Şimdi Ara

Arkadaşlar Elbirliğiyle Otomobil Fiyatlarını Düşürüyoruz. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
9.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu an için tüm firmaların düşüncesi mevcut fiyatları mart ayına kadar sabit tutmak. bayiler doların düşmesini fiyatlara yansıtmadılar. şöyle düşünüyorlar; zaten üretilen veya ithal gelen eldeki araç az, o yüzden fiyat düşmek yerine kredi kampanyası ile bu fiyattan satarım. zaten otomobil piyasasında ihtiyaç olan araç talep şu zamana kadar büyük ölçüde karşılandı. 2021 için de yoğun talep beklenmiyor. dediğim gibi zaten araç üretimi az.


    devletin bu yıl için vergi indirimi düşüncesi yok diye düşünüyorum. Çünkü, elektrikli araç ve bazı ürünlere gelen ek vergilerden anlaşılacağı üzere indirim beklentisine de girilmek abes kaçar.


    2021 yılında da fiyatlarda çok aman aman düşüşler beklemeyin, pandemi dönemi son bulmadı, aşı çıktı ama herşey çözülmedi. devlet süpriz yapmazsa ama onun da ihtimali düşük.


    2022 ye normalleşmeye girilip araç üretimi, tekrar eski haline döndüğünde 2022 mart döneminden itibaren bu sefer de taleplerin artması söz konusu olacaktır.Bu dönemde de devlet vergi indirimi yine yapmaz vergiyi sabit tutar. yani sonuç olarak piyasayla çok inatlaşmayın. her yıl yeni sürücü katılıyor, binlerce araç pert oluyor, firmaların ihtiyacı oluyor, ömrünü dolduran araçlar vs. derken yani talep bitmez. 2018 de büyük etkisini hissettiğimiz bir kriz yaşandı daha devam ediyor. isteyen 2001 de yaşanan krizi de araştırsın, araç fiyatlarının nasıl yükseldiğini, 2001 den 2 yıl sonrasında da araçların fiyatlarının en az % 50 arttığını görürsünüz.





  • Herkes günde 3 ilan açsa olur bu iş 1 aya düşer.Şaka değil cidden düşer .

  • gerçeği söyleyin "alamıyoruz, para olsa alcaz" diyin

  • Devlet vergi yükünü azaltmadıkça şahısların çabasıyla etkili olmak çok zor bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canlee89

    El atmışken euro dolarıda düşür

    Şu sebze meyve fiyatlarnada bi el atın lütfen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir araç takip ediyorum piyasası 140000 anca neyse 205000 TL den koydular, ardından diğer tipler hemen fiyatları 200000 e çekti yeni gelenler 195-220 arası yazdı.


    Neyse aradan 2 hafta geçti şimdi 160 a indi.


    Vergiye ötv ye laf etmeyenler 2. elcileri eleştiriyor felan diyorsunuz da.


    Bu 2. elci kansızlar ve al-satcı keneler bu fiyatları zıplatanlar. En nefret ve lanet ettiğim tipler bu al-satcılar.


    Başımıza gelen bir olayı kısaca anlatayım. Geçen sene araç beğendik abime 82 ye tamam dedi dedik sabah kapora sende neyse aradım adamı 09:15 te kapora yolluyoruz dedim adam dedi ki başkasına sattım neyse işte ailesi için almışmış vs vs dayanamadım verdim dedi aracı.

    10 gün sonra aynı araç 92000 TL den satışa kondu, lastikleri michelin crossclimate idi bir anda kormoran 2. el olmuş arada lastiğide uçurmuş. Neyse araç 2. günü 91000 TL Den satılmış şans Ankaraya geldi araç rastgele gördüm.

    Aradan 15 gün geçti bu sefer 92000 e alan adam 105000 TL den koydu.


    Yani 1 ayda araç bu al-satcılar yüzünden 23000 TL arttı. Biz alamadık araç tabi. İhtiyacı olan alamadı.


    Anlayana. Kesin burada al-satcı doludur. Onlarca kene tanıyorum sırf bundan geçinen, kendine-eşine-halasına-ebesine ya da eniştesinin üstüne alıp alıp satan.





  • ben 2.el corolla 01 i 2019 da 105 gram altına aldım bana fiyatlar yükseldi diyorlar ama benim araba yine 105 gram altın yapıyor? nasıl yükselmiş oluyor? liranın değeri düşmüş olmasın?

  • Sahte düşük fiyatlı ilan da açılabilir. İlk başta düşününce etik gelmeyebilir ama galericilerin, al-satçıların bunun tersini yaptığına adım gibi eminim. Telefonu yazmazsın ilana, mesajlara da cevap vermezsin, üşüşen galericiler iyice uyuz olur.

  • ilginç bir direniş göstergesi, bakalım sonunda ne olacak :)

  • şurada sahte düşük fiyata ilan verelim diyenlerin hepsi fake atıyor , kim arabasını durduk yere piyasasının altına satmaya çalışır ki  

  • Sahte ilan vermeye gerek yok bunlar üçkağıtçı işi boşverin en büyük güç almamaktır bilinçlenmektir. Almayalım bu konuda farkındalık oluşturalım o zaman birşeyler değişecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pandemic kullanıcısına yanıt

    Aynen bu çakal cukal takımı biterse piyasa normale döner


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erco35coast

    gerçeği söyleyin "alamıyoruz, para olsa alcaz" diyin

    Yooo gayette alimgucum var ama birseye değerinin 3 katını vermek istemiyorum.Sebepleriyle sıraladım bu artış suni balon.Mecbur düşecek fiyatlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar sıfır golf için sıraya mıraya girmeye çalışıyor. nereye düşecek? sadece bir hayal içindesiniz. bu kafayla imkansız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10bin indirimle gelse 3 ay sonra arabanı alacan deseler; millet basar parayı arabayı bekler 3 ay.

  • Şuan düştü
  • liberti2 L kullanıcısına yanıt

    Dahada düşecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.