Şimdi Ara

ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNMEK (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
5
Favori
29.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok zor bi hayat, Allah sabır versin, helalinden bol rızıkda versin inş.
  • Arkadaş hesabı ortaya koymuş 1 evde 2 erkek (babam ve ben) maaşı var ev bizim araba bizim kredisi yok babamın emekli maaşı benimkinden yüksek (asgari ücretin bayağı bir üstü) ama ayda 1 kere dışarıda yemek yiyebiliyoruz eve yeni bir şey almak için 2 ay para biriktiriyoruz herhangi bir kredi borcumuz vs yok buna rağmen istediğimiz şeyi istediğimiz zaman yapamıyoruz bir kıyafet alırken 2 kere düşünüyorum kaç aydır aynı kunduralar ayağımda belki yıl olacak.Herhangi bir birikim yapmaya kalkışsak veya kredi altına girsek heralde evden dışarı burnumuzu çıkaramayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burkocan

    Cevap: Almanyada gayet rahat yaşayabilirsiniz

    Ben Almanya’da yaşıyorum ve senin bu söylediğine bakarak açıkça söyleyebilirim ki, “kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsun” Almanya’da asgari ücret vergi numarana göre değişir ve birim olarak asla ve asla bir Türkiye’deki rakamı tutmaz. Ev kirası + yan masraflarla beraber ortalama 750€ giderin olur. Vergi numaran 4 ise de asgari olarak 900-1000€ arası maaş alırsın. Şeytan bunun neresinde ?

    Edit: yahu şu Almanya’yı yada diğer ülkeleri gözünüzde neden bu kadar büyütüyorsunuz anlamıyorum. Alım gücü yüksek evet ama düşündüğünüz gibi de yaşanmıyor yani..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 6 Şubat 2018; 18:07:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2300 alıyorum ev kendimin paralar faturalara akıyor sigorta da diş randevu sırası bulamadığımdan dişimi özelde yaptırmak zorunda kaldım taksiti ödiyemediğimden eve haciz geleceğini söylediler sağdan soldan borç arıyorum krediler şişmiş kimse kredi de vermiyor , yani sağlık konusunda bir sorun olursa hayat hepten felç oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    konu dışı olacak ama Almanya'da standart bir aile için giriş-orta sınıf ev fiyatları ne kadar?
  • Arkadaşlar bu devirde karı koca çalışmadan ev geçindirmek imkansız. Tek ben çalışayım ev geçindrieyim çoluğum cocuğum olsun istiyorsanız en az 5000 şart arkadaşların dediği gibi. Bu maaşı tek kişi alamıyorsak hata bizde. Kendimden örnek vereyim lisede aylak aylak gezdim. Arkadaşlarım test çözerken ben gezdim dolaştım. Üniversite kazanamadım açıktsn işletme okudum. Şuan 2200 liraya bi restorantta depo sorumlusu olarak çalışıyorum. Liseden arkadaşlarımın çoğu iyi bi üniversitede okudu iyi meslekleri var. Mesela biri muhasebeci uzman cocuk 4100 lirs maaş alıyor. Biri çevre mühendisi 5000 kazsnıyor. Biri yazılım mühendisi oldu 7000 alıyor. 29 yaşındayım bu meslekte alacağım maaş 5 10 sene sonra en fazla 3000 3500 olur ama bu arkadaşlar ofiste daha üst pozisyonlara geçecek maaşları iki kat artacak. Allah bereket versin gözümüz yok ben burda hatayı kendimde arıyorum devlette değil. Hükümet yanlısı değilim yanlış anlamayın ama dediğim gibi düzgün bi üniversite okuyup düzgün bi işe girseydim tek ben çalışarak ev geçindirebilridim. Ama şuan mecburen eşimde çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • işte bu yeni ve güçlü Türkiye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretle çalışanlar genelde anne baba evinde işini gücünü düzeltene kadar yahut ömür boyu beraber yaşıyorlar. Anne babanın emeklisi + maaşla geçiniyor insanlar. Asgari ücretli insan evlenmez diye birşey yok evlenir ancak düşünür herşeyi konu sahibi pek düşünmemiş veyahut hesaplayamadığı şeyler olmuş hayatında. Evin internetini iptal edebilirsin yada kaynanayı eve alabilirsin yada oraya taşınabilirsin. Diğer seçenek rahatını bozarak ikinci bir iş yapması
  • Samsundayım, ben ve eşim ortalama 6.000 kazanıyoruz. Rahat yaşıyoruz ama lüks içinde değil. Kiradayım, ve aracımız yok. Belki zorlasak araba alırız kredi falan ama bu sefer yaşam kalitemizden düşecek. Kredi, taksitler, kredi kartı kira, kreş, faturalar derken aylık 3.000 kesin ödemem gereken para var. Gerisi ile idare ediyoruz. İdare ediyoruz derken hemen hemen istediğimizi yapıyoruz. Zorlayınca yazın tatile de gidiyoruz. Fln. Arkadaşım var samimi olduğum, o da 2.300 gibi bir maaş alıyor. Ama çok zor geçiniyorlar, mesela oturdukları ev çok kötü ve daha iyi eve çıkamıyorlar. Benim çocuğum oyuncak istediği zaman fiyatını düşünmeden alıyorum ama o alamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Yinede Almanya da şartlar daha iyi onların eğitim yardımı ev yardımı gıda yardımı adı altında bir çok yardımları olduğunu duydum. En azından burada ki sağlık ve hizmet daha iyidir.
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Yeri burası değil ama gluten, şeker, nişasta kesip sülük tedavisine başlarsanız rahatlar. Bir de ev içinde youtubetan baktığı videolardan spor yaparsa iyi gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cahilce gelicek ama kredi kartı en düşük limitini ödeyerek geçinebilirsiniz anca
  • Evim olduğu halde geçinemiyorum allah ailesi olana sabır versin bu ülkede gavur diye tabir edilen insanlar çalışıyorlar maaşları yine yüksek değil ülkelerine göre ama 2 - 3 ayda 1 yurtdışına tatile çıkabiliyolar ben asgari ücretle şehir içinde minibüse binmek için 2 kere düşünüyorum aman dikkat et forumda makarnacılar olabilir seni kötü görebilirler hala bu asgari ücretten memnun olup dua eden insanlar var.
  • Bence arkadaş mucizevi şekilde formüle etmiş . Ben en çok 26 tl bile olsa artırmasına şaşırdım . Kutluyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiyede asgari ucret yanlis anlasiliyor.Vasifsiz ise yeni giren isi bilmeyen birine verilecek en dusuk ucret asgaridir.Ama bizim isverenlerin isine boyle geliyor vasifli vasifsiz herkese asgari ucret vermek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net imkansızdır.
    Anca kendi evin varsa belki kıt kanaat geçinebilirsin, onun dışında eşin varsa onun da çalışması gerek.
  • RIME kullanıcısına yanıt
    Yeni bir ev alacaksan 250 bin € üzerini gözden çıkarmalısın. Eski ev ise min. 70 bin den başlar ve “en “az 70 bin de masraf (çatı,tesisatlar,kalorifer,sıva,boya) yapman gerekir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881-1938

    Yinede Almanya da şartlar daha iyi onların eğitim yardımı ev yardımı gıda yardımı adı altında bir çok yardımları olduğunu duydum. En azından burada ki sağlık ve hizmet daha iyidir.

    Öncelikle belirtmeliyim ki Türkiye’deki sağlık sistemi çok daha iyi.

    Bahsettiğiniz yardımları alanlara da ben (genel olarak) devlete de, dünyaya da zarar gözüyle bakıyorum. Neyse ki Türkiye sözkonusu anlaşmayı imzaladı ve Türkiye’de malı mülkü olanların devlet yardımı almasının önü kesilecek artık, zira buralarda devlet yardımı ile geçinen tipler, Türkiye’ye (kırk yılda bir) tatile gittiklerinde havalarından yanlarına varılmaz.

    Hele ki Türkiye de olacak bu yardımlar, iddia ediyorum ki milletin %90’ı çalışmaz. Velhasıl buralarda insanlar aşırı derecede tembel.

    Kısaca belirtmem gerekirse de ev kirası, mutfak masrafı, yan masraflar ve geçim bedeli olarak ortalama 1800€ yardım alan bir tanıdığım da var!

    Hak mı ? Elbette değil.

    Not: kullanıcı ismin ve foton Harika.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Hastane sistemine katılmıyorum mesela. Ortopedi için randevu alacaksın ama randevular 2 hafta sonrasına veriliyor sabah erkenden gitsen sana randevun yok diye geri çeviriyor bir MR çektireceksin 1 ay belki 2 bu il ilçeye göre değişir sistem de problemler mevcut.

    Almanya da bu yardımlara karşı bizde bahçesine traktör tırpan motoru vurmadan mazot parası alan, fındık bahçesine gübre atmadan yer parası alan, merkezi sistemli evde oturup kömür yardımını kimsesizlere satan, evli olup sırf ölen anne babadan kalan maaşı alabilmek için boşanmış gibi gösteren insanlarla dolu. Helalinden çalışmak kadar güzeli yok şu dünyada.

    Not: Örnek almaya çalışıyoruz ilerlediği yolda =)
  • Cevaplar, zihinler dehşet verici bir seviyeye ulaşmış. Söyleyecek kelime bulmakta zorlanıyorum.

    Kimisi evlenmeseydin diyor, kimisi işi olan eş ile evlenseydin diyor, kimisi yiyecek yemeğin olduğuna şükret diyor.

    Gören de sanacak ki bunları söyleyenlerin hayatları dört dörtlük, tüm hayatları plandladıkları gibi ilerliyor, hiç bir sorunları sıkıntıları yok...

    Zihinler o kadar yıkanmış, insanlar o kadar köleleştirilmiş ki göte sokulan kazık için sesini çıkarma şükret, biat et, itaat et gibi teslimeyetçi düşüncelerden başka birşey düşünemez olmuşlar.

    Aldığımız nefese şükürler olsun lakin biz insanız kardeşim, araştırmak, sorgulamak, iyiyi düşlemek, hedeflemek, istemek insani şeylerdir. Bunları istiyoruz diye halimize şükretmemiş olmuyoruz. Dinden çıkmış olmuyoruz, gavur olmuş olmuyoruz!!!! Bırakın artık sizin teslimeyeti kabul etmiş zihinlerinizin aksi yöndeki düşünceleri dışlamaya ve linç girişimi başlatma gibi ilkel ve adi düşüncelerinizi.

    Söylenecek çok şey var da gerek yok. Gerçekten çok iğrendim bu cehalet dolu düşüncelerden, yıkanmış beyinlerden ve aptallıklardan. Allah ıslah versin, akıl fikir versin.




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.