Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
31
Favori
54.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LİMİTLESS 55" 5.1 DTS HD

    Uzun zamandır ilginç ve değişik konulu bir film izlememiştim limit yok ilaç gibi geldi bana.

    İnsan beyninin %20 sini kullanır bir hap bunu daha yukarılara taşıyabilir mi? Peki ya ödemeniz gerek bedel. Film ilginç konusuyla zaten merak uyandırıyor. Biraz monoton başlıyor ama ilk 5 dakikada kendinizi kaptırıyorsunuz. Tam işler rayına oturdu adamın yaptıklarına bak derken birden tepetaklak oluyor her şey film içinde şimdi sıçtı dediğiniz bir kaç bölüm var gayet keyifliydi. Görüntüde zaman zaman kumlanmalar var ama siyahın yoğun olduğu sahneler değil sanki bilerek öyle bir hava verilmiş gibi öyle yapılıdysa bile beğenmedim. sesler gayet güzel konuyu ise oldukça beğendim. türkçe 2.0 dts hd ve ingilize 5.1 dts hd ses seçenekleri var.

    Görüntü 73
    ses 88
    film 95
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozdoyumvolkan

    LİMİTLESS 55" 5.1 DTS HD

    Uzun zamandır ilginç ve değişik konulu bir film izlememiştim limit yok ilaç gibi geldi bana.

    İnsan beyninin %20 sini kullanır bir hap bunu daha yukarılara taşıyabilir mi? Peki ya ödemeniz gerek bedel. Film ilginç konusuyla zaten merak uyandırıyor. Biraz monoton başlıyor ama ilk 5 dakikada kendinizi kaptırıyorsunuz. Tam işler rayına oturdu adamın yaptıklarına bak derken birden tepetaklak oluyor her şey film içinde şimdi sıçtı dediğiniz bir kaç bölüm var gayet keyifliydi. Görüntüde zaman zaman kumlanmalar var ama siyahın yoğun olduğu sahneler değil sanki bilerek öyle bir hava verilmiş gibi öyle yapılıdysa bile beğenmedim. sesler gayet güzel konuyu ise oldukça beğendim. türkçe 2.0 dts hd ve ingilize 5.1 dts hd ses seçenekleri var.

    Görüntü 73
    ses 88
    film 95



    Kitabini okuduktan sonra izledigim ve kesinlikle izlenmeli okunmali dedigim mukemmel bir filmdir limitless. Kesinlikle herkese tavsiye edebilirim bende bu arada 8 mile yalan oldu bugun yarina insallah :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handsome88 -- 25 Aralık 2011; 2:51:33 >




  • EASY A 55" 5.1 DTS HD

    Değişik bir gençlik filmi olmuş eğlenceliydi, okulda kendi halinde bir kız olan Olive hakkında bir dedikodu yayılmaya başalmıştır. Bekaretini kaybetmiştir bunun gerçek olmadığını anlatmaya çalışsa da başarılı olamamıştır dedikodu çok hızlı yayılmaktadır. Kendini olayların akışına bırakan Olive artık kontrolü kaybetmiştir ancak kontrol zaten hiç onda olmamıştır ve hayatı alt üst olur. Görüntü güzel ses tatminkar eğlenceli bir popcorn filmi.

    görüntü: 82
    ses :70
    film :65
  • Platoon


    Film Chris Taylorun (Charlie Sheen) Vietnam savaşına katılması ile başlıyor. Kendisinin dedesi ve babası Birinci ve ikinci dünya savaşında da savaşmışdılar. Ve daha sonra bu savaşta yaşadıklarını ve askerlerle tanışmasını konu almaktadır. Vietnam savaşı sırasında, genç ve deneyimsiz askerlerin, savaşın dehşeti karşısında yaşadıklarını özetleyen filmde, öldürme içgüdüleri ağır basan çavuşun, barış yanlısı askerle çelişkileri ön plana çıkmaktadır. Avcıyken av konumuna düşen müfreze, Vietnam ormanlarının zor koşullarında her kaybettiği adamla zayıflamaktadır. İnsanın ölüme karşı mücadelesinin anlatıldığı ödüllü filmde Müfrezede tam 30 farklı erkek vardır ve hepsi Elias, O'Neil, ve Warren isimli çavuşlar tarafından kontrol edilmektedirler. Filmde biri barış seven diğeri ise savaş hayranı bir çavuşun da arasında geçen tartışmalara da konu olmaktadır. Chris Taylor ise suçsuz insanlara zarar veren askerlerle tartışmaktadır.


    görüntü:90

    ses:90

    Film:95

    Kesinlikle güzel bir savaş karşıtı film diyebiliriz,arşive katılması gereken bir film bence...




  • Dolphin Tale: 720p MKV, dts 5+1, 2011 yapımı, ağa takılarak kuyruğu kesilmek zorunda kalınan yunusun gerçek hikayesi. Benim gibi yaşı 40 olanlar hatırlar, eskilerden köpek Lassie ve yunus Fhilipper ın hikayeleri vardı. Vurdu kırdı olmayan, çocuklara hayvan sevgisini aşılayan. Şimdiki garip garip şekilli, şiddet içeren animasyonlarının, perili sihirli saçma sapan dizilerin yanında eski Heidiler, çakmaktaşlar, temel reisler ne güzeldi. Dolphin Tale sanki eskilerden kalma güzellikte, özellikle çocuğu olanlar için ailecek başına oturup seyredilmesi gereken bir film.

    Konu:81, Ses:79, Görüntü: 76
  • SCENT OF A WOMAN: Kadın Kokusu (Aslında ilk seyredişimde ismin filme uygun olmadığını düşünmüştüm. Ancak sonraki seyirlerimde anladım ki Al Pacino nun filmde kör oluşunu ve kadınlara olan ilgisini daha güzel anlatacak başlık olamazdı) Benim arşivimdeki ilk beş filmden birisi. 1992 yılı ABD yapımı-Dram, 157 dakika. İmdb puanı: 7.8 / 76.527 oy toplamında. Al Pacino, Chris O'Donnell başrollerde. 93 yılında Al Pacino ya oscar kazandırdı.

    Konusu: (Alıntı) Bir Kolej öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bir nevi 'bebek bakıcılığı' yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slade' in haftasonu için çok özel bir planı vardır.Bu plana yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci sınıf şarap, tango, limuzin ve ne yazık ki, bir de 45' lik dahildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie' yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur.

    Görüntü: Blu-ray filme yakışmayacak görüntü kalitesine (kalitesizliğine) sahip, dvd film gibi. [6/10] Bu yorumu forumdaki eski yorumlarım arasında buldum. Tekrar izleyince görüntünün aslında çok güzel olduğu dikkatimi çekti. Sadece filmin başında genç oyuncu ile albay ın barakada konuştuğu sahnede, genci gösteren kameranın olduğu sahnelerdeki fon görüntüsünde sorunlar var. Başka bir forum sayfasında HD seslerin farkları anlaşılabiliyor mu diye tartışırken bir arkadaş “zamanla farkı anlarsınız, tecrübe gerekli” demişti, demekki haksız sayılmazmış. Yeni görüntü puanım: 91
    Ses: Dts-Hd-MA 5+1 orj dublaj (ve Türkçe altyazı) Filmde surround hoparlörler neredeyse hiç duyulmadı, sadece müziklerde belirginleştiler. Bunun yanında sesin dağılımı, center hoparlörün performansı iyiydi. 83
    Konu: 97. Mükemmel bir konu, bir dram filmine göre uzun gibi görülse de, bence konu o kadar güzel işlenmiş ki özellikle son 40-45 dakikanın bitmesini istemediğim gibi filmin nereye gideceğinden de emin olamadım. Özellikle son bölümünde, albayın okul yönetiminin ağzına mıçma bölümü süperdi. Ayrıca birden karşımıza çıkan 4 dk lık tango sahnesi ve bu sahneyi oynayan Gabrielle Anwar ın filme yakışan sadelik ve güzelliği de şahaneydi. Filmin iki başrol oyuncusunun farklı hikayesi güzel ilişkilendirilmiş ve bunun sonucunda birbirlerinin dertlerine sırayla çare olabilmeleri filmin hareketliliğini arttırmış. Al Pacino nun The Godfather filmiyle birlikte gerçekleştirdiği en muhteşem performansıydı bence. Bir insan kör rolünü bu kadar mı güzel oynar. Rolünü oynayacaksın üstelik bunu olmadığın halde körmüş gibi davranacaksın. Al Pacino nun mükemmel oyunculuğunun yanında Chris O'Donnell ın oyunculuğu da bir o kadar gerçekçi ve güzeldi. Tecrübeli emekli albayın yanında genç, ürkek, çekingen ancak sağlam karakterli birini herhalde başka birisi bu kadar güzel canlandıramazdı. Filmin en kötü tarafı çevirileriydi. Film boyunca albayı yarbay diye çevirmişler. İngilizcem çok iyi sayılmaz ama pek çok diyalogdaki çevirilerin eksik kaldığını gördüm. Albayın ağzının bozukluğu göz ardı edilirse ailecek seyredilebilir.




  • Honey 2 yi izledim. 42" de

    İlk honey i izledigimde gercekten cok begenmistim. Bunun icin o kadar iyiydi diyemem. Anca honey i alirsam bunu da 2. Si cikmis diye alirim yoksa sonu haric begenmedim. Bi kere muziksiz sacma salak kendi kendine dans ettiklerinde film resmen cok sacma hal aliyor. B-girl de de vardi ayni sey. Yahu muzik ile ilgili bi film yapiyosunuz birakin da koyun oraya bi muzik onla hoplasin sallansin. Bnm gozume hos gelmiyor acikcasi. Konu olarak ilkine gore zayif kalmis. İslah evindeki bir kizi honey'in annesi bakimini ustlenmek uzere aliyor. Ee? Sonra bu kizcagiz orda burda calisirken hemen bi grup buluyo kendini kabul ettiriyo hoop dans yarismasi oluveriyor haydi bakalim kazanalim sunu diyorlar ve aaa kazaniyorlar :) off :D neyse konu 60

    Ben mkvyi izledim goruntusu zaten cogunlukla civil civil yerlerde gectigi icin harika. Bi de olmasaymis 2011 yapimi sonucta :) bir iki kumlanma disinda ben genelde iyi incelerim goruntuyu durup bi kez daha oynatip falan o yuzden 90 veriyorum.

    Ses konusunda fazla yorum yapmiycam. Trance hiphop falan Tarzim degildir o yuzden bi suru dim tis ariyosaniz izleyin derim.

    Arsivlik mi bence degil. Honey 10 puansa bnm gozumde honey 2 6 puandir. Sonlara dogru vay be dedirtiyor ama onun disinda siradan bir film bence. İmdb de honey icin 4.6 vermisler. Honey 2 icinse 4.4 . Cinliler yapsa kesin 7.5 alirdi bazen anlam verilmiyo bu imdbye. Neyse sira soz verdigim 8 mile de

    Dipnot: b-girl de oynayan kiz burdada saniyelik gozukuyo :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handsome88 -- 25 Aralık 2011; 20:37:15 >




  • Transformers revenge of the fallen

    ses 100
    görüntü 100
    konu 80
  • CARS 2 3D 55" DOLBY DIGITAL EX 5.1 TÜRKÇE

    Film hakkında söyliyecek çok bir şeyim yok animasyonları çok sevdiğimi söylemiştim buda mükemmeldi tek kelimeyle.

    2 disk 3d ve 2d olarak. ikisinde de görüntü kalitesi çok iyi. puanlama olarak 2d de tam not veriyorum 3d den çok fazla şey bekliyorum sanırım o yüzden biraz puan kırdım. filmi türkçe dublajlı izledim dolby digital ex 5.1 gayet güzeldi taki ingilizce dts hd 7.1 le deneyene kadar tek kelimeyle mükemmeldi. bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim dublajlı izlerken çok fazla hissedemediğim sesler çok etkileyiciydi. evet filmi 2 kere izledim 1 gecede animasyonları, izle izle sıkılmam zaten.

    Görüntü
    3D 95
    2D 100

    Ses
    Türkçe dd ex 5.1 90
    ingilizce dts hd 7.1 101

    Film 100




  • THE GODFATHER: 1972 ABD yapımı, 175 dakika, imdb nin ikinci sırasına 9.2 ortalamaya 514 bin oy ile ulaşmış. Al Pacino, Marlon Brando (bu rol ile oscar kazandı), Robert Duvall başrollerde. 1945 yılında Sicilyadan Amerikaya göç etmiş Corleone ailesinin mafya ailesine dönüşünün hikayesi. Mario Puzo nun kitabından uyarlanmış. Kitabı gençlik yıllarımda okumuştum ve çok hoşuma gitmişti. Genelde kitabını beğendiğim ve sinemaya uyarlanmış filmler, kitaplarının çok gerisinde kalıyordu. Godfather ise buna tezat nadir örneklerden bence. Kitabı da filmi de mükemmel. Üç saate yakın süresine rağmen kesinlikle sıkmıyor. Konu, işlenişi o kadar güzel ayarlanmış ki sanki gerçek olaylar ekrandan seyrediliyormuş gibi. Filmi fazla anlatmaya gerek yok. En yakın film belki Scarface olabilir. Diğer tüm benzer yapımlar çok gerilerde kalır ki Godfather ın rakibi yine kendi bölümleri olabilir. Filmi daha önce iki kez seyrettim, ancak arşiv değerlendirmesi için tekrar bölümlere başladım. Konu:100
    Filmin blu-ray e aktarımı ses olarakta görüntü olarakta çok kötü geldi bana. Sadece üçlü setin kutularının kaplarının da, disklerin renklerini de çok güzel ayarlamışlar. İnsan üzeri çizilecek diye korkuyor, tam arşivlik.
    Görüntü: Görüntünün kalitesi filmin neredeyse her sahnesinde değişiyor. Filmin başındaki düğün sahneleri tamamen kötü. Özellikle filmin 133. dakikasında parkta al pacino ile sevgilisinin buluştuğu sahne ile 139. dakikasındaki sahne görüntüleri vcd den alınma gibi. Aslında filmin dvd sini seyreden arkadaşlar varsa onların da yorumlarını merak ediyorum. Puanım: 69
    Ses: Dolby True HD 5+1 İngilizce. Bu filme yakışan efektler yoktu maalesef. Sadece al pacinonun sevgilisinin arabasıyla havaya uçtuğu sahnedeki patlama efekti mükemmeldi, bir de cırcır böceklerinin sesleri. Filmin o mükemmel müziği dahi çalarken basların çıkardığı ses tüm güzelliğini öldürdü. Kimi sahnelerde center hoparlörlerden konuşmaları dahi tam anlamak mümkün değildi. Filmin ses ve efektlerinin yükünü tamamen frontların üzerine yıkmışlar. Ses: 71
    Ses ve görüntü çok iyi olmasada kesinlikle arşivlik bir film. Yanlış hatırlamıyorsam diğer iki bölüm konu olarak birinci kadar iyi olmasada ses ve görüntü olarak daha iyiydi. Seyredince paylaşırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: handsome88

    ben genelde iyi incelerim goruntuyu durup bi kez daha oynatip falan o yuzden 90 veriyorum.


    Arsivlik mi bence degil. Honey 10 puansa bnm gozumde honey 2 6 puandir. Sonlara dogru vay be dedirtiyor ama onun disinda siradan bir film bence. İmdb de honey icin 4.6 vermisler. Honey 2 icinse 4.4 . Cinliler yapsa kesin 7.5 alirdi bazen anlam verilmiyo bu imdbye. Neyse sira soz verdigim 8 mile de

    Dipnot: b-girl de oynayan kiz burdada saniyelik gozukuyo :D


    bu başlığı açtığımızdan bu yana bende manyak oldum durup geri alıyorum filan kimse benle izlemek istemiyor dün limit yok'u izlerken kumlu sahnelerde çok yaptım öyle mi çekilmek istenmiş yada gerçekten mi kötü diye.

    imdb yalan dolan bence bakmıyorum bile oraya. tamam zevk kişiden kişiye değişir de bazen bu kadar olmaz dedirtiyor.




  • Valla al benden de o kadar. Hanım tekrarlardan nefret ediyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcmb

    Valla al benden de o kadar. Hanım tekrarlardan nefret ediyor :)

    İyi bir deli ben degilmisim :D Allah sonumuzu hayir etsin
  • @tcmb

    Godfather ile ilgili yorumun üzdü beni hocam:)

    2 yıldır aklımda olan bir setti ama, inceleme sitelerinin yüksek notlar vermesine rağmen, kullanıcı yorumları çok iyi değildi. Bu yüzden, geçen aylarda diğer konuda sormuştum. 2-3 arkadaş, görüntünün muhteşem olmasa da, kesinlikle çok kötü olmadığını söylemişti. Ben de hem buna güvenerek, hem de serinin hayranı olduğum için geçen ay seti almıştım. Daha izlemeye fırsat olmadı ama, heves falan kalmadı pek:)

    Bu arada, bu gece Star Wars u izlemeye başladım.

    Phantom Menace

    Konu: Serinin hayranları tarafından en kötü film olarak gösterilse de, ben beğendim. Bunda, ilk üçlemeyi en son 20 yıl önce izlediğim için hatırlamıyor oluşumun etkisi olabilir tabii:) 7/10

    Görüntü: Sadece bazı sahnelerde yüzler hoşuma gitmedi. Bunun haricinde Blu Ray izlediğimi hatırlatan bir filmdi:) Bunu çoğu Blu Ray de hissetmedim maalesef. 9/10




  • THE GODFATHER 2: Birinciden iki yıl sonra 1974 de çekilen film 200 dakika, neredeyse üçbuçuk saat. İmdb de 9.0 oy ortalamasına 321 bin oylama ile ulaşmış ve serinin ilk filminin hemen arkasında üçüncü sırada. Ancak birinci filmi oylayanlar birbuçuk kat fazla.
    Marlon Brando nun yerine Robert De Niro gelerek babanın gençliğini oynamış. Zaman zaman geçmişe giderek filmin uzunluğunun vereceği negatif etkiyi bana göre hareketlendirerek ortadan kaldırmışlar. Robert De Niro nun performansı çok güzeldi. Film müziklerinin mükemmelliğine tekrar deyinmek istiyorum.
    Konu: 98, ilk filmin küçük bir farkla arkasında kaldı, ancak kesinlikle arşivlik. Yılda birkaç kez kendi adıma seyredebilirim.
    Ses: Dolby True HD 5+1 İngilizce. İlk filme göre ses ve görüntü açısından belirgin olarak daha güzel. Efektler daha fazla, surround hoparlörler daha etkin kullanılmış, hoparlörlerin dağılımı, özellikle center hoparlörlerin sesleri verişi gayet güzeldi. 81
    Görüntü: İlk filme göre ses ve görüntüye de 10 ar puan ekledim. 79




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel
    @tcmb
    Godfather ile ilgili yorumun üzdü beni hocam:)
    2 yıldır aklımda olan bir setti ama, inceleme sitelerinin yüksek notlar vermesine rağmen, kullanıcı yorumları çok iyi değildi. Bu yüzden, geçen aylarda diğer konuda sormuştum. 2-3 arkadaş, görüntünün muhteşem olmasa da, kesinlikle çok kötü olmadığını söylemişti. Ben de hem buna güvenerek, hem de serinin hayranı olduğum için geçen ay seti almıştım. Daha izlemeye fırsat olmadı ama, heves falan kalmadı pek:)


    @bluelabel, ben gördüğümü-duyduğumu veya doğru olduğunu sandığım şeyi yazdım. Biran önce sende seyredip yorumlarsan sonuçlar daha anlamlı olacaktır. Ancak ses ve görüntünün özellikle ilk diskte kötü olması filmin arşivimdeki sıralamasını etkilemez. Bence herkesin listesinde bulunması gereken bir başyapıt.
    Tabi değerlendirmeler bizlerin zevki, gözü, kulağı ve bunların eğitimi, eğilimi ile değişecektir. Önceki yorumlarımda da belirtmiştim; önceki yıllarda hiç beğenmediğim "scent of a woman" filminin görüntüsü son seyredişimde çok iyi gelmişti. Yani deneyim ne kadar fazlaysa yorumlar o kadar iyi olacaktır. Cihazların kalitesi kişilerin kendi sıralamasını pek etkilemez.




  • Haklısın hocam, Star Wars u bitireyim, Godfather a başlamayı düşünüyorum. Ben de paylaşırım fikirlerimi Star Wars u da, tüm filmler bittikten sonra, set olarak puanlarım

    Bu arada, fazla bir deneyim ve çok iyi tesisat yok zaten bende:)

    TV: 32" Sony V4500 HD Ready
    Player: Philips BDP3000
  • Son liste ilk sayfada güncellenmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 31 Aralık 2011; 10:49:36 >
  • Şu ana kadar yapılan değerlendirmelerin listelenmiş hali yukarıda.
    İkinci sıra her filme kaçar kez oy verildiğini gösteriyor.
    Genel ortalama: birden fazla değerlendirme alan filmlerdeki puanların ortalamasını alarak yaptım ve sıralama bu puana göre yapıldı
    Oy verme sayısı:değerlendiren kişinin şimdiye kadar kaç filmi değerlendirdiğini gösteriyor.
    Listede yanlışlık varsa (film ismi, puanlama vs.) ve/veya daha değişik önerisi olan varsa paylaşsın.
    Bu arada paint harici listeyi direk excell veya başka formatta foruma ekleme seçeneğim varsa onu da alabilirim. benim bildiğim bu :)
  • Liste çok iyi ve faydalı olmuş, eline sağlık
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.