Şimdi Ara

ARTIŞ NEYE GÖRE NEDEN HİÇ DÜŞÜŞ OLMUYOR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Markalar elbetteki güncel kur değerlerine göre birçoğu dün akşam fiyat güncellendi kabuldür ANCAK kur dolar bazında şuan %6.59 Euro ise % 6.82 oranında geri düştü. Bilen varsa cevaplasın lütfen bu otomobildeki kur zammı hangi kur a göre yapıldı, yüksek kura göre zam yapıldıysa ki muhtemelen öyle şuan %6-%7 değer düşüşünü neden mevcut fiyatlara yansıtmıyorlar. Hiçbir firmaya veya şirkete belirli bir ithamda bulunmuyorum ancak kendi şahsi fikrime göre bu yapılan çakallıktan başka birşey değil, 1-2 gecede hemen hızlıca kur zammı yapmayı bilen firmalar 1-2 gün içinde kur düşüşünü ne hikmetse yapmıyorlar... ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM !?




  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

    Yalnız burası otomotiv forumu ayrıca konuyu ya okumadınız yada anlamadınız birdaha okumanızı rica ederim. Burada eleştirilen yüksek kuru bahane edilerek 1-2 gün içerisinde hızlıca yapılan zamların, kur belirli bir oranda geri çekilince zamların aynı oranda neden geri çekilmediğidir. Yoksa herkes dövizin artmasıyla birlikte teknoloji ve hammadde zammının geleceğini tahmin ediyor diye düşünüyorum.

  • kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Daha bu gün dövizin ateşi düştü oda düşüp düşmediği belli değil piyasaya önce güven gelsin yavaş yavaş düzene girer
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

    Otomotivdeki çip krizi ayrı bir muamma neden diyecekseniz ilginç bir şekilde Toyota markası biz çip krizini atlattık diye açıklama yaptılar (Toyota Türkiye değil global), buna ilaveten yanlış hatırlamıyorsam Honda da benzer bir açıklama yapmıştı. Yani çip sıkıntısı söz ettiğiniz gibi var ancak önümüzdeki yıl bu sorunu halleden firmalar rakiplerine göre öne geçecekler, buna da Vw grubunun pek sıcak bakmayacağını ve Honda ve özellikle Toyota ya pazarı kaptırmamak için aksiyon alacağı düşüncesindeyim...

  • Zaten arz az talep çok çok fazla. Bahane bulmuşken zam yapar ama geri almaz. Piyasa şartları!

    Arz fazla olsaydı rekabet olur fiyatlar düşerdi, ya da liste fiyatı sabit bile kalsa yüzde 20-30 kadar pazarlık yapıp düşen zamanlar olduğu gibi gayri resmi düşerdi.

    Millet kuyrukta bekliyor, seneye teslimat için iki ay önce parasını ödedim diyen var. Kaparo verenlerden birkaçı fiyat yükseldi diye vazgeçer, onların sırasını da satarlar anında. Bu haldeyken piyasada fiyat düşmez.
  • kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Cip krizi bizim gibi geri ülkelerde var almanyada 20 bin euro aldığı aracı 25 bin euro dan satan gördünüz mü?
    Ocakta büyük ihtimal ötv indirimi gelir yeter ki piyasaya güven gelsin yeter ki alım gücümüz yerine gelsin
  • Ekonomide fiyat yapışkandır, yukarı çıkar ama kolay kolay aşağı düşmez. Bir de üstüne ekonomi yönetiminde tek gayesi bir avuç doğu karadenizli zengini daha da zengin etmek olan bir yönetim olunca fiyat indirimi bekleyene gülerim.

    Araba ağaçta yetişse ağaç sulayandan ötv alıp kimsenin kullanmadığı garantili köprülere, otoyollara, havaalanlarına verecekler hala "fiyat neden düşmüyor?" diyor vatandaş...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.