Şimdi Ara

Arsanın önünden bir kısmı yola gidiyor(Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Almayı düşündüğüm yaklaşık 300 metrekarelik boş bir arsa var. Arsa zeminine %30 yani yaklaşık 90 metrekarelik bina yapılabiliyor. Ancak Bu arsanın önünden yaklaşık 3 metrelik bölümü yol için alınıyor. Yol için arsadan pay alındıktan sonra zemine gene 90 metrekarelik bina yapılabilir mi yoksa yapılabilecek metrekare düşer mi?



  • Düşer, yol kesildikten kalan arsa kaç m2 ise onun üzerinden taban alanı hesaplanır. O değilde arsadan nasıl yol alınıyor para alman lazım öyle birşey olursa. İstimlak bedeli öder belediye yada kim yetkili ise

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yola terk nedeniyle belediye bir ucret odemek zorunda degilmis hocam ogrendigim kadariyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica baska bir sorum daha var. Arsa imar planinda ayrik nizam olarak geciyor. Muhendise taslak olarak oturum cizdirdik. Ancak on, arka ve sag taraftan cekme yapilmis, soldaki parsele bitisik cizilmis. Ayrik nizam arsa yan taraftaki bir arsaya bitisik insaat yapilabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptif -- 10 Nisan 2017; 11:11:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ptif P kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin tapu da arsa mı tarla mı? Arsa ise öyle bedelsiz kesme olamaz. Dava açın alın paranızı. Onun karşılığı emsal vermesi lazım arsa ise kafana göre kesinti yapamazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin07 E kullanıcısına yanıt
    Hocam tapu arsa olarak geçiyor. Arsayı daha almadım duruma göre alacağım.
  • Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Arsa imar planında ayrık nizam olarak geçiyor. Mühendise taslak olarak oturum çizdirdik. Ancak on, arka ve sağ taraftan çekme yapılmış, soldaki parsele bitişik çizilmiş. Ayrık nizam arsa yan taraftaki bir arsaya bitişik inşaat yapılabilir mi?
  • İmar planında ayrik nizam yazması mutlaka ayrik nizam yapılacak anlamına gelmez. İmar planının plan notlar da olur ve onun da incelenmesi gerekir. Eğer yandaki bina ruhsatlı ise plan notlarinda ikiz ayrik yapmaya izin veriliyordur ve siz de yapınızı yaparken o binaya bitisik yaparsiniz.

    İmar uygulaması görmüş alanlarda da arsaların bir kısmı yolda kalabilr ve bunlar da ruhsat aşamasında bedelsiz terk edilir. Yolda kalan alanlara belediye herhangi bir ücret ödemez.

    Ülkemizde genel olarak on bahce 5 metre olarak birakilir bunun amacı ileride o yolda genişleme yapilirsa binalara zarar vermeden genişlemeyi sağlamaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.