Şimdi Ara

(ARAÇ SATILDI) ARKADAŞLAR TOPLANIN... Ford Otokoç'un Beni Nasıl Dolandırmaya Çalıştığını Anlatacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
6
Favori
26.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
512 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba;

    2013 yılı Aralık ayında satın aldığım ve 4 yıldır sıfır sıkıntı ile bindiğim Ford Fiesta 1.25i motorlu aracım, tam aracı teslim aldığım tarihin yıl dönümü olan 3 Aralık günününde, 4. yılında hararet göstergesini yaktı, motor ısısı sona dayandı ve macera böylelikle başladı.

    Öncelikle Fiesta grubuna vb. yerlere yazıp fikir aldım haliyle. Herkes neden olabileceği hakkında bir kaç şey söyledi, fikir verdi sağ olsunlar.

    Ertesi gün az da olsa su bulunan motora biraz daha su ekleyip Kütahya Ford Otokoç'un yolunu tuttum. İlk başta sakin yaklaştılar, ustanın biri geldi baktı motoru çalıştırmaya gerek dahi duymadan "devirdaim su kaçırıyor, komple boruları, trigger'ı falan değiştireceğiz" dedi. Orada çalışan hanım da aynı ağız birliği ile bu cevabı verdi. 1339 TL'lik bir fiyat çektiler, sözde "lifecard" indirimi ile (yoksa daha fazla ödeyecektik 1700 TL falan)

    Neyse işin paniği ile aracı bıraktım ayrıldım, 2 gün sonra önemli bir toplantı organizasyonum da olduğu için alıp başka yerlere götürme fırsatım pek yoktu. Aracın ben şehir dışındayken, perşembe günü hazır olacağını, haberdar edeceklerini belirttiler.

    Ben şehir dışındayken arayan soran olmadı ki şaşırmadım da çünkü dünyanın en ilgisiz servisi! Ne alırken ne servise götürürken! Neyse pazar döndüm ve pazartesi ilk iş bunları aradım. Aldığım cevap ile tabiri caizse başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. "Aracınıza komple rektefiye uygulanacak, motoru sökeceğiz, devirdaim değişmesine rağmen hala hararet yapıyor araç." denildi. Üzüntüden elim ayağım boşaldı. Günü gününe bakımını yaptırdığım, gözüm gibi baktığım caanım arabam için "motor açmak tek çözüm" söylemi içimi burktu. Aracın değerinin düşeceğine mi üzüleyim, performasının düşeceğine mi derken bunun üzerine işin içinde "dolandırıcılık" olduğu part 3 başladı!

    Aracın bu sorununun ne kadara mal olacağını sorduğumda "8-10 bin TL" dedi karşımdaki hanımefendi! Verdiğim cevap "Arabayı ya çöpe atalım ya da satalım, benim bunu karşılayacak durumum yok.(ki harbiden yok)" oldu ve servise gelip aracı alacağımı söyledim. Bu konuşma üzerine çevremdeki herkes seferber oldu, Kütahya'dan Bursa'dan ustalar ile görüşüldü, ben bu görüşmeleri yaparken bir önceki konuşmadan bi 10 dakika sonra tekrar aradılar, "Usta durumun düşünüldüğü kadar kötü olmadığını söylüyor, sadece conta ve motor kapağı değişimi yeterli olacak gibi" denildi. Hadi dedim bu dediği 1000 TL bilemedin 1500 TL olsun dedim içimden, fiyatı sorduğumda "4-5 bin TL tutar" cevabını aldım! Yok dedim siz hazırlayın aracımı alacağım ben! Anlayacağınız "10 bin yutturamadık, 1400 verdi ya 4-5 bin de bulur, verir bu enayi" mantığı ile yaklaştı servis! Yoldan geçen adama yapsan şunu polisi arar suç duyurusunda bulunur dolandırıcı bu diye!

    Bu son konuşmada bir yandan soruyorum "radyatör kapağında sorun olabilir mi? termostata bakıldı mı? hava kaçırıyor olabilir mi?" aldığım cevap "aaa hepsine bakıldı tabiiii" oluyordu. Ama gel gelelim sorun bunlardan birinde çıktı ki az sonra anlatacağım "sanayi part" ında göreceksiniz!

    Neyse, aracı servise almaya gittim. Dedim motor kapağı ve conta serviste dahi olsa en fazla 2 bin TL civarına değişiyor, kaç tane yer ile görüştüm dedim. Karşımdaki hanımefendi "1-2 bin TL için bence başka yere gitmeyin, hem bizim 2 yıl garantili oluyor yaptığımız iş" dedi. Şimdi "1-2 bin TL" diye bahsettiği rakam için 15-20 gün çalışıp kazandığıma mı güleyim, 5 yıl garantisi olup, alırken 3 yıl garanti uzatıp, garantinin bittiği 3. gün bu arızayı aldığıma mı söveyim bilemedim, güldüm geçtim :)

    Arabayı arkadaşımla aldık ki o da bir önceki yazdıklarıma çok güldü. Arkadaş bu devirde trilyoner olsan 1000 TL geçtim 1 kuruş hesap ediyorsun! Utanmazlık bu!

    Aldık arabayı arkadaşın yakınına götürdük sanayiye. İlk yaptığı şey dinlemek oldu hani servisin hiç yapmadığı şey! Zaten öncesinde de anlatmıştım durumu. "Servise suç atmak gibi olmasın ama abi dedi, muhtemelen su kaçırıyordu o tespit doğru ama bu su kaçırırken termostatta bir sıkıntı çıkartmış olabilir dedi. Sübaplara da bakalım, hallederiz çok büyük bir şey değildir, öyle motor açma vs. daha "40000 km" DE ARAÇ DEDİ!!! Evet 40bin kmlik aracın motorunu sökmeye kalktı "KÜTAHYA FORD OTOKOÇ" bunu her yerde yazacağım! Kimse götürmesin bu üç kağıtçılara aracını! Aracın sorunu da "radyatör su kapağının" erimesi ki değiştiği söylenmişti serviste, ellerini sürmemişler ve buna bağlı termostat'ın çatlaması! Yukarıda da sorduğumu söylemiştim ki "baktık tabiiii" diye yaya yaya cevap vermişti servsiteki hanım efendi ancak gördüüğümüz hiç bakılmamış olması! Bu ikisini sadece 160 TL'ye değiştirdi usta! 10 bin-8 bin-5 bin-4 bin neredeeeeeeee 160 TL nerede!

    Neyse dün aracı teslim aldık. Almadan önce konuştuk tüm yıllık bakımları dahil "yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, radyatör su kapağı,termostat kütüğü ve antifriz" sadece 600 TL tuttu! Ayrıca daha frenlere, baskı balataya vs. de bakıldı. Motor temizliği de cabası! Yani servisin asla yapmadığı ve bakmadığı şeylere baktı usta!

    Dünden bu yana aracımı kullanıyorum 100-150 KM yaptım ve motor ısınması vs. gram yok! Bu konuyu da bir sonuç almayacağımı bilsem de tüm yetkili mercilere ileteceğim! Siz siz olun panikle hareket etmeyin ve bir kaç yere göstermeden aracınızı servislere teslim etmeyin! Garanti dediğimiz şey de bir halta yaramıyor bu ülkede! Zaten telefonda vazgeçmiştim, artık arabada da umurumda değil garanti işi!

    Saygılarımla...


    EDİT:

    Daha fazla yazmayayım dedim ama olay hala devam ediyor :) ve git gide komikşleşiyor.

    Dün Otokoç, Ford, Koç Holding hepsine mail attım, bire bir aynı size yukarıda yazdığımı yazarak yönlendirdim mail ve iletişim formlarını!

    Dün Otokoç aradı, inceleme başlattıldığını, çok çok özür dilediklerini belirtti. Geri dönüş yapılacağını söyledi kapattı.

    Akşam saatlerinde yukarıda bahsi geçen servisten daha önce görüştüğüm 2 hanım aradı. "Biz size böyle mi yaptık? Hepsinin fiyatlarını ustadan aldık..." vb bir şeyler söyledi, ben de gerekli cevapları verdim tabi. Hanımefendilerden biri "kıkırdayarak söyledi" dememe ve dolandırıcı lafına takılmış, neredeyse tehdit eder gibi kavga edercesine, benim özür dilemem gerekirmişcesine bir üslupla konuştu. O kadar sinir bozucu ki hem kazıklamaya çalışıp hem de bunun için üste çıkma çabası gerçekten çok komik.

    Sabah Otokoç tekrar aradı, dün özür için aranıp aranmadığımı sordu ve tabii cevabı aldı. Gayet sakin bir şekilde özür bir kenara yazdıklarımdan dolayı bir de laf işittiğimi söyledim. Ayrıca "Trigger değişimi için benim gittiğimi" söylediklerini öğrendim! Tabii devirdaim ile birlikte triggerın değişmesinin mecbur olduğunu söyledikleri için onay verdiğimi de belirttim ve siz olsaydınız ne yapardınız dedim, "Mecbur bırakılınca değiştirmek zorunda kalırdık" cevabını aldım.

    Allah kimseyi düşürmesin bunların ellerine. Sakinliğimi koruduğum için Otokoç ayrıca teşekkür etti, çirkef olamadığımız için başımıza geliyor bunlar aslında.

    Edit: Bana bunları yaşatan firmanın ve markanın reklamını yapmamak adına biraz paramı toparladıktan sonra bu aracı sattım. Artık başka bir marka ile devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burki_rock -- 8 Mayıs 2018; 12:28:50 >







  • bu zihniyetin motoru sökeceğine bile inanmıyorum . sadece faturayı kesip parayı cukkalayacaklardı .
    benim eskiden ufak bir yağı kaçağı için gittiğim usta aracın motorunun bittiğini ve tam motor yapılması gerektiğini söyledi ve bunu sadece motora 5-6 dakika bakarak söyledi ( motor o sıra çalışmıyordu )
    ... ve bunu söyleyeli 4 sene 50,000 km oldu... sorun yok hala ....
    Şöyle söyleyeyim, arac hararet ışığı yandıktan sonra gittiğim 3km ki rölantide ve sonrasında su koyup servise götürmem 5-6km.

    Bu sürede dediğiniz gibi bir şey varsa fordu direkt mahkemeye veririm zaten 40bin km'deki günü gününe bakımı yapılmış araç için.

    Hadi yanar, farketmezsin, günlerce, saatlerce binersin kesinlikle dediğiniz olur. Ayrıca, servsiten alıp sanayiye götürdüğüm 8-9km lik sürede de radyatör suyu çılgın gibi kaynıyordu, ancak bahsettiğim 150km de motor daha öncelerinde ki normal sıcaklığındaydı.

    Şu konunun savunulacak bir yanı yok maalesef. Bunla atlattığımıza şükrediyoruz sadece. Bu forumu çok sevdiğim ve her zaman cevap bulduğum için de insanlarla paylaşmak istedim.
    Volkswagen ile de sorun yaşayanlar var, Toyota pek duymadım ama illa ki vardır. Ya aslında benim ki sorun değil sadece, direkt olarak dolandırmaya çalışmış olmaları. 10 bin diyor olmaz diyorum "aaa o kadar büyük değilmiş yaaaa sorun 4-5 bine hallolur" diyor 160 tl ye düzeliyor :D çıldıracağım hala yazarken dahi!
  • Adam gibi servis var mı ülkede?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 1 günlük sıfır aracıma da fordla başım belaya girmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.Yazıyı başından sonuna kadar okudum.Gerçekten verilmiş sadakanız varmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servislerin hepsi aynı b.k al birini vur ötekine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu zihniyetin motoru sökeceğine bile inanmıyorum . sadece faturayı kesip parayı cukkalayacaklardı .
    benim eskiden ufak bir yağı kaçağı için gittiğim usta aracın motorunun bittiğini ve tam motor yapılması gerektiğini söyledi ve bunu sadece motora 5-6 dakika bakarak söyledi ( motor o sıra çalışmıyordu )
    ... ve bunu söyleyeli 4 sene 50,000 km oldu... sorun yok hala ....
  • keske servisin yapilacak islemler listesini alip , aracta gizli kusur olduguna dair tuketici heyetine basvursaydiniz. bilirkisi incelemesinde fordun yetkilileri ustanin buldugu sorunlari bulur ve bayiden kan alirlardi. neyse kurtulmaniz sevindirici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu firmalar FORD markasını aşırı derecede kötülüyor. Aracınızın garantisi bitti ise iyi bir usta bulun , cebinizde ki para size kalsın...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Sizde ne gibi bir sıkıntı çıkmıştı?
  • dentul kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Az biraz durumu iyi bir insan olsa karşılarında parayı çok düşünmeyen direkt denk getirecekler! Zaten kıt kanaat geçiniyoruz şu memlekette bir de böyle dolandırıcılar ile uğraşıyoruz.
  • Alırsın FORD - Olursun CORT !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyazakbil

    bu zihniyetin motoru sökeceğine bile inanmıyorum . sadece faturayı kesip parayı cukkalayacaklardı .
    benim eskiden ufak bir yağı kaçağı için gittiğim usta aracın motorunun bittiğini ve tam motor yapılması gerektiğini söyledi ve bunu sadece motora 5-6 dakika bakarak söyledi ( motor o sıra çalışmıyordu )
    ... ve bunu söyleyeli 4 sene 50,000 km oldu... sorun yok hala ....

    Kesinlikle öyle! Verdiğim para da haram olsun!
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Tamamen acemilik ve panikten dolayı aklıma gelmedi. Yoksa nitelikli dolandırıcılıktan dava dahi açmayı düşündüm!
  • Tüm servisler öyle kardeş, araç satışında kazandıklarının mislini böyle dolandırıcılıktan kazanıyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servis=Paranla rezil olmak
  • Kutahyada yasayan biri olarak sukredinki sanayide yaptircak usta buldunuz



    Elimde yedek parca sinirden agladigimi bilirim.



    Gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzer bir sorun ancak tersi benim başıma geldi. istanbul'da herkesin tavsiye ettiği bmw özel servis su eksilten aracın yedek rezervuarı değiştirip beni yolladı. ertesi gün motor hararet yaptı. az daha motorun üst kapağı yakıyorduk. sorun üst kapak contasından çıktı.
  • Tamamını okudum geçmiş olsun türkiyede bir konuda bilgi eksiği olan kişiyi dolandırmak gelenek olmuş malesef. Vicdan kul hakkı hak getire.siz siz olun sanayi ustalarına da pek güvenmeyin. Bitmiş balatalara 20 bin gider diyen mi dersin, yağı fazla koyan mı dersin neler gördü bu gözler. Sırf fren hidroliğini değiştirtebilmek için 3 usta gezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • urene kullanıcısına yanıt
    Usta tanıdık olunca ve arkadaşın daha önce Jetta motorunun turbo arızasını şıp diye çözünce güvendik. Yani çok yakın arkadaşımın yakın arkadaşı durumu oldu orada. Yoksa senelerdir güvenip gitmeme nedenim idi ustalar. ama tanıdık vasıtası ile gitmek gerek bu bir gerçek, yine de asla servis kadar kötü olamaz, bunu gördüm!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D. Targaryen

    Adam gibi servis var mı ülkede?

    Yok. Net. Toyota servisleri bir tık iyi olabilir belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.