Şimdi Ara

Arkadaşlar dalga mı geçiyorsunuz, kendinize gelin!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
7
Favori
6.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • dodomoco kullanıcısına yanıt
    Senin zeka seviyenin taa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızı okurken satır aralarında çok tanıdık şeyler yakaladım. Sizin ile benzer bakış açılarınıza sahip arkadaşlarımın hepsinde ortak gördüğüm birşeyden bahsetmek istiyorum. Eğitimin erken süreçlerinde bazılarımız çok şanslıyız. Bunun olabilmesi için sadece isim yapmış bir okulda okumak gerekmiyor sıradan devlet okullarında okuyupta bu şansı yakalayabilen insanlar var.

    Bence o en son paragrafta yazdığınız ve sonuna kadar size hak verdiğim düşünme tarzınızı eğitiminizin erken yaşlarında sorgulama yapmayı keşfettiğimiz için kazandınız. İyi öğretmenleriniz oldu, kitapta yazanı papağan gibi kulağınıza fısıldamının ötesine geçip size öğrettiği her şeyi, hayatı, akışı sorgulamayı, “Bu neden böyle” demeyi öğretti. Dolayıyla sizde hayatta kendi yolunu açmanın, sistemi sorgulamanın, matrixten çıkmanın ne olduğunu çok iyi bilen o şanslı insanlardan birisisiniz.
  • Eğitim sistemi elek vazifesi görüyor. Herkes doktorluk avukatlık okumaya kalksa çoğu ilk senenin derslerini veremeden kaçardı. Dersler ağır o kapasite hırs herkeste yoktur.

    Şimdiki çocuklar daha şanssız. PC, tablet, telefon ellerinde ders çalışmaya vakit bulamıyor çocuklar.

    Bizim toplumda ve büyüdüğümüz islam felsefesinde hırs en kötü huylardan. Azla yetinip şükür etmek temeli. Böyle ortamda büyünce vahşi hayvan gibi acımasız olamıyorsun malesef.

    Bizde zamanında abd yada avrupalılar gibi acımasız olsaydık (işgal- sömürgecilik - sivillerin üstüne atom bombası atmak) belki süper güç bizdik. Zamanında bize üretme demişler kapatmışız bütün uçak fabrikalarını filan. Şimdi herşeyin patenti onlarda üretemiyorsun,hammadde kaynaklarınıda ele geçirmişler, şimdi sömürge yapmaya kalksan insan hakları savunucusu hepsi, üretsende onlardan ucuza üretemiyorsun...

    Yırtmak için taze fikirler lazım

    Böyle hırslı gençleri görünce şu hikaye geliyor aklıma;

    Zengin işadamı ve Balıkçı Hikayesi

    Amerikalı bir zengin işadamı, bir iş seyahati sırasında küçük bir Meksika köyü kasabasına uğrar. Limanda gezerken, ağzına kadar balık dolu küçük bir teknenin içinde oturan bir balikçı dikkatini çeker. Merakla yanına yaklaşır ve sorar:

    “Merhaba, bu balıkları yakalamak ne kadar zamanını aldı ?”

    Balıkçı, tümünü bir-iki saate yakaladığını söyler.
    Yabancı adam bu kez, niçin daha uzun sure kalıp daha fazla balık yakalamadığını sorar. Balıkçı, ailesinin geçimi için bu kadarının yettiğini soyler. Amerikalı işadamı merakla balıkçıya kalan zamanını nasil geçirdiğini sorar. Balıkçı anlatır :

    “Geç vakit yatarım, sabah birazcık balık yakalarım. Sonra cocuklarımla oynarım,oğlende de karım Maria ile biraz siesta yaparım. Akşamları, amigolarla beraber gitar çalip şarap içeriz, eğleniriz. Dolu ve meşgul bir yaşantım var senyor.“

    Amerikalı gerinerek,
    “Benim Harvard’dan MBA’m var ve sana yardım edebilirim. Balık tutmak için daha çok zaman ayırmalı ve daha büyük bir tekne ile calışmalısın. Bu tekneden elde edeceğin gelirle daha büyük tekneler alırsın. Kısa surede bir balıkçı filosuna sahip olursun.Böylelikle, yakaladığın balıkları aracılara değil, doğrudan doğruya işleme tesislerine satarsın. Hatta kendi balık fabrikanı bile kurabilirsin. Balıkçılık sektöründe bir numara olursun.”

    Ve Amerikalı devam eder,

    “Tabii bunları yapman için öncelikle bu küçük balıkçı kasabasini terk edip Mexico City’ye, daha sonra Los Angeles’e ve en sonunda holdingini genişletebileceğin New York’a yerleşirşin.”

    Balıkçı düşünceli vaziyette sorar;

    “Peki senyor, bu anlattıklarınız ne kadar zaman alır ?”
    Amerikalı yanıtlar,
    “15-20 yıl kadar.”
    “Peki bundan sonra senyor ?” diye sorar balıkçı…
    Amerikalı güler,
    “Simdi anlatacağım en iyi tarafi! Zamanı geldiğinde, şirketini halka açarsın ve şirketinin hisselerini iyi paraya satarsın! Kısa zamanda zengin olup milyonlar kazanırsın!”
    “Milyonlar?” der.
    Meksikalı, “Eee…sonra senyor ?”
    Amerikalı,
    “Ondan sonra emekli olursun. Geç vakitlerde yatabileceğin küçük bir balıkçı kasabasına yerleşirsin, istersen zevk icin biraz balık tutarsın, cocuklarınla oynayacak, karınla siesta yapacak zamanın olur,aksamları da arkadaslarınla şarap içip, gitar çalarsın. ”
    Balıkçı güler; “Senyör zaten ben bu dediklerinizi şu anda da yapabiliyorum, yine bu huzura kavuşmak için neden 15-20 yıl daha sıkıntı çekeyim ki?“




  • Bizim şirketteki şoföre benziyorsun, 2 milyonu olsa 2 dairesi olsa bir de range rover voque'a binse arşa değecek zannediyor kendisini. Patron zaten o durumda ama adam her gün telef oluyor gözünün önünde. Ay biter maaş gelir kazandığım kadar harcarım mis gibi işte. Ne yapayım ben şimdi anlattığım adamı çalıştırıp ömrümü mü tüketeyim?
  • Tabi burasida Silicon Valley ya hemen gidip app yaratip milyerder olalim. Pazartesi gel Pied Piperda middle out uzmani olarak ise basla.

    Kusura bakmayin ama dogdunuz ulke hayatinizin buyuk bir kismini belirliyor sadece TR olarak dusunmeyin ben Romanya dayim dunyanin en buyuk firmalarindan birinde calisiyorum ama mesela adam sirf batili diye yukseltiyorlar, Rumeni mesela belli bir seviyenin ustune getirmiyorlar Irlanda da avrupa ussumuzde patronunun patronlari olarak basliyor adam bizim manager daha yetenekli onlara gore ama sirf anglo saxon oldugu icin oyle. Ayni seviyemdeki adamlarla gecen sene eylulde dublinde birlikteydik 3 hafta trainingte adamlar benim yaptigim targetler kadar yapamiyor ama irlanda da olduklari icin hepsi daha cabuk terfi etti, benim terfi daha yeni basladi mesela.

    Bunu en buyuk firmada calisan avrupada yasayan ve maasi Romanya standartlarinin ustunde olup cok rahat yasayan biri olarak soyluyorum aileden zenginlik vs yoksa belli kaliplarin disina cikmak daha zor gelismis ulkelere gore. IT sektorune yonelin dunyanin her yerinde is bulabilirsin o zaman. Bulut teknolojisine donecek hersey buluta yatirim yapin firmasi olan arkadaslar.




  • Hocam dediğin doğru!

    Çalışacaksın, koşacaksın..Kendi yeteneklerini, çevreni, toplumu ve dünyayı ve o zamanki ihtiyaçları verileri iyi analiz edeceksin ve yine çalışacaksın.

    Sonrasında zaten bir yola giriyorsun.
  • idris usta vari kapitalist rekabetçi yaklaşımlar. 1 kişi kendini kurtarmış çıkıp herkese herkes zengin olsun demesi gibi bir şey. sistem değişmeli başka yolu yok görün bunu artık.
  • Eğitimi ve hayatı anlayamamış birisin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BumberShoot -- 4 Ocak 2019; 21:35:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kaliteli paylaşımlar oluyor. Forum genelde sataşma yeri olmuş ama bu konu çok kaliteli ilerliyor. Okudukça insanın ufku açılıyor. Bir öğretmen olarak okuduklarımı zaman zaman öğrencilerimle paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faydin33 -- 8 Ocak 2019; 21:4:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.