Şimdi Ara

Arkadaşlar makineme win98 yada winme kuramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şöyle bir hatayla karşılaşıyorum. Şimdi öncelikle şunu şöyleyeyim. Bilgisayarımda windows xp, windows 2000, windows server vs vs gibi işletim sistemlerini rahat bir şekilde kullanıyorum ve hiçbir sorunum yok. Fakat bugün windows me kurmam gerekti. Elimdeki winme bootlu değildi. Bende öncelikle başlangıç disketiyle başlatayım dedim. Fakat bilgisayar açılırken menüdeki cdrom seçeneğiyle başlat yada cdrom olmadan başlat seçeneklerinin ikisinide denememe rağmen (tabiki cdrom ile başlatı seçmem gerekiyor) değişik bir hatayla karşılaştım. normal başlarken bir yerde

    scanning pcı using mechanism #2

    yazısı çıkıyor ve orada kalıyor. Bilgisayar kitlenmiyor. Fakat oradanda ileri gitmiyor. Daha sonra win98 açılış disketinde denedim yine aynı hatayla karşılaştım. Hatta sonra arkadaşın birinden bootlu winme buldum. Fakat yine aynı hatayla karşılaştım. Sonra aklıma adım adım ilerleme geldi. Onuda denedim ve bu olayın aspi8.dos dosyasının yüklenmesinden sonra kaynaklandığını anladım.
    Fakat bu dosyayı yüklemeden geçtiğim zamanda cdrom'u görmüyor.

    Bunun sebebi ne olabilir. Yani bu sorunu aşmanın bir yolu yokmudur. Ben istediğim zaman bilgisayarıma istediğim işletim sistemini kuramayacakmıyım. Lütfen yardım edin. Cevaplarınızı bekliyorum. Aşağıya bilgisayarımın özelliklerini yazıyorum.

    AMD Athlon 3000+ 64 bit
    Gigabyte K8N anakart
    1 gb ram
    160 gb hard disk







  • Kardeş eğer bilgisayarın NTFS li ise WinXp ve Win2003 gibi sürümlerde sorun vermez. Büyük ihtimal senin sorun biçimlendirmeden. Win 98 ve Win Me ,FAT 32 biçiminde biçimlendirilir. Ntfs i destelemez. Eğer format çekeceksen bilgisayarını FAT32 e göre biçimlendir. Şunu da unutma FAT32 ile en fazla 32GB alanı biçimlendirebilirsin. 32GB geçerse sürücüleri görmeyebilir. Yani sürücüleri en fazla 32GB 32GB diye böl(En fazla)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.