Şimdi Ara

Arkadaşlar dükkan açmayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 10.000 tl kadar nakitim mevcut şu zamana kadarda düzgün bir iş tutturamadım yaşım 22 küçük bir dükkan açsam diyorum

    telefon kılıfları aksesuarları satsam toptandan araştırıp alsam satsam sizce geçimimi sağlıyabilirmiyim lütfen ciddi cevaplar verirseniz boşluktayım karar almak istiyorum ?



  • Ayrıca ne gibi işlemler gerekli bu dükkanı açabilmem için bilgili birisinden allah rızası için yardım bekliyorum saolun.

    not : askerliğimi yaptım bu konularla aram oldukça iyi
  • up
  • up
  • ne gibi belgeler almalıyım yardım
  • =lachesis= = kullanıcısına yanıt
    En başta açacağınız dükkanın faaliyet konusuna göre vergi yükümlülüğünüz olacak. Bu konuda herhangi bir muhasebeciye ve özellikle vergi dairesine başvurabilirsiniz. Zaten defterlerinizi kendiniz tutmayacaksanız mutlaka bir muhasebeciyle anlaşacaksınız. Yine iştigal konunuza göre iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı almanız gerekecek. Bunun içinde dükkan açmayı düşündüğünüz yerin belediyesinden bilgi alabilirsiniz.

    Açacağınız dükkanın iş yapıp yapmayacağı konusunu bilemem ama yukarda anılan tarzdaki giderler sermayenizin en azından %10 azaltacaktır.
  • =lachesis= = kullanıcısına yanıt
    Eğer İstanbuldaysanız bir tavsiyem var, İstanbul da Meydan AVM var. Ümraniye de. Bilen bilir girişinde boş dükkan alanları var. Eğer İstanbul da yaşamayıp böyle bir alana sahipseniz, değerlendirebilirsiniz. Kiralarıda uygundu.800-1000 arası değişiyor.

    Gelelim ne iş yapacağına.

    Biliyorsun ki AVM'ler hiç boş kalmaz. Gelen ailelerin yarısı zaten çocuklarıyla gelir. Sen hem cocukları hem de diğer insanları ilgilendiriceksin.

    Çocuklar için ;
    +Dikkat çeken şapkalardan alabilirsin. Bu tavşan görünümlü olanlardan kulaklı filan. Çok dikkatlerini çekiyor ve aileleri genelde kıramıyor onları. Tabi yaz aylarına girecegiz. O yüzden bunu es geçersek dondurma makinesi alabilirsin. Yine her yaştan talep görür.
    +Gençlerin dikkatini çekmek için ise kulaklık ve telefon aksesuarları almanı tercih ederim. Telefon kılıfı, koruyucu gibi.

    Aklıma gelen bunlar. İyi günler




  • Dükkan için 10.000 yetmeyebilir, açılış masrafları var, satacağın ürüne göre dükkanın düzenlenmesi var, dükkana koyacağın mal için para lazım, bir kaç ay iş yapamayacağını düşünerek belli bir süre seni götürecek bir kaynak olması lazım.
    Sonuç olarak 10.000 yetersiz, yöneleceğin işe karar ver o işi yapan bir esnaf bul yanında çalışmaya başla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.