Şimdi Ara

Arkadaşa verilen Borcun Geri Alınamaması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 23 yıllık bir arkadaşıma ciddi bir rakamda borç verdim.Yaptığı iş vergisini kdv sini ödeyip limanlarda yapılan bir iş ancak iş yaptığı şirketten halen borcunu alamadı ve benimde halen borcumu ödemedi.Elimde sadece bankadan yapılan havale ve Eft dekontları var bazılarındada Borç başlığı var.Ben mahkeme yoluyla bu parayı bu kişiden tahsil edebilirmiyim ?


    1-) Arkadaşım bana şirkete ihtar çekip Maliyeye bildirilen ancak halen ödenmeyen paralarının bir kısmını kullancağını ve gerekirse bu durumda şahitlik yapmamı istedi.

    2-) Arkadaşımın sabit maaşlı geliri yok annesi emekli sadece ailecek ortak bir ev tapuları var.

    3-) Ona açaçagım dava yada ihtar haciz durumuna giderse ben bu süreçten ne kazanırım.

    4-) Bana dava açma ben şirkete dava açıp seni şahit göstericem.Eğer senle davalık olursa benim durum terse gider paramı alamam dedi


    Emsal bir süreçten geçmiş kişiler yada bu işlerde tecrubeli arkadaslar sizce ben nasıl bir adım izlemeliyim.Mahkemeye versem silmiş olsamda whtsapp sms arama kayıtlarından borç verdiğim her türlü belli ve hepsini bankadan yolladım.Yaptığı işe dair elinde vergi dairesi ödemeleri kdv ödemeleri mesai ödemeleri herşeyi var.Kafam çok karışık tabiki birdaha kimseye kuruş vermem ama ben paramı nasıl kurtartırırm.








  • Hocam kendin diyorsun iş yaptığı şirketten borucunu alamadı diye. Eğer sizin aciliyetiniz yoksa bence biraz daha süre vermelisiniz. sabredip arkadaşınıza destek olmanız daha iyi olur.


    Adam zaten sıkışık birde sizden darbe yemesin.

    Arkadaşlık bu günler için.


    Edit: İşin hukuki kısmını tam bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HugenkuL7 -- 22 Mayıs 2022; 16:42:51 >
  • HugenkuL7 H kullanıcısına yanıt

    Hocam rakam nakıt verılmıs bır rakam olsa sadece beklerım kı 7 aydır beklıyorum ve bu 7 ay ıcınde parasını alabılmesı ıcın karsı sırketın cıkardıgı tum masrafları vs karsıladık ama hala cozum olusmadı.Bazı rakamları sozlerıne guvenerek kredı cektım ve yolladım suan onların cogu 2.ay gecıkmede kanunı bısey yasamadan cozulsun veya en azından gecıkmelerımı cozsun ıstıyorum.Bır daha tabıkı asla arkadasta olsa kımseye destek olmam olanada engel olurum.


    İşte bana bırazda hukuki boyutta ben ne yaparsam nasıl dönüş alırım onuda merak edıyorum aksı bır durumda bu işi çözmem lazım.Satıs asamasında bır evımız var bu para bana kalıcak o satılmıs olsa borcu sıfırlarım ama oda henuz satılmadı mevzuya aıleler dahıl olsun ıstemıyorum yoksa coktan ortalıgı yakardımda ders oldu ama artık donusu yok

  • kardeş kusura bakma ,okuyunca ya ne enayiler var diye geçirdim içimden .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.