Şimdi Ara

Arkadaşlar 0'dan forum yapmak için yardım edin pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi ben kendime bir forum sitesi yapmak istiyorum ama mynet'ti azbuz'du öyle hazır siteler olsun istemiyorum herşeyini kendim yapmak istiyorum domain ve hosting falanda alacağım yardımcı olursanız çok sevinirim. Daha önce site tasarımları yaptım ama hep iş sitesi niteliğinde sabit sitelerdi yardımcı olursanız çok sevinirim(Lütfen detaylı bir açıklama yapınız).Hangi Programları kullanacagim nasil yapacagim falanŞimdiden Çok teşekkürler.


    Bu arada lütfen bende merak ediyordum gibi mesajlar atmayiniz.Eğer merak ediyorsanız sadece okuyunuz başlığı kirletmeyelim insanlar yararlanabilsinler.



  • 1- Domain ve Hosting alacaksın.Domainihttp://www.isimtescil.net 'ten alabilirsin.Hosting için sponsor bulabilirsin veya ücretle satın alabilirsin.Hosting için önerebileceğimhttp://smyrna.com.tr/ 'dir.Kendi blogumun hostinginide burası karşılıyor ve çok memnunum.Sitem 7/24 online.

    2- Kuracağın forum sistemini kendin seçiceksin.vBulletin,IPB,SMF,MYBB vs. PHP forumlar piyasada mevcut.Bunlar arasında ücretsiz ve kaliteli olanlar SMF ile MYBB.

    3- Seçtiğin forum sisteminin dosyalarını indirip FTP ile hostuna atacaksın ve kuracaksın.FTP iletişimi için FileZila programını tavsiye ederim.

    Kafana takılan başka birşey olursa sor yardımcı olmaya çalışayım.




  • Benim bu SMf veya MYBB hakknda pek bilgim yok sen bu tür programlar arasından hangisini tavsiye edersin etkin aktif ve özgün bir forum yapmak için. Biraz Phbb3 e baktim donanimhaer'de çoğu kişi onu beenmiş bu konuda ne düşünüyorsun birde? Bu arada açıklama güzel olmuş kısa ve pratik saolasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebnerod -- 25 Temmuz 2009; 20:08:33 >
  • İkisi arasında bence fazlada bir fark yok ama SMF daha kaliteli diye düşünüyorum.

    MYBB kullanımı ve eklenti kurulumları kolay.
    SMF kullanımı kolay ama çoğu güzel eklentisi elle site dosyalarına girildiği için uğraştırıcı.Seninde bu konuda bilgin olmadığını düşünüyorum.Sana tavsiyem MYBB kullan.Yok ben eklenti falan kurmayacam,forum default gidecek dersen SMF öneririm.İkisininde tema desteği bol.

    MYBB Temalarına gözatmak için yandaki linki kullanabilirsin. ==>http://www.mybb.web.tr/ (sitenin alt kısmında tema değiştirme kutusu var.)
    SMF Temalarına gözatmak için resmi web sitesini ziyaret edebilirsin. ==>http://custom.simplemachines.org/themes/




  • Phpbb3 konusunda düşüncelerimi sormuşsun yeni farkettim.Bence çok basit bir forum,kendimi bildim bileli ısınamadım o sisteme.Bu yüzdende hiç kullanmadım,ayrıntılı bilgi veremiyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LPRN -- 25 Temmuz 2009; 20:21:38 >
  • Birde Mesela bir forum yapmak istersek insanlar video ve resim paylasmak isteyeceklerdir bunun için hosting fiyatı ne kadari bulur sence birde ne kadar bir kapasite yeterlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rebnerod

    Birde Mesela bir forum yapmak istersek insanlar video ve resim paylasmak isteyeceklerdir bunun için hosting fiyatı ne kadari bulur sence birde ne kadar bir kapasite yeterlidir.


    Resim,video ve bunun yanında gösterilen şeyler senin site trafiğini (bandwidth)'ini yer.Site trafiği aylık kota gibidir.O kotayı aştığın zaman siten askıya alınır ve yeni hakkın dolana kadar açılmaz.Bir forumun ne kadar bandwidth yiyeceğini bilmem bunu sen kendin öğreneceksin.Alacağın hostun bandwidht özelliğinin en az 3GB olmasına dikkat et.3GB bi bw sana başlangıç için yeterde artar bile.Daha sonra sitenin gereksinimine göre host paketini arttırırsın....

    Fiyat konusuna gelince piyasada çeşitli fiyatlarla hizmet veren hosting şirketleri var.Ben bunların arasında Smyrna'yı sana tavsiye ederim.Hem hosting paketlerinin özellikleri fiyatına göre oldukça iyi(fiyatıda oldukça iyi),hemde herhangi bir sorunla karşılaştığın zaman yöneticileri direk olaya müdahale ediyor ve oldukça sabırlı insanlar

    En düşük paketini incelemek için aşağıdaki linke tıkla.
    http://www.smyrna.com.tr/windows_web_hosting/sw_mini_hosting.htm

    Not:benim blogumhttp://www.lprn.org 7/24 online'ım ve bunu Smyrna sayesinde başarıyorum.Çok memnunum.Bu yüzden tavsiye ediyorum.Genede piyasada kendi çapında araştırmalar yaparsın ve kafana yatanı alırsın....

    Umarım yardımcı olmuşumdur




  • Çok yardımcı oldun teşekkürler varsa msn verebilir misin bir yerde takılırsam sana mail atiyim bosuna forumu kirletmeyelim.
  • Rica ederim.MSN'dende yardım ederim ama buradan sorununu yazıp,cevabını bulunca aynı sorunla karşılaşanlarda faydalanır.Bu forumu kirletmek olmaz.Forumun amacı zaten bilgi alışverişidir...
  • Ben domain ve hosting'i aldım domain galiba otomatik olarak hostinge alındı ben herhangi bir işlem yapmdaim fakat indirdiğim smf dosyalarını nasıl atabileceğimi bilmiyorum varsa msn versen daha hızlı olur hem
  • pm attım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.