydeeee

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  •  Asgari ücretliler hazırmıyız

    Buna da hala gülüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • asgari ücretliler hazırmıyız kaldır elleri dıı dıı dıdıdıt dıı dıı dıdıdıt kop kop kop hadin köpük partisine şimdii süt döküp biribirimizi yalıyoruz hüloov 2020 tl maaş vuuuov almanya çatır çatır çatlıyor şuan
  • Eeee hocam ,direk bodoslama söylemek doğrumu,alıştıra alıştıra söylesene,çocuklar şimdi korkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    Eeee hocam ,direk bodoslama söylemek doğrumu,alıştıra alıştıra söylesene,çocuklar şimdi korkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    siz hata bulmak isterseniz mersedeste de hata bulursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    siz hata bulmak isterseniz mersedeste de hata bulursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.