Şimdi Ara

Arkadaslar cok cok acil yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Size 3 sorum olucak odevim var cok acil yardim ederseniz cok mutlu olucam arkadaslar 
    1)Dersleri parali olan bir bilgeydi.Parlak konferanslarla kendisini Atina ve Sicilyada tanitti. Kendisinden sonra onu ornek alanlara sofist denildi. Okumus, zengin ve supheci gencligin onem verdigi ama tanrilarina koru korune bagli olan halkin nefret ettigi biriydi. Cagdaslari Anaksagoras ve Sokrates gibi, kitlelerin taassubuna ve yoneticilerin ikiyuzlulugune feda edildi. Memleketinden kovuldu ve yazilari sehrin meydaninda yakildi. Gerekce ise acik ve netti: Peri Theon adli kitabinda Yunan tanrilarinin varligina dair dile getirdigi supheydi. 

    2)Henuz bir lise ogrencisiyken kendisine bazi ayricaliklar saglanmis, okulun genel kurallarina uymak zorunlulugu kaldirilmisti. Once Maurice de Nassau'nun, ardindan Orenge prensinin emrinde gonullu olarak hizmet etmisti. Bavyera ordusunda da iki yil gorev yapmisti. Karar veren, canli , sert korkmayam cesur biriydi. Bati Friesland'da sandalla yolculuk yaparken sandalcilarin kurdugu bir tuzagi sezmis kilicini cekmis ve sandalcilari hizaya getirmisti. Hanimlarin da bulundugu bir ortamda adamlardan birini duelloya davet etmis, rakibinin elimden silahini dusurtmus ama canini bagislamisti. 

    3)İste, felsefe tarihinin en gozde filozoflarindan biri. Bir yerlere gec kaldigi veya aliskanliklarinin zamanini degistirdigi hemen hemen hic vakti olmamisti, bir istisna haric : Emile'i okudugu gum , birkac gun evinden hic cikmamis, eseri birkac kez okumustu. Oyle dakik bir adamdi ki -arastirmacilara gore- insanlar saatlerini gunese gore degil ona gore ayarliyorlardi. Hergun ayni saatte universiteden ayrilir, ayni saatte gezintiye cikardi. İnsanlar, "Profesor ..... Henuz buradan gecmesi, saat bes olmamistir."diyorlardi.







  • arifin mençıstıra attığı golü arıyodum nereye gelmişim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.