Şimdi Ara

ARTIK ÇALIŞAMIYORUM, OLMUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 12.sınıfım, lise hayatım boyunca hep çalışan birisi oldum bundan dolayı konular hakkında bilgi sahibiyim sadece soru tiplerinde hafıza kaybım var. Matematik integral dışında bitti, okulda integrale geçmeyi bekliyorum. Fizikte sayısal konularda gayet iyiyim ama yorum sorularında hiçbir şekilde doğru yapamıyorum. Kimyama güveniyorum Hız-Denge ve Organik dışında Kimya'da bitti. Biyolojim kötü dershaneye gittiğim için dershanem ile paralel gitmeye çalışıyorum ama netlerim 6'yı geçmiyor ortalama 4-5.

    Şimdi gel gelelim netlere, Türkçem cidden iyi değil 21-25 arası gidip geliyorum 11.sınıfta 32 yaparken bu denli düşmesi moralimi bozuyor. TYT Matematik problemler ve geometri dışında yanlışım pek çıkmıyor problemler için de 8 soru varsa 5'i yada 6'sı doğru çıkıyor. Geometride az buz problemim var Endemik GEO almayı düşünüyorum işe yarayacağını söylediler. Temelim var geometri için. TYT Sosyal için konuşmam gerekirse tarihi ya full çekiyorum ya da 1 hata çıkıyor, din full felsefe 1 yada 2 yanlış geliyor. Coğrafya hiç soru yapmıyorum 11-12 net arası geliyor. TYT Kimya için Fizik 4-5 net, Kimya full, Biyoloji 3-4 Net geliyor. Biraz sıkıntıdayım bu konuda.

    YKS için konuşmam gerekirse 11-12.sınıf konularında bir eksiğim yok. Logaritma çalışmaya başlarken hiç konu tekrarı yapmadan 12 testte 0 hata ile bitirmiştim dediğim gibi matematik sıkıntım yok.

    Peki ana düşünceye gelecek olursak, ben artık çalışacak şey bulamıyorum. Masaya oturuyorum zamanın geçmesini bekliyorum yada ödev yapayım derken soruları yapamayınca moralim bozuluyor. Dershane kitapları cidden zor (Fen Bilimleri) ve sınava yönelik değil. Dershane sınavları ÖSYM tipi değil, Özdebir sonucum fena değildi daha çok ÖSYM tipi sorular barındırıyordu. Ne yapmalıyım arkadaşlar fizik mi çalışayım konu bilmiyorum biyoloji mi çalışayım okuduğumu anlamama problemim var ezberim 0. Elimde olsa matematiğe abanıp matematik bölümü okurum ama ne iş imkanı var ne de maddi güvencesi var.

    Benim gibi olan arkadaşlarım varsa yoruma bekliyorum yardımlarınız benim için çok önemli..

    He bu arada, hedef 5-20K arası... :(







  • öncelikle tavsiyem oturup sızlanman yerine sorunları belirleyip çözüm üretmende masana geçiosun son deneme netlerin mesela türkçe 21-25d demişsin açıosun denemeyi nerde hatan var okadar net azalması sebebin dil bilgisi mi paragrafta mı sıkıntı onu belirliyosun dil bilgisiyse konu eksiği çalışcaksın paragraf günlük 20 paragraf seni kurtarır fizik konusuna yorum kısmına gelirse konunun mantığı bilmen gerekiyor formulleri bilip onların nerden geldiğini anlarsan neye sebeb olduğunu mesela atışlardaki 2 top atılıo işte kütle etkilemio düşme süresini falan gibi sorunu belirler ve doğru çözümü yaparsan olmayacak şey yok hadi kendine gel asıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengo385

    öncelikle tavsiyem oturup sızlanman yerine sorunları belirleyip çözüm üretmende masana geçiosun son deneme netlerin mesela türkçe 21-25d demişsin açıosun denemeyi nerde hatan var okadar net azalması sebebin dil bilgisi mi paragrafta mı sıkıntı onu belirliyosun dil bilgisiyse konu eksiği çalışcaksın paragraf günlük 20 paragraf seni kurtarır fizik konusuna yorum kısmına gelirse konunun mantığı bilmen gerekiyor formulleri bilip onların nerden geldiğini anlarsan neye sebeb olduğunu mesela atışlardaki 2 top atılıo işte kütle etkilemio düşme süresini falan gibi sorunu belirler ve doğru çözümü yaparsan olmayacak şey yok hadi kendine gel asıl

    Günde 20 paragraf yapabilirim, inanıyorum. Peki fizikte ne yapmalıyım? Formüllerin hepsini biliyorum sayısal soruları da rahatlıkla yapabiliyorum bi youtube kanalı önerebilir misin fizik ile ilgili? Ocak ayına kadar ciddi ilerleme kaydetmek istiyorum netlerim artmalı :(




  • Hocam bu işler soru tipi ezberlemek ile olmaz benden söylemesi. Fizikte yorum yapamıyorsan büyük ihtimalle temelde bir sıkıntı var. Fiziksel olayların neden gerçekleştiğini yorumlayabilmen ve arkasındaki sebepleri iyi anlayabilmen gerekiyor. En baştan alarak fiziğe tekrar çalışmanı öneririm ama bir konu bittikten sonra neyin neden olduğu kafana yerleşmiş olmalı. Mesela işte iki cisim üst üste üstten çekiliyorsa şöyle çözülüyor alttan çekiliyorsa şöyle çözülüyor gibi bir öğrenme olmaz. Sürtünme kuvvetinin her zaman hareketi engelleyici yönde olduğunu anlamak önemlidir mesela ya da iki cisim arasındaki sürtünmenin "iç kuvvet" olacağını bilmek ve sistemin bütününü etkilemeyeceğini görmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eels -- 26 Kasım 2017; 20:5:47 >
  • Coldcoff kullanıcısına yanıt
    hocam umut öncül var youtubede ben ondan yararlanıyorum güzel baya bide şöyle diyeyim mesela evde mesela soruyla uğraştın yapamadım diyip bırakma uğraş okulunda veya dershanende sor kavra neden böyleymiş diye hocaya sorduğunda çat çat formule dayayıp alıpta tamam bu formul deyip geçme o formulse niye orda kullanıldı gibi mantığına yatır ezberleme
  • Hocam özdebirde kaç yaptınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustaphi M kullanıcısına yanıt
    110k da 9k ya girdim tür 27 mat1 25 fen1 10 sos 10 mat2 28 fizik 10 kimya 7 biyo 3
  • Öncelikle soğukkanlı olmalisin.Bu dönemlerde herkes bir bunalımda zaten.Sen çalışmaya devam et netler zamanla yükselecektir kafaya çok takma neden yanlış yaptığını ya da yapamadığını bul ve üstüne git.Sorunlarının çözümlerini bulmaya calış sen bulamazsan kimse sana yardım edemez.Bu yasa gelmiş bir insanin kendini tanıyor olması gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu yazıları kısa kesin üşendim ya okumaya yardımcı olamıyacağım kusura bakma:D
  • Nick avatar uyumlu olsun dedim hocam hem değişiklige ihtiyacım vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.