Şimdi Ara

arkadaşlar airbag yardım!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım 2004 corolla 1,6 sol otomatik sedan .Arkadaşlar aracı nisan ayında aldım.aracın daha önce kaza yaptığını biliyorum.bugün aracın sağ arka tarafında airbag in olduğu döşemenin biraz açık olduğunu fark ettim içeri baktığımda sanki kesilmiş kumaş parçası gördüm ön direkte de hiçbirşey göremedim bu normal midir?Kontağı çevirdiğimde airbag lambası yanıyor sonra normal bir şekilde sönüyor.Acaba airbag olmamış olsa bu lamba yanmazmıydı?Bu arabada kaç tane airbag var ve nerde lütfen bilen biri cevap versin ve ben de dua edeyim.



  • Sorularının bazılarının cevaplarını biliyorum.Kontağı açınca airbag lambası yanıyor ve normal şekilde sönüyorsa sistem airbagleri kontrol ediyor sorun olmadığı içinde ışığını söndürüyor.Sorun olsaydı ışığı devamlı yanardı.Normalde Sol modellerinde 8 hava yastığı var.Ancak benim amcaoğlunda 2003 model Sol vardı.Airbag yazısı 4 yerde vardı.Bu konuda çok emin değilim.
  • Teşekkür ederim.Ctesi itibarı ile sorunu öğrendim.Aracın 2 hava yastığı sökülmüş ve uçlara direnç atılmış.Bu yüzden airbag beyni herşeyi normal gibi görüyormuş.Sipariş verdik yarın gelecek parçalar ve taktıracağız.Arkadaşlara dikkatli olmalarını öneriyorum.
  • Geçmiş olsun iyi günlerde kullanın...
  • Arkadaşlar,
    Öncelikle airbag ışığının başlangıçta yanması, daha sonra sönmesi sitemin doğru çalıştığını gösterir.

    DİKKAT!
    HERŞEY NORMAL DEMEYİN!

    Aracın airbagleri patlamış, bunlar araçtan çıkarılmış, airbag uyarı lambası doğru çalışsın diye uçlarına 5 kuruşluk dirençler bağlanmış olabilir. Bu şekilde yapılan bağlantı sistemi kandırır. Tabii sizi de. Malesef bunları yapanlar çok sayıda piyasada mevcut. Dikkatli olun aracın darbesinin olup olmadığını (özellikle önden ve de arkadan) iyi kontrol ettirin. Benden söylemesi. Sonra çok üzülürsünüz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.