Şimdi Ara

Arkadaşlar Acil. Vaio Recovery Tool!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar vaio laptopa format çekmek zorunda kaldım. Gizli partition yerinde duruyor.. Sanırım recovery dosyaları da onun içinde. Çünkü 8gb lık yer kaplıyor. Ama o recovery dosyasını çalıştırmam için gerekli recovery utiliy veya recovery center gibi sony vaionun programı yok..
    İnternette bulamadım. Sizden ricam, biriniz bu programı nerden bulacağımı söyler misiniz? veya benim için biyerlere upload edebilir misniniz?
    Model: sanırım model önemli değil. Benimki fz440e



  • Arkadaşım eğer 8gb'nin recovery partition bölümü olduğuna eminsen başlangıçta F10 tuşuna bas VAIO ekranını gördüğünde (sürekli bas-çek).

    Recovery center karşına gleir ve ordan sistem recovery yapabilirsin,ama sistemi açıp 3dvd'ye recovery-disk yaptırabilirsen süper olur (her ihtimale karşı )
  • ben de soru üzerine denedim, açılışta vaio logosu esnasında del tuşuna basınca sistem önyükleme kısmı çıkıyor ordan onar seçeneği sanırım durumu çözer.
    f2'ye basınca bios geliyor, f10'u birazdan deniyorum
  • F10'a bastığınızda sonuç ne?
    Del tuşunu hiç denememiştim
  • F10 vaio nuzu ilk kurulum haline getirir.
    F10 ile acıldıgında sistem recovery den yeniden yukleme yyapar. orjinal haline geri dönersiniz.
    reklam programlar bile yeniden yukleniyor.
    ancak sony dosyaları tekrer yuklenmiş olmuyor yani sony klasörü altında recovery cd si oluşturmanız icin gereken dosyalar cıkmıyor.

    FZ 440 için kendi sitesinden gerekli driverları indirebilirsiniz bulunuyor. ancak orjinali kurmadıgınızda
    av mode tusları laptop kapalı ikne calışmasında birde kamerada %90 sorun oluyor cok ugrasarak o sorunları halletmistim ama nasıl halettigimi hatırlamıyorum ...:)
    shared library diye bir driver la halloluyordu sanırım :)
    kolay gelsin...
  • şimdi birşeyi açıklığa kavuşturalım
    f10a bastıktan sonra geri dönüş şansım olacak mı olmayacak mı?:)
    zira kaç gündür kurulu ıvır zıvır programları kaldırıp, kendi ıvırzıvırlarımı kurmakla uğraşıyprum
  • Arkadaşlar çok teşekkürler..Ben de nette en son çare olarak f10 tuşunu okumuştum. veeeee işe yaradı..Hem disk bölebiliyorsunuz..Hem daha önce böldüyseniz de sadece c yi recovery yapabiliyorsunuz..Çok faydalı oldu..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TCMTZ

    şimdi birşeyi açıklığa kavuşturalım
    f10a bastıktan sonra geri dönüş şansım olacak mı olmayacak mı?:)
    zira kaç gündür kurulu ıvır zıvır programları kaldırıp, kendi ıvırzıvırlarımı kurmakla uğraşıyprum



    geri dönüşten kastına bağlı .)
    F10 la sony nin ilk kurulu geldigi andaki programlar vs ıvır zıvırlara geri dönmüş olursun onları
    bidaaha kaldırıp "kendi ıvırzıvırlarını" :) bir daha yüklemen gerekir:)
  • Bende de fz11e modeli var. Aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Makineme pardus ve vistayı birlikte kurdum sonra pardusu kaldırmak istedim ve beceremedim. Bende pardusu kuruduğum brimi sildim bu kez sistem açılmadı haliyle format attım. Ama recovery kısmı duruyor. Fabrika çıkışlı vistaya dönemiyorum program silindi. Vaio recovery tool. F10 ile başlatınca da ilk bölümde %70 e geliyo hata veriyo complete recovery deyincede aynısını yapıyor. Sanırım kurtarma dvdlerinin yapmış birinden dvdlerini alıp recovery yapsam fabrika ayarlarına dönerim ama onu nerden bulacam. Aynı sorunu olan veya çözüm bilen varsa bana yardım edebilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-math

    Bende de fz11e modeli var. Aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Makineme pardus ve vistayı birlikte kurdum sonra pardusu kaldırmak istedim ve beceremedim. Bende pardusu kuruduğum brimi sildim bu kez sistem açılmadı haliyle format attım. Ama recovery kısmı duruyor. Fabrika çıkışlı vistaya dönemiyorum program silindi. Vaio recovery tool. F10 ile başlatınca da ilk bölümde %70 e geliyo hata veriyo complete recovery deyincede aynısını yapıyor. Sanırım kurtarma dvdlerinin yapmış birinden dvdlerini alıp recovery yapsam fabrika ayarlarına dönerim ama onu nerden bulacam. Aynı sorunu olan veya çözüm bilen varsa bana yardım edebilir misiniz?

    Eski bir konu ama sonrası için faydalı olabilir. Harddiskin ilk hali tek partition muydu. Eğer öyleyse recovery kısmına dokunmadan diğer bölümleri silip tek bölüm oluşturmak. Bölümleri silip hiç bölüm oluşturmadan da deneme yapılabilinir. Ben böyle çözmüştüm.

    Ek bilgi:
    ASSIST tuşu olan modellerde bilgisayar kapalıyken ASSIST tuşuna basarak recovery modu başlatılıyor.

    ASSIST tuşu olamayan modellerde, bilgisayarı açıp vaio logosunu ekrandan kaybolmadan önce art arta bir kaç kez F10 tuşuna basın. Edit boot options (ön yükleme seçeneklerini düzenle) penceresi gelirse enter tuşuna basın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.