Şimdi Ara

Arızalı Olduğunu Düşündüğüm santral ve yardımcı olmayan Millenicom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim akşam saatleri hattımdaki crc değerleri artıyordu bende millenicom üzerinden arıza kaydı oluşturdum. Santralin bana 6mbs tanımlı paketimde 3mbs upload vermesi ve akşam saatlerinde aldığım crc hataları santralin çok meşgul olduğunu düşündürdü bana. Ertesi gün ders sırasında internetim aniden kesildi(Ekipler bir gün sonra saat 1 de gelmeleri lazımdı o zamana randevu almıştılar) bende belki ekipler gelmiştir diye camdan dışarı baktım ekipler merdivende hat değerlerimi kontrol ediyordu. Bende sordum işte nasıl diye 26 mbs geliyor dostum mükemmel yaptı. Açıkladım santral arızalı falandiye oralı olmadılar bile . Daha ertesi güne kadar 35 mbs alabiliyordum hattan. Şimdi hem geceleri crc hataları artıyor. hem ulaşılabilir hızım ne olursa olsun 26621 kbps e sabitlenmiş durumda millenicom a diyorum yetersiz geldiği için böyle diyorlar daha düne kadar 35 alıyordum bizlik konu değil diyor. Şikayet edin diyorum tamam diyorlar ne bilgilendirme mesajı ne başka bir şey hiç bir şey gelmiyor beni geçiştiriyorlar. Müşteri hizmetleri çok bilgisiz adam bana tarla ile anlatmaya çalıştı sanki ben bilmiyorum. Tamam covid var herkes evde internete bağlanıyor iyi de benim sorunum santralle ben yerel sitelere ulaştırken hız problemim var demiyorum ki santral bana sinyal vermiyor 26mbs sinyali veriyor. Hız profilimi güncellesinze dedim bizde yok öyle 35 se 35 tir dedi. Türknette de böyle snr 10 a kitlenmişti hızım 26 mbs e sabitlenmişti dediğim gibi düzeltmişlerdi.



    Hat değerlerimi bırakıyorum aşağıya arkadaşlar incelerseniz sevinirim:

    Arızalı Olduğunu Düşündüğüm santral ve yardımcı olmayan Millenicom







  • Kapasitesi dolduğu için abone olurken port yok hatası veren kabinlere yeni cihaz takmadan yeni abone bağlayabilmek için tek portu bölerek kapasitesi üzerinde abone bağlıyorlar bana da aynısını yaptılar muhtemelen 110 megabitten 55'e düştü ulaşılabilir hız bu hafta.

  • Hocam çıldırıyorum böyle yüzsüzlük olamaz ya Türk Telekom müdürlüğü varsa gidiyim dedim bi çıktım inşaat var kimse yok masa bile yok alt kattaki ptt ye sordum onlar uğramaz buraya sorun çözmeye gitmişleridir yaptı. Bu arada port bölme olayı mı var adsl de vardı diye biliyorum ama vdsl de olduğunu bilmiyordum. Bunları nereye şikayet edebiliriz.

  • Benim ulaşılabilir hızım hep bu hızlardaydı ama santral ne olursa olsun vermiyor o hızı 26 ya sabitledi. Snr değişiyorum modemden 6 ya falan çekiyorum snr hop 10db oluyor.

    Önceden db ayarı ile oynarayak hadi hata olsun da download hızımı alayım diye 35 falan çok rahat alıyordum.

  • Millenicom'un herhangi bir konuda yardımcı olabileceğine inandınız mı? İptal edin kurtulun bende haftaya iptal ettiriyorum.

  • tartal kullanıcısına yanıt

    Hocam Türknet yardımcı olmuyor diye buraya geçtim burdan da gibirnet e geçicem sanırım daha teknik konulara hakimler diye duymuştum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.